Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Tipy, triky a vychytávky 2016
- Toto téma obsahuje celkem 58 odpovědí. Do diskuze (32 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel spring a poslední změna proběhla před 5 roky a 5 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#223058 17.4.2016 v 18:05#223083 17.4.2016 v 18:36
Janko dekuji.
#223086 17.4.2016 v 18:48Mě se nejvíce libí ta vychytávka od Janky.
#223087 17.4.2016 v 18:54Janka mě doplnila, fotku jsem nenašel. To je přesně ono.
#223220 17.4.2016 v 20:37Mě se nejvíce libí ta vychytávka od Janky.
Kurna ale stejne nechapu proc to na prute neni od vyroby. Vzdyt to nejsou lacine pruty. Asi se setri na vsem 😤😤😤😤
#223766 18.4.2016 v 9:29Na Ebay aliex atd prodávají nacvakávací od dvacky za kus i s dopravou …
#223767 18.4.2016 v 9:31Ahoj Honzo, chybějící očko není z důvodu šetření, ale proto že lidi tam zahakovali i těžké nástrahy 200g plus. A víš co se stalo, když se vraceli proti vlnám, kdy loď skákala div si neodrazlili ledviny? Očko prostě vytrhli. Ti co používají na zachycení nástrahy běžné očko, dělají chybu, zničí je časem také. Já to dělám tak, že dám prut do držáku a těžkou nástrahu položím na dno lodi.
#223768 18.4.2016 v 9:36Na Ebay aliex atd prodávají nacvakávací od dvacky za kus i s dopravou … Odkaz
To vypadá hodně dobře, teda na lehčí nástrahy.
#223769 18.4.2016 v 9:40Přesně! a nejdej bože abys na takovej prut chytil rybu, woe – to bys ta očka vyrval všechny. 😀
#223777 18.4.2016 v 10:12#243039 28.4.2016 v 12:48Ahoj, nerad přerušuju diskuzi o očkách, ale mám dotaz. Jezdím do Norska už více jak deset let, ale nikdy jsem neřešil problém s vytočení vlasce, nebo pletenky na cívce navijáku při zapřažení top ryby, která nešla zastavit. Četl jsem tu, že se dá šňúra přepojit na jiný prut. Napadá mě několik varant, ale žádnou si nedovedu prakticky představit při stálém tahu ryby. Máte někdo s převazováním zkušenosti a jak to provést co možná nejlíp a nejrychleji? Myslím si, že by to mohlo zajímat i ostatní. Rybář v Norsku nikdy neví co ho může ještě na vodě překvapit. Tak ať je aspoň v tomhle směru připravenej.
Díky za všechny co je to zajímá. Láďa.
#243153 28.4.2016 v 13:35Ahoj, nerad přerušuju diskuzi o očkách, ale mám dotaz. Jezdím do Norska už více jak deset let, ale nikdy jsem neřešil problém s vytočení vlasce, nebo pletenky na cívce navijáku při zapřažení top ryby, která nešla zastavit. Četl jsem tu, že se dá šňúra přepojit na jiný prut. Napadá mě několik varant, ale žádnou si nedovedu prakticky představit při stálém tahu ryby. Máte někdo s převazováním zkušenosti a jak to provést co možná nejlíp a nejrychleji? Myslím si, že by to mohlo zajímat i ostatní. Rybář v Norsku nikdy neví co ho může ještě na vodě překvapit. Tak ať je aspoň v tomhle směru připravenej. Díky za všechny co je to zajímá. Láďa.
Ahoj, pokud si dobře pamatuji z nějakého srazu, tak to řešili Mikulčáci. Měli připravený druhý prut normálně s navijákem a na konci šňůry karabinu. V případě potřeby chtěli karabinu cvaknout za “nožičku” od navijáku, první prut hodit do vody a nechat “Moby Dicka” dál jet do hlubin. Prý to ale ještě nepoužili 🙂
#244423 28.4.2016 v 19:42Jednou jsem někde tuto debatu četl-při navijení nové šnůry udělat asi tak 10 metrů od konce/konec u cívky/ asi tak 3-4 smyčky po metru.Když šnůra dojíždí ke konci tak couvnout tak aby se kolega dostal ke špičce prutu a přibrzdit multík,kolega musí do některé smyčky na pletence připnout karabinku která je přivázaná na dalšim prutu a pletenku uříznout u původního prutu.Teoreticky si to dovedu představit,když ale bude ryba stále v silném tahu tak to zabrzdění je dost ryskantní a další věc je kapacita druhého navijáku??Asi po utahání ryby přepnout zpět,to ale neřešili.Já to moc nepochopil.Jinak já poprve v Norsku měl půjčenej multík–křáp–a po pár dnech se řadič hádal s navinutou pletenkou,řadič vlevo a pletenka šla zprava,tak jsem musel pustit pilkr na hloubce na dno a znovu navinout aby se pletenka srovnala.Než jsem zpět natočil tak 50 závitu tak jsem měl nervy jak špagáty,kdyby přišel nějakej macek tak neni šance.Hned po příjezdu jsem koupil pořádnou mašinku bez řadiče-SUPR.
#244446 28.4.2016 v 19:51Kluci ani jedno to řešení si moc nedovedu představit. S tim hozenim prutu do vody jsem se teda ale pořádně pobavil 😀
Otta- S tim řadičem se nám to taky stalo loni, prostě si to navíjelo kam chtělo-hrůza. Byl to myslim nějakej WFT multík úplně novej.
#248987 3.5.2016 v 6:35 -
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Tipy, triky a vychytávky 2016