Došky,
moc rád bych to uskutečnil v termínu jaro, nebo podzim 2014. Kolega chce vzít synovce s kamarádem a já v některém termínu svého již dospělého syna s jeho kamarádem. Jel bych zase rád autobusem, neboť jak trefně říkáš, dovolená začíná už nastoupením do autobsu. Ale narážím na odpor a touhu ostatních jet zase individuální dopravou. Pokud nás přivítáš i vlastním (spíše Nakiho) autem, je to pravděpodobné v tom příštím roce. Oblast Trondelag se stala velmi oblíbenou oblastí a každoroční návštěvy Hitry, nebo Dolmoy to stále potvrzují a mé pocity z této lokality násobí. Jen jednou jsem byl v této oblasti viditelně zklamán a to byla návštěva Roanu. Ne snad z nachytaných ryb, neboť keleři na přívlač tam byli více než slušní, ale z lodí. Bárky s dieselovým motorem a rychlostí 9,5 km/hod. mi opravdu znepříjemňovaly pobyt. Navíc jediné slušné místo bylo cca 1,5 hodiny cesty od chaty. Takže jsme se hrabali 90 minut stylem puf, puf, puf,…. na místo, kde jsme zjistili, že jsou velké vlny a na místo nemůžeme a čekalo nás 90 minut puf, puf, puf, … zpátky.
To loni na Dolmoy, kde jsme měli loď osazenou 100 HP motorem SELVA Marlin, to bylo jiné kafe. A naše cesty za štikozubci, i když 14 km od chaty byly skvélé. Ostatně 90-ti minutový film (již devátý) v HD rozlišení to jen potvrzuje.
Ale to jsem se zase nějak moc rozepsal a kdo to má číst, že? :-D:-D:-D
V kempu na Smole bych byl určitě spokojenej. Krásné lodě, krásné chaty, jen ta doprava je pro mé kolegy zatím trochu problém. Ale to se snad ještě dá zlomit. 8-)8-)
Po mém obsáhlém příspěvku vám, milí Norci, popřeju alespoň pěkný víkend.