Hasvik, NO
temperature icon 13°C
slabý déšť
Trondheim, NO
temperature icon 14°C
slabý déšť
Oslo, NO
temperature icon 20°C
polojasno
Bergen, NO
temperature icon 14°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno

Uzení nejen mořských ryb

Udíte své úlovky?

Buď doma, nebo již v Norsku?

Máte nějaké osvědčené recepty a postupy?

A jakým dřevem se Vám udí nejlépe?

Fotografie nejsou moje (zdroj http://www.angelnrolfman.de/), jen abych navodil "atmosféru".

Odpovědět

Povedly se pěkně do zlatova

To Sime makrely miru maji,ale to pivo ne.

[citace]Sim napsal: Povedly se pěkně do zlatova [/citace]No ty jsou.:-P

V Baartset fjordu malý domeček zvaný smokinkhaus 35 makrel naráz + 10 dorší uzeno 10 h rovná se 1A Dobrou chuť P.S.Jiné než z Norge nebrat papalala

Skúšal som údiť domov donesené mrazené makrely a výsledok bol super. Je to údené v elektrickej udiarni na ryby.

a ešte jedno foto

[citace]treska008 napsal:

To Sime makrely miru maji,ale to pivo ne.[/citace]

Pivo je teprve roztočené, moc to pěnilo. :-D

[citace]vd napsal:

Skúšal som údiť domov donesené mrazené makrely a výsledok bol super. Je to údené v elektrickej udiarni na ryby.[/citace]

Jak dlouho jsi je udil, my 3.5hodiny.

nestopoval som to ale možno tiež tak 2,5 hod. Nechal som udiareň vyhriať na 80 st. celzia a toto som udržoval po celú dobu. Piliny som predtým polial vodou aby rýchlo nehoreli.

Makrely udím buď zavěšené, nebo na sítě položené. Udím cca 4 hodiny při teplotě 40 - 50°C.

Jsou skvělé. Zrovna o tomto víkendu jsem udil a touto dobou už není v lednici ani kost.;-);-);-);-)

BRADLEY SMOKER - udírna.

Pánové, co říkáte na toto? Tak mě to zaujalo, že přemýšlím to pořídit na chatu.

https://www.strojtex.cz/gugriz.html

Vypadá to velmi dobře, ale já jsem stará konzerva a když se řekne udírna, tak prostě vidím tu dřevěnou chaloupku. Plecháč je obyčejná trouba, která neudí, ale peče.

Tak o víkendu jdu udit makrely (pochopitelně vlastnoručně ulovené v Korlinu) a plus nějaké duháče. Mám na to tuto udírnu a je to v pohodě. Už teď slintám :-).

http://www.udirny.cz/udirna-impuls_izolovana_1,25_m__zn-375532713-959557644-izolovane-udirny/

Je konec roku a to je správný čas přípravu a uzení různých delikates.

 

  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.