Zde navazuje oblíbené téma již od roku 2009.
Chlapi měli kliku. Novinky.cz sice označily Veiholmen až v oblasti Lofot, ale dle originální zprávy to bylo na Smole. Pokud vyrážíte někam dál, kde je předpoklad ztráty signálu, jezděte minimálně ve dvou lodích. Motor je jen stroj a nastartovat se ho nepodaří i kvůli maličkosti, kterou na lodi neodhalíte.
Odpovědět
Tento rok je cesta cez Trollstigen ohrozená :-(
Odpovědět
to bych se pos..., zrovna letos poprvé plánuji 3 denní cestu na ryby, abych zajel i na trolí stezku, by mě fakt z toho ....
Odpovědět
Nejen Troli stezka je momentalne uzavrena na dobu neurcitou, ale od nedelni pulnoci, tedy od 24.6.24 neni povolen lov morskych pstruhu a lososu na rekach jizniho a stredniho Norska, Seznam najdete na odkazu www.nrk.no/trondelag/miljodirektoratet-stopper-laksefisket-flere-steder-i-norge-1.16935486
Odpovědět
to Janka:
no to pro mě až zase tak tragické není, ale ta trolí stezka je průšvih.
Janko, dala by se vymyslet jiná cesta, abych synovi a popř. i jeho nastávající( jestli s námi pojede) ukázal spoustu těch krásných míst v Norsku, chceme odbočit z hlavní v Ottě a vydat se k těm proklamovaným fjordům: Geiranger apod. Máme na to řekněme 3 dny a potom hurá na ryby.
Nenapadá mě cesta, kudy se vydat, když je " trolí stezka" uzavřená
Odpovědět
To Radek. Jedte, jak jste planovali, pres Geiranger a pak nahoru na Trollstigen. Zastavte se u Valdalu u soutesky Gudbrandsjuvet. Vyhlidkove plato Trollstigen je otevreno, uvidite krasne vse shora. Pak se vratte, jedte do Vestnes, trajektem do Molde a pak dal pred Atlantickou cestu. Nevim, kam jedete, ale snad je to tim smerem. Ze Trollstigen nepojedete po ceste neni zas tak velka tragedie, cesta do Geirangeru je klikatejsi :-)
Podle stranek Vegvesen zustane Trollstigen uzavreno pres cele leto. Ale stat se jeste muze cokoliv.
Odpovědět
Ahoj Jani, v sobotu 10.8. máme nástup do Vingsandu, tak mám přespání v Lillehamru z 6-7.8. a chci vyplnit ty zbývající dny prohlídkou něčeho pěkného.
Odpovědět
Nejen Trollstigen se uzavira na dobu neurcitou, ale take od nedelni pulnoci, tedy od 24.6.24 neni povolen lov morskych pstruhu a lososu na ruznych rekach jizniho a stredniho Norska, jejichz seznam najdete na tomto odkazu http://www.nrk.no/trondelag/miljodirektoratet-stopper-laksefisket-flere-steder-i-norge-1.16935486
Odpovědět
Nevím, jestli to někteří z vás zachytili :)
Rybáři v Norsku vypluli na lov platýsů. Do sítě chytili jadernou ponorku
Odpovědět
My máme problém projet Finnmark v zimě autem. Najdou se i tací blázni, co jedou na Nordkapp v zimě a na motorce. Zajímalo by mě kolikrát spadli. Silnice - čistý led.
Odpovědět
85 letý rybář ulovil v norském Boroysundu svůj životní úlovek tresky obecné. Gratulace.
Odpovědět
Dnes jsem v západním Norsku ulovil tresku esmarkovu (Trisopterus esmarkii), malou příbuznou tresek, které se normálně loví. Prý je docela hojná, pro mně to bylo poprvé. Počasí strašné, limit poprvé nenaplněn...
Odpovědět
To Tamar, to je hodně kuriózní úlovek. Já před mnoha lety ulovil v stř. Norsku tresku středomořskou.
Odpovědět