Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Rybolov na ostrově Sandoy

  • Toto téma obsahuje celkem 116 odpovědí. Do diskuze (30 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Sim a poslední změna proběhla před 2 týdny a 6 dny.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 91. až 105. (celkem z 117)
  • Autor
    Příspěvky
  • #349130
    jegrhanz
    Účastník
    (241 odpovědí)

    Kapitám lipánek. Ano,kuchařka bude zaměřená výhradně na ryby lovené v Norsku. Nemám to pojaté jako klasickou kuchařku,ale spíše jako malou kuchařskou příruční učebnici pro příznivce rybolovu v Norsku a milovníky rybích jídel. A právem si myslím, že 90 procent rybářů znalci dobrého jídla (a pití) opravdu jsou. Na tom kameni je opravdu gravlax z velkého polaka. Na dalším je salát z marinovaného rybího masa, tatarák z tresky, a tortila s rybím masem. Malá ukázka toho,co mám v plánu nafotit.

    #349133
    Kapitán lipánek
    Účastník
    (489 odpovědí)

    Až kuchařka bude, chci jí.  🙂 Loni jsem klukum dělal tatarák z tresky taky, ten gravlax z tresky mě taky napadl, tak vemu kopr, sůl, cukr a připravím to taky. Inspirace je potřeba, takže díky.

    #349240
    jegrhanz
    Účastník
    (241 odpovědí)

    Ryby už téměř nefotím, proto i foto ryb méně posílám. Je to stále dokola jedno a to samé, proto věřím, že můj příspěvek potěší především vyznavače rybí gastronomie a také rybáře, kteří svého koníčka spojili  s dobrým jídlem a přípravou vlastních úlovků.

    Z kvalitní suroviny se nechá vykouzlit skoro vše. Fantazii se meze nekladou a limity téměř neexistují.

    Filé na obrázku je připraveno na hamburgery a domácí rybí sekanou. Většina použitého masa je z brosmy a k tomu pár pupků z velké tresky. Brosma má velice jemné a chutné maso a zrovna tak pupky z velkých ryb jsou pro svojí šťavnatost  doslova lahůdkou.

    Na jedné fotce je ještě syrová sekaná před upečením, na další již sekaná pečená. Zajímavé je, že rybí sekaná po upečení neztratí  oproti jiným masům na své hmotnosti vůbec nic.

    Rybí burgery  spíše osloví rybáře mladších ročníků, ale i konzervativní vyznavači tradiční kuchyně  by si určitě pochutnali.

     

    #349241
    tomass
    Účastník
    (16 odpovědí)

    ahoj Honzíku, to je nádhera, už to odpočítávám, Renata se už taky nemuže dočkat jak ti rozmazlí bulíka

    #349243
    jegrhanz
    Účastník
    (241 odpovědí)

    tomass: mé kulinářské příspěvky jsou šité přesně na míru tobě (-:  zapálený rybář a neméně zapálený labužník a kuchař. To nejkrásnější spojení. Umět si nalovit a umět si uvařit. Tak už se na vás těšíme, ale Renata bulíka jen tak nerozmazlí. Je strašně vitální a tak živej, že je až otravnej a bude ráda, že před ním uteče. Tak šťastnou cestu!

    #349257
    tomas85
    Účastník
    (11 odpovědí)

    Adam je rebel :), Honzo my už jsme šťastně doma. Sandoy opět nezklamala, zažili jsme jaro, léto i podzim během 5 dnů, chytili spoustu krásných ryb, snědli spoustu skvělých ryb a určitě se zase vrátíme. Hlídejte zatím tenhle písečnej ostrov než se za Váma vrátíme. Jo a kuchařku si rád koupím 🙂

    #349439
    Anonymní uživatel
    Neaktivní
    (1 odpovědí)

    Bermainlah di kumpulan [url=https://bonusnewmember.id]Situs4d Gacor[/url] dengan nama situs4d slot teranyar resmi indonesia untuk th 2023 – 2024 lolos uji polisi slot group fb terpercaya dalam menjaga member supaya bisa menang dengan mudah.

    #349440
    radek
    Účastník
    (721 odpovědí)

    AŽ BUDE KUCHAŘKA, VELMI RÁD TAKÉ ZAKOUPÍM, DEJ VĚDĚT, AŽ BUDE K MÁNÍ.

    #350207
    jegrhanz
    Účastník
    (241 odpovědí)

    Jak jsem psal, ryby už téměř nefotím, ale ty, které nepatří mezi běžné úlovky, ty naopak fotím rád. Krásný pětikilový losos udělal radost  a na souboj s ním  bude lovec vzpomínat ještě dlouhou dobu. Ulovit lososa na volném moři je snem každého rybáře….

    A aby to nebyl jen losos, tak se tady opravdu neflákáme….((-:

    A na závěr  něco málo z plánované kuchařky.

    #350208
    tom
    Účastník
    (181 odpovědí)

    Wau 👍👌

    #350222
    raduz
    Účastník
    (39 odpovědí)

    Ahoj Honzo! Ryby parádní a jídlo vypadá jako vždy precizní, jen si kousnout. Pozdravuj Míru! Radek.

    #350271
    jegrhanz
    Účastník
    (241 odpovědí)

    Takové malé soukromé Lofoty. Nej treska 112 cm,ostatní okolo metru. Zase bude z čeho vařit….((-:

    Na polakovy který je na fotce visel halibut odhadem 50-80 kg. a ne a ne se ho zbavit. Na prut 50gr docela zábava a pustil ho až těsně u lodě.

    Raduz: pozdrav vyřízen,pozdravuj též…

    #350272
    jegrhanz
    Účastník
    (241 odpovědí)

    Omluva za “polakovy”. Samozřejmě na polakovi. Už s tím ale nic dělat nelze. Demence se neůprosně hlásí o svá práva…(-:

    #350289
    David
    Účastník
    (310 odpovědí)

    Ahoj Honzo,

    prostě tvé umění je bez hranic :-), zdravím a vzpomínám na super rybačku na ostrově Sandoy. Ten dobrodruh s ubytováním v přístavu funguje stále stejně ? A nebo jinak už máš pro nás místo pro 12 lidí ?

    David

    #350322
    Siven
    Účastník
    (38 odpovědí)

    Zdravím rybáře, rybařící pod “norskou vlajkou”🇳🇴 A zvlášť příznivce ostrova Sandoy. Dnes ráno jsme po deseti dnech opustili tento ostrůvek, kde jsme strávili parádní dovolenou. Po rybářské stránce vše klaplo skvěle, ubytovatelé Honza a Míra Havlíkovi opět překonali bežné standarty a patří jím upřímné poděkování!!! Místní obyvatelé nás též přijali vřele a s nadsazkou lze říci že oplakávali náš odjezd…😉 Těšíme se na další dovolenou zde,Vašek, Martin, Vojta, Jarda, dle místních však Bjørn, Martens, Rob a Jaro, Liberec. Pár fotek na závěr…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 91. až 105. (celkem z 117)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Rybolov na ostrově Sandoy

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(185)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...