11.5.2020 jsme měli odjíždět do Norska . Nevypadá to dobře. Dnes mi psal Nor, že je u nich téměř vše zavřené. Školy, obchody, fabriky....
Máte někdo nějaké další informace?
11.5.2020 jsme měli odjíždět do Norska . Nevypadá to dobře. Dnes mi psal Nor, že je u nich téměř vše zavřené. Školy, obchody, fabriky....
Máte někdo nějaké další informace?
To, že s týždňovým Voucherom ťa nepustia cez čiaru je overené alebo to vychádza z informácie, že karanténa ma trvať 10 dní?
Odpovědět
to Horak: právě jsem mluvil s naším uby ubytovatelem co mi poslal ten email a ten mi řekl, že samozřejmě můžeme odjet dřív než za 10dnů.
Odpovědět
Zdravím všechny nedočkavý, i naše parta neustále překládá termin.Dnes jsme se rozhodli, že pojedeme, odjezd 27.9. směr Averoy , je to oblast kam se rádi každý rok vracíme....uvidíme jak dopadneme.
Chtěl jsem jen informaci ohledně Vouchru předpokládám, že by měl stačit potvrzovaci email, popřípadě telefon na majitele chaty.
A jaky typ trasy by jste doporučili .
Předem děkuji za každé info
Odpovědět
to Horak: právě jsem mluvil s naším uby ubytovatelem co mi poslal ten email a ten mi řekl, že samozřejmě můžeme odjet dřív než za 10dnů.
Mám to ověřené, s týdením pobytem tě na čáře rovnou otočí zpět. Karanténu můžeš kdykolik ze zdravotních důvodů přerušit a vrátit se domů.
Odpovědět
Teraz ide o prejazd hraníc smerom do Nórska.
Aby nebol problém so sedem denným voucherom.
Predpokladám, že v Nórsku je už niekto, kto je tam len na týždeň....
Odpovědět
to Passa: jedeme na Averoy o dva dny dříve, hodím sem info.
Odpovědět
diky budeme ráadi za každou informaci , asi pojedeme přes mosty to bude nejlepší
Odpovědět
Momentálně jsme v Norsku, jsme tu na 7 dni a na hranicích s tím žádný problém nebyl. Viz. příspěvek z neděle.
Odpovědět
Tohle mi odpověděl náš Norský ubytovatel ohledně délky karantény. Jedeme totiž na týden. A není problém jet jen na týden.
Odpovědět
fakt nechapu co tady resite,jedete na 7 dni???at vam ubytovatel posle ze budete u nej travit karantenu napise jen zacatek prijezdu,bez tak to musite mit nejaky voucher o ubytovani je vam k nicemu.takze dokument ze u nej budete travit karantenu.jinak hranice smer halden bez celniku,je to nejrychlejsi mozna trasa-coz splnuje podminky cestovni karanteny.po 7 dnech odjezd z5 pres svinesund bez problemu nikde nikdo nekontroluje odjezd ze zeme.jeli.jsme suchou cestou vse bez problemu jen na oresundu svedeno pod most kontrola pasu poprani stastne cesty a jelo se.tot asi vycerpavajici a vse co slo napsat.jinak jsme byli v kontaktu s vice partami at jeli pres rozstock nebo dansko norsko vse v pohode jak tam tak z5.jedna parta snidala v lillehameru a nejaky nor na ne zavolal policii prijeli zkontrolovali a hlasili nam stastny dojezd do cile.
Odpovědět
Tak cesta na sever do Helgeland u Sandnesjoenu. 31.8. odjezd z Čech. Přes Hirtshals, trajektem do Langensund. V Dánsku kontrola pasů na hranicích. Jen kam jedeme a jinak nic. U trajektu jen pasy a lístky. V Norsku při výjezdu letmá kontrola voucheru a kam a na jak dlouho jedeme. Pak krátká kontrola vozu. Když jsme řekli co vezeme, tak nás pustili. Dorazili jsme 2.9. ráno na místo.
Odpovědět
Jsme na cestě,na hranicích žádný problém.Vše proběhlo hladce,jen kontrola dokl. a potvrzení o možnosti karantény.Jedem na týden.Takže žádný stres a Petrův zdar.
Odpovědět