Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Servis a údržba mořského vybavení
- Toto téma obsahuje celkem 196 odpovědí. Do diskuze (75 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel scarabo a poslední změna proběhla před 1 rokem a 4 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#28345 10.1.2012 v 12:33
Heinz napsal:
Dostane se sůl i do nářadí, které je přímo určené na Moře? Slyšel jsem, že vercajk na mořský rybolov by měl být vodě odolný??? Jak často by se měla dělat údržba?
Pár výnimiek na trhu určite je ale samozrejme to stojí to trochu iné peniaze.
video : test na vodu
[yt=TDMu88Hmo-I=yt]TDMu88Hmo-I[/yt]
#28384 11.1.2012 v 7:37trojhak napsal:
Mám Ryobi 700 čtyři roky bez servisu, za což se po přečtení článku stydím. Do Norska jezdím 2x ročně, takže má dost namotáno. Poslední výpravu byl naviják hodně hlučný, takže ho rád pošlu na údržbu.Mimo jiné mám problem s kličkou, která je vyčvachtaná a má velké vůle, rovněž jsem ztratil plastou krytku z kličky. Dá se to opravit?
Ano, opravíme ti to, dá se nová hřídel a nová matice s nerezovou krytkou.
#28385 11.1.2012 v 7:39pepan napsal:
hned první rok se mi povedlo s novým Z LINEm bouchnou o lod a udělal jsem si na něm pořádný oděr až na podkladovou stříbrnou vrstvu nemá někdo zkušenosti čím zalakovat popřípadě kdyby měl sim originál sadu od wft rád zavezu do servisu
Čau,
toto se neopravuje, pokud ti nepraskl, tak už se to netane. Mám Z line už skoro celý odřený a pořád funguje na 100%. Každá rok přibývají nové šrámy. Je to jen kosmetická vada, kterou budeš muset vydržet, nebo si to zatři fixem.
#28386 11.1.2012 v 7:46vojtko napsal:
Mám DAIWA TANACOM 600 Fe. po 5-ich návštevách v NO a asi nedostatočnej starostlivosti som teraz zistil, že je mimoriadne hlučný a zadiera. Rozobral som ho a skoro som padol na r.ť. Vyčistil som a následne namazal, ale ložiská sú ďalej hlučné. Je nutné ich vymeniť. Je aj toto možné. Ďakujem.
vojtko
Hluk nemusí dělat jen ložiska, ale třeba i nepřesné složení převodovky, pošli to k nám a dám ti vědět, co stím.
#28419 11.1.2012 v 17:33To sim
díky za info nejde mi o vzhled tudíž je věc vyřešená blank bezproblému drží
#28470 11.1.2012 v 22:57Kolegovi spadl multiplikátor Ryobi i s prutem na kámen a prasnulo mu sklíčko od display. Přelepili jsme to průhlednou izolepou a dochytali jsme to do konce pobytu. Slaná voda tam nezatekla a multiplikátor stále funguje. Dá se to opravit?
#28507 12.1.2012 v 13:54Heinz napsal:
Kolegovi spadl multiplikátor Ryobi i s prutem na kámen a prasnulo mu sklíčko od display. Přelepili jsme to průhlednou izolepou a dochytali jsme to do konce pobytu. Slaná voda tam nezatekla a multiplikátor stále funguje. Dá se to opravit?
Sklíčka od Ryobi ADSS700AC máme skladem, pošli to a dáme to do pořádku.
#28729 18.1.2012 v 8:13Mám Ryobi a nefunguje mě páčka překlapěče, měl jsem u tebe před 2 roky na servisu. Opravíš mě to, když ti to pošlu?
#65999 18.6.2013 v 9:51Dobrý den , mám mulťák PEN COmander LW 30 , používám ho jako náhradní mulťák, neumíte mi někdo poradit kde bych koupil náhradní díly ? Odešel mi na radiči kovový červík co se pohybuje na té drážkované ose ? viz přiložený obrázek. Pokud by někdo věděl byl bych moc rád . Používám to teď na sumce a nechci to někam posílat ?
Dík
#66026 18.6.2013 v 14:21to Paveln : posílám foto kde je ten červík viz červené kolečko
#69450 12.8.2013 v 8:35Do Norska jezdím jednou ročně a nepoužívám to nejlepší vybavení. Mám ale zájem, aby mně i “levnější” naviják a multík co nejdéle vydržel.V Norsku ostříkavám vše po lovu sladkou vodou. Po Norsku vše rozeberu a promažu.Jestli to dělám dobře, to nevím.
Jakou kapalinu používáte pro odsolení převodů. Jakou vazelinu používáte na převody. S grafitem či bez. Případně co silikonový olej ?
#69791 20.8.2013 v 4:49kloboukatej napsal:
Do Norska jezdím jednou ročně a nepoužívám to nejlepší vybavení. Mám ale zájem, aby mně i “levnější” naviják a multík co nejdéle vydržel.V Norsku ostříkavám vše po lovu sladkou vodou. Po Norsku vše rozeberu a promažu.Jestli to dělám dobře, to nevím.
Jakou kapalinu používáte pro odsolení převodů. Jakou vazelinu používáte na převody. S grafitem či bez. Případně co silikonový olej ?
To kloboukatej: My (ja s tatinkem) jsme na tom podobne. Zueg levnejsi. Take vzdy pred navratem ostrikame sladkou vodou. V udrzbe po navratu uz nejsem tak dusledni, ze bych to delal bezprostredne po navratu vetsinou pred dalsim odjezdem do Norska :-/ coz je samozrejme blbe z me strany, problem je najit si cas ted uz je to vybaveni pro 3 lidi 8ks navijaku a to se neudela za 2 hodiny :-(. Postupne se to ucim a ziskavam zkusenosti. Jezdim i na kole, takze co pouzivam na kolo, pouzivam i na navyjaky – vetsinou kvalitni maziva na bazi teflonu nebo silikonu. Konkretne vazelinu motorex (svycarsky special na kola) oleje vetsinou ve sprei typu WD, kterymi mazu i retez. Grafitovou vazelinu nepouzivam. Drive jsem vazelinou nesetril, po slednuti servisniho videa od shimana se snazim byt rozumejsi, presto vsechny soucastky potahnu vazelinovym filmem, aby nekorodovali, protoze do tech levnejsich veci se morska voda dostane pomerne velmi snadno a dokaze nepredstavitelny veci.
#69792 20.8.2013 v 5:03Corboss 610 od fmy Cormoran!
Kdo jste mel rozebrany tento multik pripadne si na nem delate udrzu sami!!!
S timto navijakem jedeme ted jiz treti sezonu do Norska. Vim, ze nema
dobre jmeno :-(. Predchozi sezony jsem trochu zanedbal udrzbu a ted jsem to musel dohanet – hrozna prace. Ve vnitr nevypadal nejlepe, museli jsme menit i nekolik lozisek. Z jedne strany civky je plastova krytka (predpokladam se zavitem) pres jeji cely prumer, po obvodu je vroubkovana, navrchu je sipka s napisem “unscrew” – odsroubovat, pod kterou se domnivam, ze by se mela skryvat druha cast brzdy.
Mate nekdo zkusenost s povolenim teto plastove krytky? Neni tamnic zasadniho pro pouziti konkretniho nastroje. Kdyz jsem to zkousel rukou, nasekal jsem si puchyre na ruce, ale nepovedlo se. Mam 2 teorie, bud je to rarostle soli, nebo je to jinak nez se domnivam. Nechtel jsem to brat do klesti, protoze na poprve jsem si to nechtel znicit. Vite nekdo jak na to?
Omlouvam se, ze momentalnenedodam fotografii, ale navijak je jiz zabalen v bedne, ve ctvrtek odjizdime. Dodam po navratu z Norska.
Diky moc za pripadne postrehy ci rady.
#69803 20.8.2013 v 10:34Páni po rokoch používania i elektrických navíjakov doporučujem nezabudnúť na dôkladnú údržbu elektických káblov hlavne rozobrať krokodílky i izoláciu vyumývať a ošetriť vazelínou a olejom Doporučuje na vode používať i kontaktný sprey.zažil som tento rok horor zo starými nesprávne udržiavanými káblamiu kolegu.Aj tak si myslím že po skončení sezóny je najlepší servis u Michala Simča DOPORU4UJEM.
Peter:-x:-):-S
#71431 17.9.2013 v 20:09Jak nejlépe ošetřit smekací naviják bez sundávání krytu? Nechat v teplé vodě a po oschnutí nastříkat? Poraďte, díky.
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Servis a údržba mořského vybavení