otta napsal:
Tak popořadě-Navarchus-vyučil jsem se jako zámečník v Ostrově ve Škodovce,po vyučení jsem dělal na Hamru u Liberce jako důlní zámečník,tři roky-10 000kč náborové,tenkrát pěkné prachy.Stesk po Ostrově mě vrátil domu a tady 29 let jako pingl po hospodách-cigánských,Ostrov,Vary,Jáchymov-zaplivané 4tyřky ale také dostihové závodiště ve Varech,třeba jsem honil při festivalu Srstku po závodišti že nezaplatil,dal prachy i s dýškem a povídá ať se nezlobim´´KDYŽ SE OŽERU TAK JSEM BLBEJ´´ no a momentálně opět zámečničina,dnes za 248 do důchodu.A pro Jisto,tělo je z kamene,váha asi 10kg-mikrovlnka se prohejbala,dělal jsem tři,dvě pro syna a dceru a třetí do Bechyně pro kámoše,tato je největší.Kameny jsem koupil ve Varech-prodávaj je na váhu,za ty tři asi 320kč.Z Norska ale ne od moře ale od akvárka v Alesundu jsem přivezl kameny na jiného ptáka,už jsem ho sem taky dával.Kruhy okolo očí a nohy jsou z armovacího železa-pruty do betonu.Takže všem moc dík za pochvalu a přidávám pár fotek.Tučňák je z kolínka které používáme na výrobu zábradlí,břicho má z papírmašé—to se rozpustí hajzl papír,sádra a herkules a z té kaše se tvoří třeba krajinka u modelů železnic.Houpací křeslo je na pružině a ložisku-houpe se a otáčí.Prostě človek nesmí zahálet.Taky jsem si udělal 70 kovovích forem na svíčky a svíčkama vydělával na rybařinu a jiné koníčky.
otto….díky za část tvého pracovního životopisu a popisu tvých ,,výrobků,,
Vždy budu patřit mezi obdivovatele Tvých nápadů a práce. Já jsem totiž vyložené nemehlo..
:-P:-P:-P