Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 7°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 21°C
skoro jasno
Oslo, NO
temperature icon 18°C
polojasno
Bergen, NO
temperature icon 19°C
polojasno
Malé, MV
temperature icon 28°C
oblačno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Zajimavosti

« Předchozí 1 … 227 228 229 230 231 232 233 Další »
janka
23.08.2009 ID: 523658

zatim nic noveho zajimaveho nemam, jen si zkousim znovu zalozit svuj chlivecek, dokud mi to vubec jde ... :)

0
Odpovědět
vapno1
22.02.2016 ID: 1135386

Navarchus- čím se tedy živí lososi, mají-li červené maso, v obchodech až nepřirozeně červené? Potravinářská loby ví jak na to. Samozřejmě, že s vaším názorem názorem nesouhlasím. Kdo z nás měl možnost srovnat kvalitu a barvu chovného a přírodního masa lososa? M.j., nejen přípravky, ale hlavně trvanlivost masa je také pouze dočasná.

0

Odpovědět

Michal
23.02.2016 ID: 1135398

Ano,tresky zčervenají při konzumaci krabů,ale maso mají stále bílé,také už jsme jich pár vytáhli,takže tento příměr trochu pokulhává.....

0

Odpovědět

vd
23.02.2016 ID: 1135399

Zopárkrát sme chytili tresku v blízkosti chovných staníc lososov a pri jej pitvaní vybehli z nej sračky ako keby žrala tehlu. Takže červené maso lososov je asi od potravy, ktorú im potrubím sypú do košov.

0

Odpovědět

frigo
23.02.2016 ID: 1135403

Barva masa lososů chovaných v sádkách je přirozeně šedá.

Proto jim do granulek přidávají chemické srágory, aby se to prodalo. Údajně neškodné, leč vyrobené v chemičce.

Dobrou chuť.

0

Odpovědět

Svatecnirybar
23.02.2016 ID: 1135406

asi tak....

granule

0

Odpovědět

mira.sta
23.02.2016 ID: 1135407

http://dailyhealthpost.com/wild-salmon-vs-farmed-salmon/

0

Odpovědět

voza
23.02.2016 ID: 1135409

[citace]frigo napsal:

Barva masa lososů chovaných v sádkách je přirozeně šedá.

Proto jim do granulek přidávají chemické srágory, aby se to prodalo. Údajně neškodné, leč vyrobené v chemičce.

Dobrou chuť.[/citace]

Hele Karotenem se barví kde co. Když budeš den strouhat mrkav bez rukavic, tak budeš mít kůži jak maor. Někdy si rozbij v zimě když je v přírodě nouze vejce od Babiše a vedle jedno domácí. Hádej které bude mít žloutek tmavě žlutý. Je jen otázka zda se barviva vyrábí z přírodnin, nebo synteticky...

0

Odpovědět

frigo
23.02.2016 ID: 1135411

[citace]voza napsal:

frigo napsal:

Barva masa lososů chovaných v sádkách je přirozeně šedá.

Proto jim do granulek přidávají chemické srágory, aby se to prodalo. Údajně neškodné, leč vyrobené v chemičce.

Dobrou chuť.

Hele Karotenem se barví kde co. Když budeš den strouhat mrkav bez rukavic, tak budeš mít kůži jak maor. Někdy si rozbij v zimě když je v přírodě nouze vejce od Babiše a vedle jedno domácí. Hádej které bude mít žloutek tmavě žlutý. Je jen otázka zda se barviva vyrábí z přírodnin, nebo synteticky...[/citace]

SalmoFan, vyráběný ve Švýcarech, který se přidává do granulí , je chemická srágora, můžete si vybrat i finální barvu masa.

0

Odpovědět

bestik
23.02.2016 ID: 1135422

A nemate to jedno? Opravdoveho divokeho lososa si stejne koupi malokdo, protoze cena je uplne nekde jinde... Pro zajimavost vcerejsi ceny na trhu v Seattle (ceny za libru, tzn. 0,45 kila).

0

Odpovědět

cara
23.02.2016 ID: 1135424

Zdravím ,

jsem snad v obchodě neviděl prodávat divokého lososa a pokud ho někdo prodává , tak nejde určitě na náš trh .

0

Odpovědět

Navarchus
23.02.2016 ID: 1135458

Už si toho z Rybářské školy moc nepamatuji, je to dlouho...

Tak jsem to opsal, pokud to stačí. U těch ,,červených,, tresek to zřejmě funguje jinak.Nedostane barvivo přímo do masa. Nevím, nechci být chytrý. Pokud se snaží uměle přibarvovat maso, tak určitě ne astaxanthinem, ten stojí cca 10g 1200Kč. Používá se dost v akvaristice.

kopírováno:

Červená barva lososa je zapříčiněna barvivem nazývaným astaxanthin.

Losos je původně bílá ryba. Červené barvivo je způsobeno vodní řasou a jednobuněčnými organismy, které jsou pojídány krevetami; poté jsou uchovány v jejich ulitách a mase. Když losos pojídá krevety, tak zároveň shromažďuje barvivo z jejich tukové tkáně. Vzhledem k tomu, že losos toto barvivo neztrácí, tak se časem obarví na červeno. Podle toho, jak se potrava lososů liší, tak také existují ohromné rozdíly v zbarvení lososů, od světle růžové po tmavě červenou.

Dnes je většina lososů chováno. To se děje ve velkých sítích v klidných vodách (fjordy, zátoky) nebo v nádržích na pevnině. Nejvíce chovných lososů pochází z Norska, Skotska, Islandu, Aljašky a Chile. Tito lososi jsou vykrmeni hlavně rybí potravou. Ta neobsahuje krevety, proto lososi zůstávají bílí. Zákazníci ovšem nechtějí bílého lososa i přes to, že chuť je stejná. Z tohoto důvodu je do krmiva pro lososi přidáván astaxanthin. Ve většině případů je astaxanthin vyráběn chemicky; alternativou je jeho vytažení z rozdrcených krevet. Jinou možností je použití sušených červených kvasinek, které poskytují stejné barvivo. Nicméně syntetická směs je levnější.

Astaxanthin je karotenoid, což znamená, že má podobné složení jako karoten. Ostatní karotenoidy jsou zodpovědné za barvu rajčat, paprik a mrkve. Lidé také ve své tukové tkáni uchovávají astaxanthin, ale nemáme ho tolik, abychom zčervenali. Plameňáci vděčí své červené barvě astaxanthinu stejně jako je tomu u lososů.

0

Odpovědět

otapa
24.02.2016 ID: 1135463

Dovolím si k tomu taky něco přidat. Před nějakým časem jsem byl v USA a jeden den jsme byli přizváni na zahradní grilovací párty ve stylu " ryby - raci ". Pan domácí byl pyšný na to , že vše , co se podávalo ulovil osobně. Kromě různých potvor , různých ryb se podávalo i několik jídel z lososů . Všichni tam před očima hostů byli filetováni a různě připravováni. A koukal jsem jako blázen - byli tam lososi které znám z Makra - to znamená růžovo červení a byli tam lososi s úplně bílým masem. Dozvěděl jsem se , že je to jiný druh. Jenže jsem jim houby rozumněl .....

Toto samozřejmě neřeší problém více či méně červeného zbarvení masa. Jen jsem chtěl říct , že není losos jako losos -:D

0

Odpovědět

janka
26.02.2016 ID: 1135606

Tak uz nam zase zacina "pip show" ;-)

Primy prenos z orliho hnizda na Smole je zde http://www.tk.no/vis/direktevideo/reir#

Modry Baron a jeho druzka Baronka Bosa zacinaji hnizdit. Vloni vysedeli 2 orliky - Jeppe a Nille, jak to bude letos?

clanek

0

Odpovědět

Sim
29.02.2016 ID: 1135771

Včera se povedlo kamarádovi ulovit zamrzlých jezerech 2ks potočáka 48cm a 49cm.

0

Odpovědět

janka
04.03.2016 ID: 1136135

Nejvetsi treska chycena ze brehu?

Saltstraumen, 30,16 kg

clanek s popisem lovu

clanek

0

Odpovědět

« Předchozí 1 … 227 228 229 230 231 232 233 Další »
  • Téma ‚Zajimavosti’ nepřijímá nové odpovědi.

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

  • Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

  • SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.