Hasvik, NO
temperature icon 9°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 14°C
oblačno
Oslo, NO
temperature icon 16°C
oblačno
Bergen, NO
temperature icon 10°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 29°C
slabý déšť

Rybolov Hitra – Dolmoy – zkušenosti, aktuality.

Díky pomoci se mi podařilo založit nové téma. Mám za to, že na tyto ostrovy vyjíždí slušná řádka norků. Já do těchto končin jezdím asi 15 let. Před tím jsem byl asi na 4 jiných místech. Tuto lokalitu upřednostňuji zejména z toho důvodu, že i při nepříznivém počasí

(vítr a vlny a pod.)se mohu mezi desítkami ostrůvků a skalních výčnělků věnovat lovu a nejsem odkázán na sezení na chatě. Myslím, že i zastoupení rybích druhů je zde rozmanité. Každý rok se setkám s tím, že někteří se dočkají velkých kusů - viz např. Honza Dufek a jeho mníci. Za týden touto dobou bych se tam měl již nalézat.

Odpovědět

Teď mi psali kamarádi,co jsou u CA Hitra.Počasí vítr a občas déšť a nejv ryba dneška halibut 107 cm - 12 kg.Snad pošlou i fotky.

[citace]mara45 napsal: Teď mi psali kamarádi,co jsou u CA Hitra.Počasí vítr a občas déšť a nejv ryba dneška halibut 107 cm - 12 kg.Snad pošlou i fotky.[/citace]Já tam byl v Květnu a počasí to samé.Snad se jim to zlepší a úlovky nabydou na rozměrech.Ve Čtvrtek odjíždějí kamarádi z Plzně tamtéž tak se uvidí co a jak.

Mrzí mi, že zde utichla diskuze a rady či porady o vhodných horkých místech okolo Dolmoy nebo Dolmsundetu a tak jsem se rozhodl Vás vyhecovat k novým diskuzím a radám o vhoných návazcích či nástrahách atd.

Ahoj Fando, Piš a posílej foto jak bylo na Hitře.

Ty kelere - Tondo. Ulovili jsme dorše, polaky (nej. dorš 99 cm a polak 97 cm) a 3 halíci se nám vyvlíkli. Makrel přes 200 ks. Počasí přálo, ale nebyly proudy. Přijedu počátkem srpna- ještě musím na Pálavu. Ostatní osobně.

[citace]kulik napsal: Mrzí mi, že zde utichla diskuze a rady či porady o vhodných horkých místech okolo Dolmoy nebo Dolmsundetu a tak jsem se rozhodl Vás vyhecovat k novým diskuzím a radám o vhoných návazcích či nástrahách atd. [/citace]Ahoj ono hlavně záleží o jaký způsob rybolovu ti jde?Najdi si téma- nástrahy návnady finty a máš tam od všeho dostatečně aby jsi si našel co potřebuješ.;-)

To Jindrich: Ano, díval jsem se. Já jezdím do Dolsundetu a myslím si, že každé jedno konkrétní místo či lokalita má své specifika např. barvy gum, způsoby vázání udic, vedení nástrah atd. a i horká místa pro jednotlivé druhy ryb apod. A tak jsem byl rád, že Kim založil toto nové téma o této lokalitě a mrzelo mi, že to usnulo.

Myslím, že Honza Dufek je nejpovolanější k tomu, aby v této lokalitě podal koordináty top míst. Ostatně si myslím, že z jeho kempu je to na ně nejblíže.

..okolo Dolmsundetu nejezdím chytat,tam to znají spíš Kolíňák a Pan Kim, kdo bude chtít poradit něco ve Froyafjordu,tak rád poradím, já ale znám místa dle názvu na mapě, třeba mníkoviště Hallarevet, nebo polačí kámen Fagerholm-skj, podkova Flesa, šestka Gronholm-taren, žlutý špunt Hakflua,orlí skála Edoya, skála pod vodou Guru kvalen...jsem na vodě dost často, takže se snažím klukům co sem jezdí poradit aktuálně kde to zrovna "kouše" a kde to je zrovna mrtvý a nemá cenu tam jezdit..

My stejně vyjíždíme mezi Dolmoya a Froya, takže poznatky od H. Dufka slouží i nám. S těmi horami pod vodou je to naprostá pravda. Za několik let vím, že to tam třeba 3-4 dny nejde a pak nastane pravý opak. Letos jsme tu situaci chytli jen dvakrát a na velikosti tresek to bylo znát. Zpravidla tam najedou malý keleři a pod nima se nechají ulovit velké. Vrcholy hor jsou zpravidla 25 m pod hladinou a spadají do více než 100m.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Červnová soutěž o Daiwa Sealine v hodnotě 3 950 Kč!

VYHRAJ multiplikátor Daiwa Sealine 30 LWLA! – zapoj se do soutěže ještě dnes!