Je nejvyšší čas založit diskuzi i pro Veiholmen :-)
Když mají polaci silné hodiny tak je fakt jedno co tam padne,ale pokud je azúro a bezvětří tak to je problém.O celé problematice sse toho popsalo už hodně.Je potřeba se kouknout do archívu tam je toho popsano dost.Vid....co nového polaci...
Odpovědět
pro jigin 1- jakou sílu fluocarbonu by jsi na návazec doporučoval?
Odpovědět
jo dík, vidím, že zde panuje nejednotnost. Viděl jsem záběry, kde ten návazec byl dost silný, kolem 0,5mm. Druzí jdou do jiného extrému 0,15-0,2mm.
Odpovědět
To Jegrhans:Nechci se hádat,ale diskutovat a o tom to na tomto webu je a každá informace je pro nás důležitá.Nicméně si myslím, že chytit velkého polaka zas tak jednoduché není. Já si zase myslím , že je jednoduší chytit tresku obecnou, makrelu a kelera než velkého polaka.Znám rybáře , kteří mají chycený halibuty,ďase, vlkouše,okouníky atd. parádních velikostí , ale polaka přes sedmdesát nemají a nedá se o nich říci , že jsou to horší rybáři.Prostě někdo umí to a někdo něco jiného.
Odpovědět
Já myslím,že když polaci žerou tak se daj nachytat v pohodě. Jezdíme do Norska na ryby už od devadesátýhodruhýho a chytáme většinou ze břehu,různých ostrovů a ostrůvků pod hranama a máme dost úspěchů. Hlavičky do 20gr a menší twistry. Pár polaků kolem metru se také podařilo. Nu uvidíme za 11 dní. Ale je fakt,že když je bezvětří a vedro,tak je to většinou marný.
Odpovědět
Harty: chytit v Norsku polaka není pro nikoho problém. Ale chytit opravdu velkého polaka přes metr problém je a to veliký.Ale bavili jsme se obecně o polacích a ne polacích kapitálních.Chytit kapitálního polaka je stejně obtížné jako chytit kapitálního halibuta,tresku,makrelu,mníka...otázka štěstí,náhody,výsada vyvolených jedinců.Souhlasím tedy s Tebou s tím,že chytit opravdu velkého polaka je obtížné.Lov normálních polaků okolo 70 cm.je běžná věc i pro norského začátečníka.
A ještě tady čtu o šňůrách a návazcích.Kamarád teď chytal na silon 0,28. Neztratil jedinou rybu a to jsme chytali polaky okolo 75 cm.Spíše jsme ztráceli my,když si prudkým výpadem na tvrdé sestavě s pletenkou polak návnadu vytrhnul nebo povolilo něco jiného.Silon díky svému průtahu dokáže tyto kritické okamžiky eliminovat a v tento moment je výhodnější.Jestliže se ale ryba dostaně do vázky je silon nevýhodou.
Odpovědět
Souhlas a mír v duši.Alespoň se tu něco děje a norci mají radost.Silon, šňůra mám jinou zkušenost,ale to by jsme takto mohly diskutovat jaké jsou nejlepší krabičky na háčky a atd.
Odpovědět
Trochu foukalo, tak jsme si trochu zachytali ze břehu. 7 kousků. Nej 70cm.Ale všechno byli bedny.
Odpovědět
Tak na Vieholmenu se dá chytat i ze břehu,tak to je perfektní.Ještě jsem tam nebyl a už se my tam začíná líbit.Neni nad to , když nepřeje počasí a mohu se projít po břehu a prohodit vodu. Jestli jsi tu tresku nepustil, tak žádný přání nebude.
Odpovědět
Veiholmen byla určitě dobrá volba!David se o nás pěkně stará.Nadherné prostředí.Výborné místa na lov 5 minut od kempu a to nám zbývájí ještě dva výjezdy na vodu.Přidávám pár fotek. Ps Největší keler 111 cm.
Odpovědět
Ahoj, sháníme 6-tého do naší...