Hasvik, NO
temperature icon -3°C
slabé sněhové přeháňky
Trondheim, NO
temperature icon 3°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon 5°C
jasno
Bergen, NO
temperature icon 8°C
skoro jasno
Malé, MV
temperature icon 30°C
oblačno

Corona současný stav v Norsku 2020

11.5.2020 jsme měli odjíždět do Norska . Nevypadá to dobře. Dnes mi psal Nor, že je u nich téměř vše zavřené. Školy, obchody, fabriky....

Máte někdo nějaké další informace?

Odpovědět

To, že s týždňovým Voucherom ťa nepustia cez čiaru je overené alebo to vychádza z informácie, že karanténa ma trvať 10 dní?

to Horak: právě jsem mluvil s naším uby ubytovatelem co mi poslal ten email a ten mi řekl, že samozřejmě můžeme odjet dřív než za 10dnů.

Zdravím všechny nedočkavý, i naše parta neustále překládá termin.Dnes jsme se rozhodli, že pojedeme, odjezd 27.9. směr Averoy , je to oblast kam se rádi každý rok vracíme....uvidíme jak dopadneme.

Chtěl jsem jen informaci ohledně Vouchru předpokládám, že by měl stačit potvrzovaci email, popřípadě telefon na majitele chaty.

A jaky typ trasy by jste doporučili .

Předem děkuji za každé info

to Horak: právě jsem mluvil s naším uby ubytovatelem co mi poslal ten email a ten mi řekl, že samozřejmě můžeme odjet dřív než za 10dnů.

Mám to ověřené, s týdením pobytem tě na čáře rovnou otočí zpět. Karanténu můžeš kdykolik ze zdravotních důvodů přerušit a vrátit se domů.

Teraz ide o prejazd hraníc smerom do Nórska.

Aby nebol problém so sedem denným voucherom.

Predpokladám, že v Nórsku je už niekto, kto je tam len na týždeň....

to Passa: jedeme na Averoy o dva dny dříve, hodím sem info.

diky budeme ráadi za každou informaci , asi pojedeme přes mosty to bude nejlepší

Momentálně jsme v Norsku, jsme tu na 7 dni a na hranicích s tím žádný problém nebyl. Viz. příspěvek z neděle.

Tohle mi odpověděl náš Norský ubytovatel ohledně délky karantény. Jedeme totiž na týden. A není problém jet jen na týden.

fakt nechapu co tady resite,jedete na 7 dni???at vam ubytovatel posle ze budete u nej travit karantenu napise jen zacatek prijezdu,bez tak to musite mit nejaky voucher o ubytovani je vam k nicemu.takze dokument ze u nej budete travit karantenu.jinak hranice smer halden bez celniku,je to nejrychlejsi mozna trasa-coz splnuje podminky cestovni karanteny.po 7 dnech odjezd z5 pres svinesund bez problemu nikde nikdo nekontroluje odjezd ze zeme.jeli.jsme suchou cestou vse bez problemu jen na oresundu svedeno pod most kontrola pasu poprani stastne cesty a jelo se.tot asi vycerpavajici a vse co slo napsat.jinak jsme byli v kontaktu s vice partami at jeli pres rozstock nebo dansko norsko vse v pohode jak tam tak z5.jedna parta snidala v lillehameru a nejaky nor na ne zavolal policii prijeli zkontrolovali a hlasili nam stastny dojezd do cile.

Tak cesta na sever do Helgeland u Sandnesjoenu. 31.8. odjezd z Čech. Přes Hirtshals, trajektem do Langensund. V Dánsku kontrola pasů na hranicích. Jen kam jedeme a jinak nic. U trajektu jen pasy a lístky. V Norsku při výjezdu letmá kontrola voucheru a kam a na jak dlouho jedeme. Pak krátká kontrola vozu. Když jsme řekli co vezeme, tak nás pustili. Dorazili jsme 2.9. ráno na místo.

do rostocku cesta volna..

to Luhof: a na voucheru jste měli 10dnů nebo týden?

10 dní. A i se nás na to ptali na jak dlouho to máme.

Jsme na cestě,na hranicích žádný problém.Vše proběhlo hladce,jen kontrola dokl. a potvrzení o možnosti karantény.Jedem na týden.Takže žádný stres a Petrův zdar.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Dubnová soutěž o Daiwa Legalis v hodnotě 2 190 Kč!

Vyhraj špičkový naviják na přívlač nebo feeder – zapoj se do soutěže ještě dnes!