Udíte své úlovky?
Buď doma, nebo již v Norsku?
Máte nějaké osvědčené recepty a postupy?
A jakým dřevem se Vám udí nejlépe?
Fotografie nejsou moje (zdroj http://www.angelnrolfman.de/), jen abych navodil "atmosféru".
Udíte své úlovky?
Buď doma, nebo již v Norsku?
Máte nějaké osvědčené recepty a postupy?
A jakým dřevem se Vám udí nejlépe?
Fotografie nejsou moje (zdroj http://www.angelnrolfman.de/), jen abych navodil "atmosféru".
Michale, díky, určitě to zkusím. V zimě je na to dost času. Zatím jsem udil jen ryby a tak je čas na novinky. :D
Odpovědět
Velmi zajímavé video mezi svátkama určitě vyzkouším. Jen se zeptám, nebude to maso přesolené, když je celé obalím v soli?
Odpovědět
mohlo by to být tím, že si ty některé makrely dlouho vozil na lodi,- že byly příliž dlouho v teple, to je moje zkušenost, zvláště makrely na to bývají choulostivé… Ale třeba Ti někdo papíše něco jiného.
I mimo to jsou některé makrely jako blato, mají bělejší maso bez ohledu jak dlouho se vozí v lodi. Nachytali jsme je např před přístavenm a zpracovávali cca do půl hodiny od ulovení a i mezi těmito byly některé jako blato. Nevím čím to je byly na pohled z venku stejné.
Odpovědět
I mimo to jsou některé makrely jako blato, mají bělejší maso bez ohledu jak dlouho se vozí v lodi. Nachytali jsme je např před přístavenm a zpracovávali cca do půl hodiny od ulovení a i mezi těmito byly některé jako blato. Nevím čím to je byly na pohled z venku stejné.
Podobný problém s "blátivým" masem jsem postřehl i u některých tresek. Myslím žene u "chaluhaček", ale u podlouhlých a pohublých "šedivek" vytažených poměrně z hloubky ( 70 m + ). Maso na dotek "blemc", i hůře se filetuje, nedrží tvar. Má někdo podobnou zkušenost a možné vysvětlení?
Odpovědět
<span style=“color: #3a3a3a; font-family: ‚Open Sans‘, sans-serif; font-size: 14px; background-color: rgba(20, 77, 151, 0.13);“>I mimo to jsou některé makrely jako blato, mají bělejší maso bez ohledu jak dlouho se vozí v lodi. Nachytali jsme je např před přístavenm a zpracovávali cca do půl hodiny od ulovení a i mezi těmito byly některé jako blato. Nevím čím to je byly na pohled z venku stejné.</span> Podobný problém s „blátivým“ masem jsem postřehl i u některých tresek. Myslím žene u „chaluhaček“, ale u podlouhlých a pohublých „šedivek“ vytažených poměrně z hloubky ( 70 m + ). Maso na dotek „blemc“, i hůře se filetuje, nedrží tvar. Má někdo podobnou zkušenost a možné vysvětlení?
a vykrvujes hned po vytazeni do lodi?? To je zaklad. Ja rybu hned vykrvim a maso je super at je to makrela nebo polak. Obecnacky skoro vubec neberu, jen kdyz je blbě zasekla treba za oko nebo srele. Za mě je polak top na zdolavacku i jidlo
Odpovědět
Již jsem o tom psal,ryby by se měly hned vykuchat a opláchnout.U makrel je to bezpodmínečné.Vození ryb po celý den ve "vlastní šťávě" kvalitě masa škodí.V létě je ideální chladit.
Odpovědět