Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Aktuální info Soroya 2016
- Toto téma obsahuje celkem 713 odpovědí. Do diskuze (74 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Sim a poslední změna proběhla před 7 roky a 10 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#261376 26.6.2016 v 19:28
Kveitegrund – mohli by ste prosím niekto na vačšej mape ukázať kde to priblizne je? Dík 29. odchádzame a radi by sme sa tam dostali – ideme prvý krát
Je to na mapách, konkrétně na té poslední, v lokalitách – jak píše JAKABO. Já mám pocit, že si z pravidelných návštěvníků (včetně mě) představuje pod pojmem Kveitegr. každý trochu něco jiného. Ale obecně platí, že dobrá lovná místa jsou na zlomu oceánské desky a pobřežního šelfu. Na mapách mořského dna je jasně patrná linie náhlého přechodu z cca 300 m do 100 m a mělčeji. Ornulf nám doporučoval na linii zlomu místo zhruba rovnoběžkově na úrovni Breivikbotnu. To místo, které postnul Rasťo jsem snadno našli na Navionics Webapp (předpokládám, že je to z této aplikace stažené). Pokud budeš chtít zkusit, najdi si městečko Breivikbotn, pod ním je výběžek s mysem, na jeho špičce si vytvoř pomyslnou rovnoběžku směrem doleva až narazíš na zahuštěné vrstevnice (hory a svahy na zlomu) po chvíli určitě rozeznáš jejich kresbu, shodnou s tou na obrázku. My jsme tam dneska velmi brzy ráno před přílivem byli, ale nechytli jsme ani šupinu. Přemístili jsme se kousek jižněji a konečně na velké “přesmetrové” tresky narazili, tak jak se na Soroyu sluší. Tedy, že všichni tahají najednou velké ryby a po opětovném spuštění nástrahy další a další. Přejížděli jsme z jednoho kopce na druhý a tahali i kelery, okouníky, chytnul se i halibut. Nej… treska 130, já měl na prutu další obludu, kterou el. naviják ani nemohl ubrzdit, ale plave nakonec dál v moři. Tak třeba čeká na vás 🙂 Je opravdu třeba hledat na podobných místech. Já jsem byl už v Čechách nenápadně upozorněn, že největší znalci této lokality rozumy moc nechtějí pouštět, tak jsem ani nevyzvídal a ryby si vždycky nakonec najdeme sami. Vám se to určitě povede taky.
#261382 26.6.2016 v 19:55Dik za vyčerpávajúci opis budeme študovať a hladat
#261385 26.6.2016 v 20:41Ďakujem za info.
#261413 26.6.2016 v 22:19#261473 27.6.2016 v 4:41Dnes jsme se celý den věnovali lovu potočáků.
Krásní potočáci, krásný lov 🙂
Ať se daří joko doposud a ještě nějakého mobidika.
#261490 27.6.2016 v 11:50To Apnea: Tak si Petře pročítám Tvé příspěvky, neboť nám tu prší a fouká a vidím, že si to užíváš a to je dobře. Držím palce ať to pokračuje a máte ještě další krásné úlovky a zážitky.
#261506 27.6.2016 v 13:09To Apnea: Tak si Petře pročítám Tvé příspěvky, neboť nám tu prší a fouká a vidím, že si to užíváš a to je dobře. Držím palce ať to pokračuje a máte ještě další krásné úlovky a zážitky.
Ahoj ze Soroy. Nám tady dneska ráno taky pofukovalo, ale odpoledne má být do 4 m/s, tak se zatím věnujeme opalování na terase a vyjedeme až za hodinku. Je tu krásně a teplo. Jenom nevychází úplně ideálně časy přílivu, pokud chceme zachovat trochu přirozený biorytmus. Ale to se dá vydržet. Dospíme to doma 🙂 Chlapci teď chytají přímo z terasy nástražní kelírky … a teď koukám, že už se dali opravdu jen do siesty s chlazenými nápoji, viz. foto. Chystáme se ploužit podle západního pobřeží k Breivikbotnu na 20-40 metrech a zkoušet halibuty na gumy i maso. Předloni se nám do toho pěkně připletli i metroví keleři, tak uvidíme. Je ale asi až moc hezky …
#261516 27.6.2016 v 14:47Ahoj chlapi, jestli se nepletu tak jste na Hasfjordu 1? Je tam vše v pořádku. My nástup 11.7. Necháváte si benzín do lodí vozit? Přeji mnoho ulovku, dekuju za odpověď, Starkoš.
#261517 27.6.2016 v 14:52Ahoj Míšo a na tohle jezírko se dostaneme s Hasfjordu jak? Děkuji. Jinak pěkné ryby a pěkná rybářka. Michal
#261528 27.6.2016 v 16:44#261537 27.6.2016 v 21:58Sime tvoje fotky patři spis do vlákna “holky na rybách” nez jako zprávy ze Soroya. 😎 Ja toho času v teple na plazi, ale ryby nula.😢 Za to pece luxusní.🍻 Užijte si to tam. Uz se těším az v srpnu zaparkujem na Vagaanu.🎣
#261563 28.6.2016 v 0:53#261566 28.6.2016 v 1:32#261598 28.6.2016 v 10:44Ahoj chlapi, jestli se nepletu tak jste na Hasfjordu 1? Je tam vše v pořádku. My nástup 11.7. Necháváte si benzín do lodí vozit? Přeji mnoho ulovku, dekuju za odpověď, Starkoš.
Jsme. Je to tady, v rámci Ornulfova vlažnějšího přístupu k vybavenosti zařízení, v pohodě. Trochu problémy se sonarem naší lodi. Několikát už jsem měl ruku v ledové vodě – sonda je volnější a občas se vychýlí z roviny. Neukazuje teplotu vody a na můj vkus někdy trvá moc dlouho, než se po přejezdu “chytne”.
Benzin nám vozí k molu. Jezdí pro něho až do Breiviku. Letos to tedy bude za hodně. Včera už jsme dolévali z přidaných barelů – 350 litrů je v luftě.
Počasí jak na Jadranu a tresky nebraly. Pojížděli jsme kolem pobřeží od Vaaganu vpravo i vlevo a vláčeli gumy na halibuty. Všude plno lodí, tak jsme přejeli k ptačí skále k Sorvaeru, vylodili se na jediné písečné pláži, kterou tady známe a odtud na šelf, kde jsme byli úspěšní předevčírem. Ani tam nic moc. Menší tresky (jen 2 metrovky), já chytil 3 okouníky. Téměř nulový drift Bojovali jsme až do jedné v noci, ale nikde nic pořádně nebralo. Velcí keleři tu asi opravdu nejsou. Před vysílačema na kopci do 11 metrů je trvale spousta malých – cca 40 až 50 cm, ale žádné tresky pod nimi. Obětovali jsme taky něco moři. Včera tři pilkry (2 kilové a jeden 750) a 2 gumy. Pak že na Soroy se netrhá 🙂
Hezké ryby k focení nebyly, tak jen několik náladovek z více než 60 km výpravy. Prostě byl to spíše výletní a poznávací výjezd
#261611 28.6.2016 v 12:15 -
AutorPříspěvky
Téma ‚Aktuální info Soroya 2016’ nepřijímá nové odpovědi.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Aktuální info Soroya 2016