Začneme pěkně z ostra. Profesionální rybáři už loví. Tady je jedna paleta z Hasviku, která o lecčem vypovídá. Pozná někdo, co je špatně?
Začneme pěkně z ostra. Profesionální rybáři už loví. Tady je jedna paleta z Hasviku, která o lecčem vypovídá. Pozná někdo, co je špatně?
Hasfjord funguje od 20.4. Ze startu byly problémy se zamrzlou sladkou vodou, ale to už se vyřešilo a ryby dobře berou až na to počasí, které je hodně proměnlivé. Teď už je na místě další turnus.
Odpovědět
Letos to zima nevzdává, ranní východ slunce v Hasvik hotelu. teplota -1C.
Odpovědět
Ahojky všem,
bude někdo z Vás na Soroye v termínu 25.6.-5.07. ?
Odpovědět
S halibuty se doslova roztrhl pytel, kdo vyrazí na jejich cílený lov, bývá odměněn jejich soubojem. Pouštění nad 150cm má smysl.
Odpovědět
Mám dotaz, na Soroye jsem byl jen jednou, a to v dubnu. Ted konečně vyrážím i na léto, budu, jak jsem již psal přelom června a července. prosím tedy místní znalce, aby mi poradili : je zapotřebí zimní obutí, teploty by měly být po celou dobu nad nulou, ale třeba na kopcích nad Oksfjordem je ještě teď 5 m sněhu. Dále plánuji někde přespat, klidně i hotel, nemáte někdo doporučení v oblasti SW/NOR hranice?
Děkuji všem za podněty a rady
Odpovědět
Ahoj, zimní obutí do -10C potřebovat nebudeš, ale neoprém gumáky se zimními ponožkami ano. Na hliníkové lodi zebe od nohou jako svině a ještě když sedíš a moc se nehýbeš. Moře bude mít tak kolem 10C. Zateplený plovoucí oblek je nutnost.
Odpovědět
No to jsme si nerozumněli, obutím jsem myslel pneumatiky. O botech vím svoje, haha. Jde mi o ty pneu, jestli mám ještě přehodit zpět na zimní pneu, nebo to s letními nebude problém.
Odpovědět
No to jsme si nerozumněli, obutím jsem myslel pneumatiky. O botech vím svoje, haha. Jde mi o ty pneu, jestli mám ještě přehodit zpět na zimní pneu, nebo to s letními nebude problém.
To nepotřebuješ. Přelom června/července jsem byl na Soroya 2x a globální změny klimatu jsou vidět i tam. Když jsme tam jeli naposledy právě na přelomu června/července, tak o půlnoci bylo na hranicích s Finskem 30 stupňů celsia
Odpovědět
myslel jsem si to, ale šokovalo mě , že v okolí Oksfjordu jsou ještě teď hromady sněhu, a v noci minusové teploty
To nepotřebuješ. Přelom června/července jsem byl na Soroya 2x a globální změny klimatu jsou vidět i tam. Když jsme tam jeli naposledy právě na přelomu června/července, tak o půlnoci bylo na hranicích s Finskem 30 stupňů celsia
Odpovědět
Pěkný halibut uloven na čeburašku, máte někdo zkušenosti s touto zajímavou nástrahou?
Odpovědět
Toto je výsledek týdeního snažení jedné skupiny, která se zaměřila jen na lov halibutů na přívlač. Tři dny jim foukalo, tak chytali jen 4 dny. Vezou domů jen limit v halibutech.
Odpovědět
Odpovědět