Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Soroya 2022
- Toto téma obsahuje celkem 396 odpovědí. Do diskuze (61 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Zbony a poslední změna proběhla před 1 rokem a 11 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#339256 14.4.2022 v 9:37
Ďakujem za prianie. Babská rybačka je pekne vystihnutá vo vlákne “holky na rybách”
Už sa neviem dočkať utorka.
#339262 14.4.2022 v 13:32Rosnička hlásí následující informace :
1/ cesta by měla být v pohodě, žádné velké sněžení ani mrazy
2/ první 2 dny na vodě bychom měli mít příznivý vítr
#339263 14.4.2022 v 13:38Konečne aspoň jedna pozitívnejšia správa dnes. Už sa teším jak si Radkem upevníme priateľstvo.
#339269 14.4.2022 v 14:20Díky za pozitivní zprávu, jedeme taky od 20.4. a již jsem byl trochu nervózní…..
Zdravím a šťastnou cestu.
Pavel
#339275 14.4.2022 v 17:19Ahoj
v Hasfjordu jedou na plno přípravy na zahájení sezony (20.4 )
A mezi novinkami, kterými se zatim můžeme pochlubit je rozdělaná (připravena k dokončení) filetárna, kde sme dali novou desku na stávající filetovací stůl, přidali dvě 3m dlouhé desky na venkovní filetování a uvnitř filetárny přibyly dva nové stolky, ten vlevo má žlab na odtok vody a je určen k filetování a ten v pravo bude na balení
Máme připraveno i další milé překvapení v rámci inovace, ale to si necham ještě chvilku pro sebe.
Těšíme se na Vás
#339281 14.4.2022 v 17:27Ještě v rámci předsezonních příprav Ornulf nakoupil do H1 nějaké skleničky na pití, na víno, sadu hrnců. (Vim, že by tam bylo potřeba doplnit mnohem víc, ale aspoň něco …. )
A do všech “přízemních” postelí koupil 6ks nových matrací (jako první fáze, uvidíme, jak se tyhle matrace osvědčí v sezoně a kdyžtak dokoupí stejné do zbylých postelí, kam sme zatim dali ty nejlepší, co nám zbyly )
A věřte tomu, nebo ne, ale po zhruba dvou letech, kdy protékal záchod v H1, tak je vyměněn. Takovejch let to nešlo, a najednou to de ….
Ale to stále neni to super překvápko, co pro vás mám.
Dam vědět.
#339282 14.4.2022 v 20:19nevíte někdo, jestli mají ve Vaganu v kuchyni také toustovač ?
#339285 15.4.2022 v 6:40Toustovace tam nejsou (srpen 2021). A při příjezdu si zkontroluj plechy v troubě. Protože jinak je budes u Ahmeda nahanet půl zájezdu.
#339286 15.4.2022 v 8:38díky za zprávu, toustovač raději koupím, za pár peněz a nechám ho tam, než to rozpékat na plechu. Plechy bude mít na starosti vrchní kuchař, tentokrát jsem jen snídaňář a svačinář :-))
#339287 15.4.2022 v 11:46My si tam v troubě rozpékáme bagetky – takové ty nedopečené polotovary. Zdravé to není, ale 10 dní v roce se to dá přežít. Dříve jsem je táhl z domova, ale v Hasviku v Coopu je měli a nebyly zas tak drahý.
Hlavně nezapomenout v troubě, jednou se nám spustil kouřovej alarm 🙂
Chleba je tam docela drahej a hlavě takovej ten sladkej veko – chleba , klasickej žitnej jako v ČR nikde nemají.
Nemůžeme si vést zmraženej chleba z domu, protože jsme napřed týden ve Švédsku na štikách.
Na plechu si v troubě děláme i ryby. Takže plechy nutnost.
#339288 15.4.2022 v 11:52Když už jsme u toho žrádla, máte někdo zkušenosti s nákupem masa na vaření na místě na Soroyi? Na guláš třeba, hovězí nebo i sobí?
V Coopu jsem asi nějaké maso viděl, ale moc jsem to nezkoumal.
Zbony, ty asi budeš vědět nejvíc. Díky předem
#339289 15.4.2022 v 14:54Ahoj, v Hasviku coopu koupíš úplně všechno. Kuřecí, hovězí i vepřové. Taky už nevozím všechno z Čech, ale nakupuji tam. Je to příjemná změna jídelníčku.
#339290 15.4.2022 v 19:35Marin
Michal Simčo má pravdu, COOP v Hasviku je velmi dobře zásobovaný a nabízí širokou škálu masa, ať už mraženého, nebo i chlazeného a pokud nebudeš brát nějaký speciality, tak se to dá řešit za rozumný ceny.Samozřejmě, pokud tu zase někdo začně přepočítávat všechno z NOK do CZK do poslední koruny, o kolik je to dražší než v Čechách, tak to už je diagnoza, to patří k Chocholouškovi, né na Soroyu.
na to mam jedinou reakci: “Bez peněz na Soroyu nelez” (myšleno všeobecně, né na tebe Marin )
Základní věci, jako rýže, těstovin atd je celkem levný, brambory sou dost drahý, ale na týden se to dá přežít.
Klidně mi napiš konkrétnější zprávu, jestli na mě máš číslo, nebo maila.
#339297 15.4.2022 v 23:13Ahoj, v Hasviku coopu koupíš úplně všechno. Kuřecí, hovězí i vepřové. Taky už nevozím všechno z Čech, ale nakupuji tam. Je to příjemná změna jídelníčku.
….. navíc se dá “dneska” koupit v Hasviku (Breivikbotnu, Sorvaeru) v Coopu i pivo za srovnatelnou cenu jako “v Čechách + clo” . Nebo …. o trochu dražší, ale podle aktuální potřeby, aniž by to průměrného Čecha zruinovalo 😉
#339298 16.4.2022 v 5:53no s tím pivem to bude ještě sranda, neboť kámoš nakoupil pivo zde v Čechách, tak mě čeká proclení v mobilu, se kterým nemám ale vůbec zkušenosti. Snad to dám, jinak mě na čáře asi postavěj ke zdi, když jsem viděl tu baterii piv
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Soroya 2022