Udíte své úlovky?
Buď doma, nebo již v Norsku?
Máte nějaké osvědčené recepty a postupy?
A jakým dřevem se Vám udí nejlépe?
Fotografie nejsou moje (zdroj http://www.angelnrolfman.de/), jen abych navodil "atmosféru".
Udíte své úlovky?
Buď doma, nebo již v Norsku?
Máte nějaké osvědčené recepty a postupy?
A jakým dřevem se Vám udí nejlépe?
Fotografie nejsou moje (zdroj http://www.angelnrolfman.de/), jen abych navodil "atmosféru".
[citace]Sim napsal: Povedly se pěkně do zlatova [/citace]No ty jsou.:-P
Odpovědět
V Baartset fjordu malý domeček zvaný smokinkhaus 35 makrel naráz + 10 dorší uzeno 10 h rovná se 1A Dobrou chuť P.S.Jiné než z Norge nebrat papalala
Odpovědět
Skúšal som údiť domov donesené mrazené makrely a výsledok bol super. Je to údené v elektrickej udiarni na ryby.
Odpovědět
[citace]treska008 napsal:
To Sime makrely miru maji,ale to pivo ne.[/citace]
Pivo je teprve roztočené, moc to pěnilo. :-D
Odpovědět
[citace]vd napsal:
Skúšal som údiť domov donesené mrazené makrely a výsledok bol super. Je to údené v elektrickej udiarni na ryby.[/citace]
Jak dlouho jsi je udil, my 3.5hodiny.
Odpovědět
nestopoval som to ale možno tiež tak 2,5 hod. Nechal som udiareň vyhriať na 80 st. celzia a toto som udržoval po celú dobu. Piliny som predtým polial vodou aby rýchlo nehoreli.
Odpovědět
Makrely udím buď zavěšené, nebo na sítě položené. Udím cca 4 hodiny při teplotě 40 - 50°C.
Jsou skvělé. Zrovna o tomto víkendu jsem udil a touto dobou už není v lednici ani kost.;-);-);-);-)
Odpovědět
Pánové, co říkáte na toto? Tak mě to zaujalo, že přemýšlím to pořídit na chatu.
Odpovědět
Vypadá to velmi dobře, ale já jsem stará konzerva a když se řekne udírna, tak prostě vidím tu dřevěnou chaloupku. Plecháč je obyčejná trouba, která neudí, ale peče.
Odpovědět
Tak o víkendu jdu udit makrely (pochopitelně vlastnoručně ulovené v Korlinu) a plus nějaké duháče. Mám na to tuto udírnu a je to v pohodě. Už teď slintám :-).
http://www.udirny.cz/udirna-impuls_izolovana_1,25_m__zn-375532713-959557644-izolovane-udirny/
Odpovědět
Je konec roku a to je správný čas přípravu a uzení různých delikates.
Odpovědět