Hasvik, NO
temperature icon -4°C
skoro jasno
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -2°C
oblačno
Bergen, NO
temperature icon 0°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

SVELLINGEN 2022

Není to brzo. Zájezd mám zaplacený na rok 2020 ale korona a letos korona a tak se přesunulo na příští rok na červen. Problém je v tom, že moji kolegové co tam měli jet se mnou, co  jsem s nimi v Norsku v roku 2019 byl tak na 99% nepojedou protože věk 80 let a k tomu letos korona a už to není zdravotně dobré. Mě tolik není, sotva 50+. Tak už tady rok dopředu avizuji že hledám dvojici na loď, nekuřáky, nechlastající a co tam nejdou s teleskopickým prutem 4,2 metrů. a taky ne ty co přepočítávají cenu zájezdu na maso.  Prostě pohodáře, raději filozofa než někoho kdo nemá názor ani na aktuální počasí. Ne někoho kdo ti odpoví na otázku "kolik je hodin?" odpovědí: "v pondělí!" Když se to nepovede touto cestou tak to nechám osudu a cestovce jak to zamíchá. Mám kompletní výbavu což zahrnuje i elektrického multíka daiwa 750 a prut k němu. Rád bych tedy (a místa tam jsou) na písečné lavice a zkusit vytáhnout halíka. Taky bych rád u lodi viděl delfína a klidně mu vyhážu plnou bednu tresek jen když se nechá pohladit. Tak asi tak. Ozvěte se mi někdo. Díky. Jo a jsem z Prahy. Ale geny Moravák.

Odpovědět

Nazdar Máro, diky za krásné fotky. Když se letos opět nedostanu na sever, tak to pro mě bylo pohlazení na duši.

Díky  za super  fotky a reporty. Konečně  se to tu rozjíždí.

My jedeme 10.8. a už  se nemůžeme  dočkat.

Máro díky za pěkný report a fotky. O to víc se nemůžu dočkat :D

Předminulý víkend rodinná oslava. Manželka celý minulý víkend prokýchala a smrkala o život. Jedna část rodiny s dětmi leží v horečkách v posteli. Tak očekávám co ve čtvrtek dostanu abych "v pohodě" mohl příští středu na 2 dny v autobusu na Svellingen. Grrrrrr. Rvu do sebe vitamíny o život.

Ahoj chlapáci,v záři se po roce znovu budeme vracet do Svellingenu , kde jsme byli minulý rok poprvé.V mnoha diskuzích čtu že nejlepší rybolov je na severu cca 20-25km od základny na tzv. ,,šelfu'' , do teď se mi nepodařilo najít co nebo kde ten ,,šelf'' je. Prozradí mi popř.dá mi někdo GPS souřadnice kde na ten ,,šelf'' zajet? Moc díky.

Podívej se na námořní mapu a najdi linii, kde to začne padat do hloubky 200,300 i 400m tam začíná self.

Tady zhruba linie, narychlo v apce.

Tady zhruba linie, narychlo v apce.

Zdravím. Zabaleno. Krabice před zavřením, bude přelepená na 3x šedou páskou patex tak doufám, že to cestu přežije. Jídlo z lednice bude na cestu v termo cestovní tašce, ta modrá co je na druhé fotce. Rybářskou výbavu jsem přehodnotil a ubral ale nechal v původních obalech, přeci jen ta kvalita plastu je jiná. Kufr na oblečení a taška na plovoucí oblek. A standardní roura s pruty.

Sachlj: No konečně, těším se na reporty a hlavně fotky 👍👍👍

Chlapy jak je to s makrelama? už se dá něco chytit?

Druhy den. Vcera poznávání vody a tak jen 3 ryby do mrazáku. Jinak spousta malých keleru. Dnes 10-17 tak zůstaneme na suchu.

tak jak pokračujete? počasí už lepší? Nějaké zajímavé úlovky?

Ahoj.

Zatím je to horší než loni.

Počasí - nás na moře nepustí další den a půl, celkem tedy tři dny v přístavu. Vítr se tu točí neustále vlnky z několika stran současně a opakovat druhý drift stejně jako první je zázrak.

Ryby - snad jen je tu víc ulovených halíků, ale to bude asi absencí větších polaků na mělčinách a obecňaček v hloubce. Prostě chytáme jinak a jinde.

Pokud se odjede na sever k hranici mělčin (20-35km) tak je situace trochu lepší, ale v tom počasí to není relax..

Makrely -se tu pokud vím vytáhly jen dvě...

Jo a já dodám, ze dnes je to čemu se říká “čerti se žení”. Za mě je to tu spis o melcinach a polacich a malých cca 7 Cm dlouhých oranžových kopytech. A já mám zouzele s ocasky. Já spis spoléhal na 30 m hloubky a kelery. A na větší hloubky obecňačky. Ale zato mám 3 žraloky z toho 2 na lodi. A to byl můj sen. To se v Chorvatsku na dovolené jen tak nestane. Jen nechápu já k tady za 10 dni nachytat 2 bedny. Leda zázrakem.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!