Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 19°C
polojasno
Trondheim, NO
temperature icon 18°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 19°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 17°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 31°C
zataženo
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Uzení nejen mořských ryb

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další »
MifakM
27.11.2011 ID: 524663

Udíte své úlovky?

Buď doma, nebo již v Norsku?

Máte nějaké osvědčené recepty a postupy?

A jakým dřevem se Vám udí nejlépe?

Fotografie nejsou moje (zdroj http://www.angelnrolfman.de/), jen abych navodil "atmosféru".

0
Odpovědět
MifakM
13.03.2012 ID: 1032332

Máte někdo zkušenosti s uzením za pomoci bukových pilin?

Jaký je správný postup a jejich příprava?

Z diskuzí co jsem četl na netu vyplívá že se topí dřevěným uhlím (nebo dřevem) pod deskou na které jsou ty piliny. Že piliny se musí máčet. Ale to je tak zhruba vše.

Jak dlouho je nechat namočené?

0

Odpovědět

stroft
13.03.2012 ID: 1032333

Piliny mít v nádobě s vodou třeba i týden. Pak se s tím nemazlit a žhavé zasypat, těmito mokrými pilinami.

0

Odpovědět

Kikibut
13.03.2012 ID: 1032334

[citace]MifakM napsal:

2 kikibut

Jaképak foto? Vzorek ať pošle [/citace]

O to je dobrý nápad :-D

0

Odpovědět

Kikibut
13.03.2012 ID: 1032335

Udili jste někdo už halibuta ? Ochutnal jsem to už jednou,ale strašný prachy :-D

0

Odpovědět

MifakM
13.03.2012 ID: 1032336

2 kikibut

Loni jsme ho udili. Nevím jak chutnal ostatním, ale pro mne byl lepší grilovanej. Možná jsme nepoužili správný postup před samotným uzením.

0

Odpovědět

Kikibut
13.03.2012 ID: 1032353

2 Mifak my jsme udili s tátou kočku a ta byla super. Jestli letos chytnu tak bych ho chtěl vyzkoušet vyudit :-D

0

Odpovědět

MifakM
13.03.2012 ID: 1032355

2 kikibut

Proč ne.. u číňanů mi ty kočky taky chutnaj :-D:-D:-D:-D

0

Odpovědět

Kikibut
13.03.2012 ID: 1032360

[citace]MifakM napsal:

2 kikibut

Proč ne.. u číňanů mi ty kočky taky chutnaj [/citace]

Vlkouše :-D Ale sranda byla když sousedi slyšeli ,, Už je ta kočka uzená atd . ?" Nechápali :-D:-D:-D:-D:-D

0

Odpovědět

stroft
13.03.2012 ID: 1032363

Halibuta, jsem udil loni.....nic moc, makrela je mnohem lepší.

[citace]kikibut napsal:

Udili jste někdo už halibuta ? Ochutnal jsem to už jednou,ale strašný prachy [/citace]

0

Odpovědět

Havelka Stanislav
14.03.2012 ID: 1032368

Halibut,kterého chytáme(platýs obecný),se na uzení moc nehodí.Je poměrně suchý,má asi 3,1% tuku,podobně jako treska obecná. Makrela má třeba asi 20%. To,co bývalo a i dnes se objevuje v obchodech, je většinou platýs černý,který má i spodní stranu tmavou. Ale chutě máme různé.

0

Odpovědět

Kikibut
14.03.2012 ID: 1032444

[citace]Jonas napsal:

Halibut,kterého chytáme(platýs obecný),se na uzení moc nehodí.Je poměrně suchý,má asi 3,1% tuku,podobně jako treska obecná. Makrela má třeba asi 20%. To,co bývalo a i dnes se objevuje v obchodech, je většinou platýs černý,který má i spodní stranu tmavou. Ale chutě máme různé. [/citace]

Ano je zespoda takoví nahnědlí.

0

Odpovědět

MifakM
14.03.2012 ID: 1032447

Tak já nevím... mi když ho vytáhli z udírny, tak byl hnědej celej :-(8-O:-|

:-D :-D :-D

0

Odpovědět

Franta
14.03.2012 ID: 1032448

TO MifakM : To občas pražce napuštěné dehtem dělají ....:-D

0

Odpovědět

MifakM
14.03.2012 ID: 1032449

Teď vážně chlapi...

Jakou, podle Vás, velikost štěpek na uzení?

Mi jsme si objednali velikost 0,5-1 mm bukových štěpek a do toho chceme přimýchat štěpky švestka o velikosti 4-16 mm.

Co vy na to ?

Nebo máme udit nejdřív bukem a až nakonec čistou švestkou?

0

Odpovědět

Vlastimil Hajný
14.03.2012 ID: 1032451

na uzení ryb sladkovodních i mořských je dobrá Olše. nekecám

0

Odpovědět

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

  • Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

  • SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.