Hasvik, NO
temperature icon -4°C
skoro jasno
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -2°C
oblačno
Bergen, NO
temperature icon -1°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Zajimavosti

Zde navazuje oblíbené téma již od roku 2009.

Odpovědět

Pak je vidět kdo to tam nejvíc bagruje. Sami si do Baltu postavili větrníky které sice vyrábí elektřinu ale zato i odhání ryby na tisíce kilometrů daleko tak jak z toho vibruje podloží..docela mě zajímá co na to řeknou (na ty stálé) vibrace litosférické desky, jestli nedojde náhodou k jinému posunu než si přeje příroda..abychom se pak i v naší malé zadeli nedivili...

Trollstigen otevreno od 25.5.2023

www.nrk.no/mr/trollstigen-opnar-torsdag-1.16418873

Také to sleduji. Minulý rok se to otevřelo asi o 14 dní později než letos. Byl to ale super zážitek a pro velký úspěch to jedeme letos znovu:-) Je to přeci dovolená. Zítra  by se měla otevřít i cesta: <span style="color: #444f55; font-family: 'LFT Etica', 'LFT Etica Light', -apple-system, BlinkMacSystemFont, 'Segoe UI', Roboto, Oxygen, Ubuntu, Cantarell, 'Fira Sans', 'Droid Sans', 'Helvetica Neue', sans-serif; font-size: 20px; font-weight: bold;">Fv. 63 Geiranger - Langvatn in Stranda/Skjåk, Møre og Romsdal/Innlandet</span>

cesta Geiranger

Nová pravidla pro lov halibutů.

Minimální velikost je nyní 84 cm a halibut je v celém Norsku od 20.12 - 31.3. hájen

Další změny se týkají komerčních rybářů.

www.fiskeridir.no/Yrkesfiske/Regelverk-og-reguleringer/J-meldinger/Kommende-J-meldinger/J-83-2023?fbclid=IwAR3gXhM-TJmObEYEMSKzXUwcOpLn7jfLd2AusVLqaqv7R_NYuFfDxDsDNTA

Česká koruna dnes prolomila magickou hranici vůči Norské koruně. 1 NOK = 1,999 CZK

Tak k tomuto se musím vyjádřit. Je to cca 10 dní co jsem se vrátil z Norska. Mohu jen potvrdit, že v Norsku je dnes opravdu, oproti letem minulým, opravdu levně. Hlavně je to vidět na jídle a provozu domu. Dnes jsou náklady na provoz domu, voda, elektřina, odpad a daně, nižší než v ČR. Jen pro porovnání je elektřina na naše cca 4,20 Kč/Kwh. Benzín je jen o malinko dražší, cca 20 Nok/l. Nafta se dá koupit za 18, Nok. Hodně to je vidět i na spotřebním zboží, to ale chápu, že běžně, nepotřebujete. Třeba mrazák stojí na korunu stejně jako u nás. Nejmarkantnější je to na jídle. Většina potravin je stejně drahá nebo jen o málo dražší. V akčním zboží se dá nakoupit i značně levněji. Alkohol je pořád dost drahý ale myslím, že si ho i tak můžeme legálně koupit a o moc dráž to nebude. Obzvlášť pokud ho proclíváte.

Na závěr mohu konstatovat.

Norsko, už pro nás není předražené!

přesně tak, mohu jen potvrdit.

Jinak jsem byl pár posledních let nakupovat v specializovaných prodejnách na alkohol(Vinmonopolet) a už mi skoro nevadí, že láhev dobrého alkoholu nestojí přemrštěně více, nežli u nás na čerpací stanici. Takže, žádné pašování a slastné nakupování :-))

Teď jedu za měsíc a neberu si s sebou prakticky nic, krom limitu. Alespoň pojedu přes Halden po dlouhé době.

jen pro zajímavost, teď aktuálně ve Vinmonopoletu Budvar, nebo Staropramen za 37 NOK. To už je skoro stejně, jako v Čechách v hospodě. Zanedlouho určitě.

Vzalo to obrat, kdo by řekl, že do Norska na ryby si můžete už zaletět s jedním zavazadlem, vše si prostě koupíte až na místě. A rozhodně to nebude dražší než dovolená v Krkonoších nebo na Lipně.

Prosím o  radu. Mám naplánovanou  cestu stejně jako minulý rok  přes Geiranger a Trollstinger. Dle norských informací by měla být cesta již otevřená, ale na mapy.cz  a mapy Gppgůe se to stále tváří jako uzavřené. Nevíte kde je problém?

Ahojte,

jen pro zajímavost, nikdy by mě nenapadlo, že se nám něco podaří chytit na jachtě v Řecku, jaké bylo naše překvapení, když během jedné hodiny jsme chytili 3 krásné ryby a pak už zase celou dobu nic :-). Chyceno na wobler cca 15cm hlubokopotápivý  mezi ostrovy Milos a Scherifos :-)

Ryby tam jsou , ale Poseidon musí něco uvolnit aby se to podařilo :-)

Pěkný ryby na Středozemní moře. Slyšel jsem, že v Řecku jsou nějaká místa chráněná proti průmyslovému rybolovu a docela to tam žije. Prej se dobře zachytá. Souostroví Dodekanesos patří ostrovy v jihovýchodní části Řecka. Mezi nejznámější patří Rhodos, Kos, Karpathos, Pathmos, Tilos, Symi, Nisyros. Bylo to někde tady?

Ahoj Michale ne bylo to na kykládách a muselo tam něco být kde ryby lovili a my měli to štěstí :-)

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!