Hasvik, NO
temperature icon 13°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon 12°C
oblačno
Oslo, NO
temperature icon 20°C
oblačno
Bergen, NO
temperature icon 14°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 31°C
oblačno

Titran 2014

Tak chlapi norci kdo,jak,kdy jedete na Titránek..? 8-)

Odpovědět

Jini se zase venovali sberu morskych plodu

Tak tohle uz je lepsi cast zpracovani musli.

Petras jestli mužeš tak dej nákej nákres a návod použití té plovoucí kotvy dík

Můžeš mi podrobněji napsat jaké mušle sbíráte a jak je upravujete

Dík.Kvlada

[citace]kvlada napsal:

Dík.Kvlada[/citace]

taky by mě to zajímalo

[citace]Roman1312 napsal: kvlada napsal:

Dík.Kvlada

taky by mě to zajímalo[/citace]

Jsou to obyčejné slávky (nebo my jim tak aspoň říkáme). Jsou na mělčinových tyčích, sloupech mostu, na molech. Jsou roky, kdy je jich mraky, jindy to je slabší. Děláme je podle tohoto receptu http://www.labuznik.cz/recept/musle-slavky-na-pive/ . Ale jsou i jiné recepty - na víně atd. Pan Google ti když tak poradí víc. Jo a ještě je používám, když bandě dělám paellu.

A ještě jeden detail :-).

[citace]vydracz napsal:

Petras jestli mužeš tak dej nákej nákres a návod použití té plovoucí kotvy dík[/citace]

Namaluju,ofotím a vysvětlím.

[citace]kvlada napsal:

Dík.Kvlada[/citace]

Je lepší je sbírat např.z mělčinových tyčí,kde je ještě trochu hloubka,jinak jsou plné písku a nedají se jíst.Recepty jsou na netu.

Mušle filtrují vodu a v určitém období se pomnoží řasy, které produkují toxiny, ty potom obsahuje i maso mušlí. Norci na to mají službu, která to monitoruje a zveřejňuje doporučení pro dané období a lokality. Odkaz sem kdysi dávala Janka, tak jen pro připomenutí:

Mušle - kdy konzumovat

Dobrou chuť 8-)

Slavky jsou na Titranu vynikajici a na cesnekove pare s bilym vinem uzasne chutnaji.Podle Jankinych map jsme stale zeleni

A uz jsme zase stridali.Autobus uz bude nekde u Osla a novi rybari se uz rozchytavaji nekde u majaku.Bohuzel jen dnes bude jeste slusne pocasi a od zitrka nas znovu ceka vetrne a rozbourene more se silou vetru az okolo 14m/s.Takze pokud nam vlny dovoli tak dnes v noci I pres unavu z cesty se chysta nekolik lodi na more

Drzim palce vsem aby to dnes vyslo

Nashledanou za rok

Tak ode dneška za 50. Doufám ze tam nějaký ryby pro nás zůstanou. Dnes připraveno něco na hlubinné mníky.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.