Hasvik, NO
temperature icon -3°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -7°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon -4°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Corona současný stav v Norsku 2020

11.5.2020 jsme měli odjíždět do Norska . Nevypadá to dobře. Dnes mi psal Nor, že je u nich téměř vše zavřené. Školy, obchody, fabriky....

Máte někdo nějaké další informace?

Odpovědět

180 km pred Goteborgom.

Dánsko aj Švédsko kontrola dokladov.

Všetko OK

Cesta až na zmeškaný trajekt bez problémov.

V Gedser aj v Malmö skôr hľadali migrantov, ako by ich zaujímal Covid.

Dávame zlatíčko v McDonalde pred Goteborgom a okolo 3h sme na Svinesudu.

Snáď nás tam dlho nezdržia...

Hranice do Norska po E6 zcela bez problemu. Celnik chtel videt doklady a ptal se kam jedem. Kdyz jsem rekl, ze rybarit na Dolmoy tak se zeptal, jestli vime, ze mame byt v karantene. Chtel jsem ukazat papir od ubytovatele, ale jen mavl rukou a rekl “good luck”. Ani zadny dotaz na alkohol. Drzim pesti at vsichni mate na hranicich pohodare jako my a nic se nepo.... 😉🎣

Neviem, prečo neprešla správa zo Svinesundu ale na hranici prebehlo všetko bez najmenších problémov.

Colníčka bola zveadavá, kam ideme, pozrela si Voucher a popriala šťastnú cestu.

Trvalo to 5 min.

Za chvíľu sme na Roane.

Je chladno....

Samé dobré zprávy. Tak Petrův zdar!

Naše cesta letecky do Tromso proběhla v klidu, na letišti bez problémů. Jen se ptali, kde budeme a jak dlouho a jestli víme o karanténě. Za 5 min jsme byli venku z letiště, kde na nás čekala paní domácí. Po cestě jsme stáli u obchodu, dali jsme ji seznam co chceme a nakoupila nám.

Tak jsme na Averoy dojeli v pohodě..žádný strach z cesty nemusíte mít..na všech hranicích jen běžná kontrola pasů a na norských celníčka koukla i do vouchru od cestovky .Popřála šťastnou cestu a jsme tady.Nikde a nikdo neřešil karanténu a roušky...V rouškách jsme jen upoutávali pozornost,že jsme cizinci..kluci byli i na vodě a pár poláčků chytili.Já jsem dnes rybařinu vypustil ..40 hodin bez spánku je i na mně trénovaného už moc🚊😞Po cestě je potřeba počítat ze zácpama v Německu a trajekt kupovat až na místě...Volili jsme trasu Rostock-Gedser mosty - Göteborg E6 Oslo,Dombás,Malmö,Averoy...a dobře jsme udělali..Hezký večer všem..

Jigin, Německo moc špatné? A kde přesně? Zvažujeme cestu přes Polsko, tak budu rád za každé info. Díky.

My sme šli cez Poľsko po A4 a S3 na Štetín. Potom do Rostocku. U Lubinu, na nedostavanom useku diaľnice mierna kolona ale pred Rostockom na rekonštruovanom úseku kolona asi 45min.

Jeli jsme spodem přez Lipsko zdržení ve třech zúženích cca 3 hoďky...ale byla neděle odpoledne docela hustý provoz ale bez kamionů...

Jeli jsme přes Německo, Dánsko, do Norska na sousední ostrov od Averoy. Kontrola na dánských hranicích, když jsme řekli, že jedeme do Norska, popřáli nám šťastnou cestu. Na norských hranicích důkladná kontrola včetně alkoholu, cigaret. Chtěli vidět voucher na ubytování, zeptali se, zda známe podmínky karantény a popřáli nám také šťastnou cestu.

Uherský Brod - Rostock (přes D1 a Německo) za 11hod pohodové jízdy. Bez kontrol i s pražskýma SPZ. Přes noc trajektem do Trelle a hurá nahoru 👍

Ahoj Všem,

dnes jsme dorazili na ostrov Tomma,trajekt Rostock -Trelleborg(žádná kontrola),jedno přespání ve Švédsku,na Norských hranicích kontrola cca 3 minuty(kam jedeme,jestli víme o karanténě voucher jsme snad ani ukazovat nemuseli). Vnitrostátní trajekt bez kontrol,roušky snad ani neznají. Nebojte se toho,vše v pohodě.

Včera Rostock-Petrovice průměr 128km/hod. Petrovice-Brno to spadlo na 90.

Teď průjezd přes hranice, za celou cestu to byla jediná 3min kontrola, jak píšou kolegové výše. Ještě ten vítr, aby se uklidnil 😎

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!