Soroya 2020
Zastavili sme sa aj krásnej pláži,kde chodí blbnúť mládež. Majú tu aj sprchu so sladkou vodou a nejaký nádejný kulturista trénuje na MS.
Odpovědět
Pozor! Kto si myslel,že v Sorvaeri Murmansk už není,tak omyl.Je tam.Našli sme ho.To bola loď,pri delách trčiacich z vody sa Sim ešte ako chlapec hrával na kvaerne na lovca tresiek a iných príšer. Ako ten čas Michal uteká.Dôkaz foto.
Odpovědět
Úplně na mě dýchla ta atmosféra podzimních lovů, kterých jsem tam zažil spousty. Letos už mě Soroya neklapne. :(
Odpovědět
Dnešné počasie s dažďom a hmlou. Vietor tak do 6m/s.Ale darilo sa. Všade je miliarda kelerov a je ťažké pusťiť pilker cez ne do väčšej hĺbky. Balenie pilkra do toaleťáku už prekukli a žerú aj ten. A ešte sme prišli o to neskutočné železo/info vyššie/. Ale podarile sa treska 107cm a ja som si spravil nový osobáček treska 130cm. Zabrala na 120m.
Odpovědět
Dnešné počasie nám dovolilo len pred Hasvik. Vo vetre 10m/s rýchly drift,chytil sa jeden halík asi 70cm/išiel späť do vody/,treska 121cm, pár kelerov a redfish na hĺbke 200m,ale 30-40cm.Nefotil som,lebo nepríjemný dážď mi to nedovolil.
Odpovědět
Peter, ty nás trochu lakuješ. :o)
Jak ses dostal při takovém větru do hloubky 200m?
Odpovědět
Peter, ty nás trochu lakuješ. :o) Jak ses dostal při takovém větru do hloubky 200m?
Staci dlouha snura a porad kus zeleza na konci... :-)
Ale vcelku zajimava otazka. Rychle jsem spocetl preponu pravouhleho trojuhelnika a vychazi mi, ze pri hloubce 200m a uhlu snury:
- 30 stupnu bude potrebna delka snury 230 m a nastraha 115 m za lodi
- 45 stupnu bude potrebna delka snury 280 m a nastraha 200 m za lodi
- 60 stupnu bude potrebna delka snury 400 m a nastraha 345 m za lodi
To bych rucne tahat nechtel... :-)
Odpovědět
Ahoj Jirko. Ja Vám to prezradím a všetci tak budú chytať. Ale jednu fintu môžem prezradiť. Okouníka posadíš za volant Kvaerna a on ťa zavedie na miesto.
Odpovědět
Ale tento okounik nás vodil za nos a na väčšie sme nenarazili.Posadil som ho na zábradlie,pohrozil som mu,že ho hodím cez palubu -mlčal,neprezradil.
Odpovědět
Okolo nás dnes plávala zvláštna loď a celkom dobre sa mi ju podarilo vyfoťiť.
Odpovědět
Hezká lodička, https://cs.wikipedia.org/wiki/Marjata_(2014)
Odpovědět
Zdarec Naki, bylo by možné...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...