Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Corona současný stav v Norsku 2020

• Toto téma obsahuje celkem 1,040 odpovědí. Do diskuze (177 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel janka a poslední změna proběhla před 2 roky a 7 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 931. až 945. (celkem z 1,040)
  • Autor
    vd
    Účastník
    (272 odpovědí)

Dúfam, že sa to do jarného ťahu tresiek zmení a budeme môcť aj bez týchto obštrukcií

Vaca
    Účastník
    (37 odpovědí)

Dnes jsem četl v norských novinách Aftenposten že občané Norska musí počítat že letě budou stále nějaká opatření , do června budou mít proočkováno 70% obyvatel

stipko
    Účastník
    (984 odpovědí)

Ide o to o čo, komu ide.

Akokoľvek ma to štve, nórskej vláde nejde o to, aby sme stihli jarný ťah tresky.

Všetko nasvedčuje tomu, že teraz tam nechcú nikoho a riešia si svoje problémy.

Pravdepodobne v máji zistia, ako im funguje ochrana obyvateľstva očkovaním a podľa toho sa zariadia.

My máme termín na konci jún a mám obavy,  či to stihneme…

Ciza
    Účastník
    (163 odpovědí)

Ja ok dnes po covidu tak snad mně pusti všechny papíry o prodelani covidu mám připravené.

bernatik
    Účastník
    (91 odpovědí)

ohladom karanteny (dam to orig eng nech si to kazdy pochopi po svojom) zdroj helsenorge

Where to implement the travel quarantine? – KDE MOZTE KARANTENOVAT

You can implement your quarantine duty period:

– At a permanent residence in Norway, irrespective of whether you own or rent the residence. You will need to be able to document the ownership or tenancy. This does not apply to mobile housing arrangements such as caravans, boats etc. – NEPLATI AK NEMATE TRVALE BYDLISKO

– At a quarantine hotel – SEM ASI NIKTO NECHCE

– At a suitable place of residence made available to you. See description below for what is considered a suitable place of residence. –  // TOTO BY MALO BY PRE NAS // 

– At the permanent residence of your spouse or the person you share parent responsibility with. You must be able to document that you are married or have children together. Your common minor children may also implement their quarantine duty here – NEPLATI AK NIE STE ZENATY / VYDATA

– At a suitable place of residence provided by your employer. It should be possible to avoid close contact with others, with a separate room with TV and internet, a separate bathroom, and a separate kitchen or catering services. – NEPLATI AK TAM NIE STE ZAMESTNANY

Suitable place of residence – VHODNE MIESTO K VYKONANIU KARANTENY

It should be possible to avoid close contact with others for a residence to be suitable for implementing your quarantine. A separate room with a separate bathroom and a separate kitchen or the possibility for serving food is required.

Persons who are part of the same household and who travel to Norway together can implement their travel quarantine at the same place of residence with no requirement for private rooms.

Malo by byť možné vyhnúť sa blízkym kontaktom s ostatnými, aby bolo bydlisko vhodné na vykonanie vašej karantény. Vyžaduje sa samostatná izba so samostatnou kúpeľňou a samostatnou kuchyňou alebo možnosť podávania jedla.

Osoby, ktoré sú súčasťou tej istej domácnosti a ktoré cestujú do Nórska spoločne, môžu vykonávať svoju cestovnú karanténu v rovnakom mieste bydliska bez potreby súkromných izieb

TAKZE PODLA MOJHO NAZORU TO NEVIDIM AZ TAK CIERNO S NUTNOSTOU IST DO KARANTENNEHO HOTELU

dalej je popisane ako dodrziavat karantenne podmienky, co sa da dodrzat ak je kemp samostatny (hlavne sa s nikym nestretavat)

radek
    Účastník
    (721 odpovědí)

Je to jak píšeš, zcela záleží na pohledu prováděcího úředníka na hraničním přechodu, letišti či přístavu, jak se postaví ke karanténímu místu, které budeme mít připravené.

Ale zejména bude záležet na tom, jak se k tomu postaví osoba, která to dotyčné karanténí místo bude pronajímat. Čili nejenom osoba, ale i komuna, která musí toto odsouhlasit. Již zde bylo řešeno minulý rok, pár z nás se na chytačku dostalo, ale později to z nějakých důvodů mě neznámým zahrhli ( ale vlastně jak??).

Já už se se Soroyou v termínu 15.4. nástup prakticky loučím, nevidím to dobře, neboť místní komuna není zrovna nakloněna cizím rybářům z červených zemí. Kéž by se našel způsob, jak bez karantény ve vnitrozemí  ( či mimo moji rybářskou lokalitu) odcestovat a užít si vysněnou dovolenou.

rybarik
    Účastník
    (295 odpovědí)

čau

uradnik iba zoberie tvoje papiere v ktorych musiš mat karantenne miesto Vybavene vopred, a prenajom donho nie je možne vpisat iba ak ide aj majitel, a komuna nebude dotovat dovolenkarov iba študentov ,robošov a rodinnych prislušnikov ,

janka
    Účastník
    (2450 odpovědí)

Je nutne cist vse

Fritidseiendom går ikke under definisjonen av fast bolig da disse ikke normalt er ens faste hjem.

A holiday property does not fall under the definition of permanent housing as these typically are not a permanent residence.

https://www.helsenorge.no/koronavirus/karantene-og-isolasjon/#reisekarantene

bernatik
    Účastník
    (91 odpovědí)

Fritidseiendom går – patri do sekcie pevne byvanie  a na to sa stahuje prvy karantenny predpis ( I fast bolig i Norge – trvaly pobyt v norsku)

ja so pisal o tretom karantennom predpise (På et egnet oppholdssted som noen stiller til disposisjon. Se forklaring på egnet oppholdssted under denne listen.)

na co vztahuje vysvetlenie: Egnet oppholdssted

På et egnet oppholdssted skal det være mulig å unngå nærkontakt med andre, det skal være enerom, eget bad, og eget kjøkken eller mulighet for matservering.

Personer i samme husstand som reiser sammen til Norge, kan være i innreisekarantene på samme oppholdssted uten krav om enerom.

kazdy nech si vysvetli ako si prelozi.

v kazdom pripade asi najprv kontaktovat domaceho, ci suhlasi aby mu tam niekto prisiel na rybacku (ako podotkol radek)

za dalsie dva mesiace so to mozno este utrasie aby sa dalo vycestovat

bernatik
    Účastník
    (91 odpovědí)

schladzujem vlastne nadsenie, kedze je tam podmienka osoby z tej istej domacnosti.

napisem norovi a dam vediet ci nema nejake pozitivnejsie informacie

radek
    Účastník
    (721 odpovědí)

tak to uděláme tak, že se s Norem domluvíme, že mu tam jedeme pracovat, tím pádem se stáváme pracujícím a na tuto skupinu už nemusíme dělat karanténu na cestě, ale dá nám jí přímo Norek ve fjordu u vody. To jsem to vymyslel, ještě nejsem tak starej, jak říká ta moje :-)))

je tam prostě podle mě spousta možností spekulovat, ale musí jít do toho i Norek, jinak jsme v riti sudruhovia a další rok budeme chytat na Berounce

Horňas
    Účastník
    (209 odpovědí)

Tak jak na to koukám tak letos zas pojedeme víte kam.Ať už jde ten covid do hajzlu.Má jed v květnu a v srpnu ale asi skončím zas na Orlíku.

Ciza
    Účastník
    (163 odpovědí)

My mluvili dnes s Norkem a problém není máme mu napsat až v květnu pojedeme, da nám potvrzení a můžeme jet,ja mám coronu za sebou mně stačí potvrzení ze jsem prodělal, za poplatek vydá hygiena, zbytek teamu kdyz to do května neprodela, tak bud test nebo očkování

dd66
    Účastník
    (19 odpovědí)

Hahaha.

stipko
    Účastník
    (984 odpovědí)

to Ciza:

Mám pocit,  že takto to nefunguje.

Testy áno,  ale v Nórsku, spojené s karanténou (Hotel).

Tak ako to popisuješ, môžeme ísť bez problémov všetci. Nariadenie hovorí niečo iné..

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 931. až 945. (celkem z 1,040)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Corona současný stav v Norsku 2020

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...