Hasvik, NO
temperature icon 9°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 10°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon 13°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon 10°C
skoro jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Soroya 2025

Začneme pěkně z ostra. Profesionální rybáři už loví. Tady je jedna paleta z Hasviku, která o lecčem vypovídá. Pozná někdo, co je špatně?

Odpovědět

Ahoj všem, omlouvám se za dotaz, ale nevíte prosím někdo, jaký je průměr zábradlí na starých lodích Kvaerno s 50 motorem  na Soroya ? Děkuju 🙏🏻

2 Vendys - Víme 27mm

Ahoj Michale, to mi přijde zvláštní, že na Vingsandu je 29 mm a na Soroya 27 mm. Na Soroya tam totiž svůj držák krásně upevním, ale ve Vingsandu určitě ne, protože trubka je podstatně širší.

Zdravím všechny, rok se sešel s rokem a opět se vydávám se synem objevovat rybářské kouty Norska. Minulý rok jsme se shodli na tom, že to bude Soroya. Já tam již byl, synátor ne. Takže volba jasná. Máme zamluvenou chatu Hytte, termín 25.6.-4.7.2025. Cestu jsme pojali zase trochu rekreačně, jako minulý rok, a přibyde nám i synova slačna, takže bude o zábavu postaráno. Začínáme v Praze 22.6. odjezd do Rostocku, nočňákem do Trelleborgu. Hezky s kajutou, sprchou , prostě na pohodu. Druhý den přesun 1300 km do švédského města Umea, tam opět hotel ( 2 pokoje, večeře, snídaně za 3800Kč !!!) a odjezd dál na sever. Trasa : Umea- Lulea, Pajala, Kolari, Muonio, Kautokeino ( cca 850 km)a skončíme v Altě, kde jsme si vzali další hotel ( už Norsko, čili o pár tisícovek dražší) a 25.6. ráno vstaneme a máme to do Oksfjordu 100 km, takže na pohodu stihneme ranní trajekt v 8.15. Kdyby náhodou ne, koukal jsem že v 9.40 jede ještě jeden ( případně mě opravte).

Vzhledem k tomu, že trasa Umea-Alta je na cca 9 hodin, přivítám podněty k návštěvě něčeho zajímavého na trase. Pamatuji si např. nějaký hezký obchod s laponskými dárkovými předměty, ale za boha si už nepamatuji, kde to bylo. Děkuji všem za rady a podněty. Další report až z Hasviku.

Mějte se tu fajně

Zdravím všechny, rok se sešel s rokem a opět se vydávám se synem objevovat rybářské kouty Norska. Minulý rok jsme se shodli na tom, že to bude Soroya. Já tam již byl, synátor ne. Takže volba jasná. Máme zamluvenou chatu Hytte, termín 25.6.-4.7.2025. Cestu jsme pojali zase trochu rekreačně, jako minulý rok, a přibyde nám i synova slačna, takže bude o zábavu postaráno. Začínáme v Praze 22.6. odjezd do Rostocku, nočňákem do Trelleborgu. Hezky s kajutou, sprchou , prostě na pohodu. Druhý den přesun 1300 km do švédského města Umea, tam opět hotel ( 2 pokoje, večeře, snídaně za 3800Kč !!!) a odjezd dál na sever. Trasa : Umea- Lulea, Pajala, Kolari, Muonio, Kautokeino ( cca 850 km)a skončíme v Altě, kde jsme si vzali další hotel ( už Norsko, čili o pár tisícovek dražší) a 25.6. ráno vstaneme a máme to do Oksfjordu 100 km, takže na pohodu stihneme ranní trajekt v 8.15. Kdyby náhodou ne, koukal jsem že v 9.40 jede ještě jeden ( případně mě opravte). Vzhledem k tomu, že trasa Umea-Alta je na cca 9 hodin, přivítám podněty k návštěvě něčeho zajímavého na trase. Pamatuji si např. nějaký hezký obchod s laponskými dárkovými předměty, ale za boha si už nepamatuji, kde to bylo. Děkuji všem za rady a podněty. Další report až z Hasviku. Mějte se tu fajně

V Kautokeino môžeš juhls Silver galleri, å Alta museum 😊😉 vikingske maľby

Zdravím všechny, rok se sešel s rokem a opět se vydávám se synem objevovat rybářské kouty Norska. Minulý rok jsme se shodli na tom, že to bude Soroya. Já tam již byl, synátor ne. Takže volba jasná. Máme zamluvenou chatu Hytte, termín 25.6.-4.7.2025. Cestu jsme pojali zase trochu rekreačně, jako minulý rok, a přibyde nám i synova slačna, takže bude o zábavu postaráno. Začínáme v Praze 22.6. odjezd do Rostocku, nočňákem do Trelleborgu. Hezky s kajutou, sprchou , prostě na pohodu. Druhý den přesun 1300 km do švédského města Umea, tam opět hotel ( 2 pokoje, večeře, snídaně za 3800Kč !!!) a odjezd dál na sever. Trasa : Umea- Lulea, Pajala, Kolari, Muonio, Kautokeino ( cca 850 km)a skončíme v Altě, kde jsme si vzali další hotel ( už Norsko, čili o pár tisícovek dražší) a 25.6. ráno vstaneme a máme to do Oksfjordu 100 km, takže na pohodu stihneme ranní trajekt v 8.15. Kdyby náhodou ne, koukal jsem že v 9.40 jede ještě jeden ( případně mě opravte). Vzhledem k tomu, že trasa Umea-Alta je na cca 9 hodin, přivítám podněty k návštěvě něčeho zajímavého na trase. Pamatuji si např. nějaký hezký obchod s laponskými dárkovými předměty, ale za boha si už nepamatuji, kde to bylo. Děkuji všem za rady a podněty. Další report až z Hasviku. Mějte se tu fajně

V Kautokeino môžeš juhls Silver galleri, å Alta museum 😊😉 vikingske maľby

Ahoj Michale, to mi přijde zvláštní, že na Vingsandu je 29 mm a na Soroya 27 mm. Na Soroya tam totiž svůj držák krásně upevním, ale ve Vingsandu určitě ne, protože trubka je podstatně širší.

To ti objasním, na Soroya jsou Kvaermo 19ft a na Vingsand Kvaerno 21ft. Každá loď má jinou šířku zábradlí.

Soroya - další dva halibuti uloveni na přívlač 144cm a 147cm. Náš průvodce Kai ví, kam na ně!

Michale měl by jsi mi prásknout kam na ně.za 23 už tam jsem

Jo Ráďo, dáme řeč. Kde a na co. Ryb je tam teď opravdu hodně. Máš se na co těšit.

Na šelfu to teď žije rybama, hlavní druhy jsou již tam. Stále se čeká na velké kelery, kteří dorazí koncem června.

Ahoj , letos jsme byli na Loppě 26.4-4.5. a nejhorší rybařina za 20let sníh, vítr a minusové teploty , skoro jsme tam nedojeli protože tam spadla lavina , ryb málo ve fjordu skoro nic  a na volný se nedalo a na závěr pech před Altou jsem na 80 jel 89 takže mě to stálo 7.500,-Kč. Dejte bacha na rychlost jsou nekompromisní.

Přeju všem hodně úlovku a pohodu.

na Loppu už mě nedostanou, byl jsem tam před 10 lety, přibližně ve stejném termínu, ve fjordu kousek od mola jsem si chytil muj dosavadní rekord, 138 cm tresku a potom už to stálo za nic, pár koček, malí keleři pár obecných do 80 cm. Na volné jsme se dostali ale kromě halibutích miminek prakticky nic. 9 dnů , vyjeli jsme asi5 x, jinach vichr, ryby nikde

na Loppu už mě nedostanou, byl jsem tam před 10 lety, přibližně ve stejném termínu, ve fjordu kousek od mola jsem si chytil muj dosavadní rekord, 138 cm tresku a potom už to stálo za nic, pár koček, malí keleři pár obecných do 80 cm. Na volné jsme se dostali ale kromě halibutích miminek prakticky nic. 9 dnů , vyjeli jsme asi5 x, jinach vichr, ryby nikde

Loppa není tak úplně špatná je to v podstatě stejná lokalita jako Soroya byli jsme tam 4x a vždy super, ale letos to nevyšlo - počasí , ale to se Ti může stát úplně všude.

Soroya Hasfjord..i takový krasny okouník se dá občas chytit.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.