Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › RECEPTY
- Toto téma obsahuje celkem 562 odpovědí. Do diskuze (113 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Sidonius1 a poslední změna proběhla před 9 měsíci a 3 týdny.
-
AutorPříspěvky
-
#108033 20.4.2015 v 12:05
Oli napsal:
Rybí hranolky
potřebuješ:
filety z tresek nejlépe z kelerů, sůl, citronový pepř, hladkou mouku a olej.
Z filetů nařežu kostky (čverečky cca 3×3 cm) nasolím, posypu citronovým pepřem a nakonec obalím v mouce. Takto připravený polotovar hodím na rozpálený olej a honím po pánvi, než se opeče dozlatova.
Vznikne neskutečná dobrota k pivu, která se jí bez přílohy. Garantuji, že nepřestanete dokud bude co. Už se moc těším na letošní lov a čerstvé hranolky!
Doporučuji ještě mouku obohatit o sladkou a pálivou papriku (pálivou papriku lze nahradit i sušeným chilli) v poměru vlastní chutě k pálivému a drceným kmínem.
#108056 20.4.2015 v 13:51T
MifakM napsal:
Doporučuji ještě mouku obohatit o sladkou a pálivou papriku (pálivou papriku lze nahradit i sušeným chilli) v poměru vlastní chutě k pálivému a drceným kmínem.
To si nemyslím, citronový pepř je sám o sobě velmi výrazný. Ale bez něj to bude s ingrediencemi Mifi zase jinak dobré.
#108114 20.4.2015 v 22:35ty hranolky zní dobře….:-P
#108136 21.4.2015 v 7:05Hranolky jsou vynikající, ale není tresčího masa na hranolky škoda? Hranolky dělám z kapra, je to jediná úprava v jaké jsem ochoten kapra zblajznout, protože nemusím vybírat ty mrňavý kostičky. Můžu doporučit pikantnější hranolky podle tohoto receptu:
600 g filetů z kapra
20 g česneku
4 vejce
sladká sojová omáčka
chilli omáčka
sůl
pepř
200 g hladké mouky na obalování
sladká mletá paprika
500 ml oleje na smažení
Kapra vykostíme a z filetů nakrájíme nudličky ve velikosti větších hranolků.Z vajec, drceného česneku, sojové omáčky, chilli, soli a pepře vymícháme marinádu, do které kapříka naložíme alespoň na dvě hodiny.Pak kapra vyjmeme a necháme okapat.Do mouky přidáme papriku a v této moučné směsi obalíme nudličky, které smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
#108140 21.4.2015 v 7:12MadMack napsal:
Hranolky jsou vynikající, ale není tresčího masa na hranolky škoda?
Není 😀 Já používám odřezky a především břišní partie. Zužitkujeme tak skoro vše
#108172 21.4.2015 v 9:13Hoši hoši.Co mi to děláte?Po tolika játrech a hranolkach mám poslintané i boty.Mělo by se to zakázat takhle veřejně trápit chuťové buňky :-D:-D:-D8-O
#108290 22.4.2015 v 9:38Vubec to není škoda tresky obzvláště čerstvé a spousta z nás ryby bůhví jak nemusí a raduje se rodina a známí když to dovezem. Jsem jedním z nich, ale hranolek se nacpu vždy k prasknutí. Jedem za tři týdny na Hitru a bude to první co udělám 😎
#111176 26.5.2015 v 20:32Paté z makrely:
1 údenú makrelu – vykostíme, “odkožíme”
2, čerstvo nastrúhaný chren – 1 čajová lyžička
3, kyslú smotanu – 150g
4, syr typu Lučina – 100g
5, čerstvé mleté korenie
6, 1 čajovú lyžičku kôporu – čerstvého. Pozor, je silný, odporúčam pridávať postupne, aby sme “neprekôprovali”
7, šťavu z citróna
Jednoduché – všetko dokopy zmiešame.
Pozn.: Pridávajte ingrediencie postupne, podľa potreby. Nie každá makrela je rovnako veľká – navyše keď sa vykostí, ostane jej podstatne menej
Tip: Nekupujte “vákuovo balené filety z makrely”. Ad 1.: sú podstatne drahšie Ad 2.: Veľmi suché – a aj tak sú v nich kosti. Najlepší pomer cena výkon – je celá makrela.
Bon appétit.
#111181 26.5.2015 v 20:54K textu Pozn.: Nemal som už zamrazené makrely – musel som ísť kúpiť :-S
Ale aj tak je to výborné.
Z čerstvo údených to bude božské 8-O:-D
#111240 27.5.2015 v 4:27Igorko, díky vyzkouším to.:-|
#111259 27.5.2015 v 9:37No čte se to nádherně takhle před obědem. Taky dělám výbornou pomazánku z uzené makrely. To se vykostí a rozebere uzená makrela, přidá pomazánkové máslo, 2 vejce na tvrdo, cibule, nastrouhaná kyselá okurka, lžička plnotučné hořčice, šťáva z poloviny citronu, sůl, pepř a majolky tak akorát, aby nám vyhovovala konzistence. Míchám pouze vidličkou, nechci to rozmixovat na tekutou kaši. Dělám to večer a v lednici nechám do druhého dne, aby se vzájemně prolnuly chutě. Kdo chce výraznější chuť, může přidat trochu sardelové pasty nebo chilli. Chutná to i dětem, které jinak ryby nemusí, tak že když zaváhám, nezbyde.:-)
#111275 27.5.2015 v 10:10tak jsem si poslintal klávesnici a jedu na oběd. 😀
jirka66 napsal:
No čte se to nádherně takhle před obědem. Taky dělám výbornou pomazánku z uzené makrely. To se vykostí a rozebere uzená makrela, přidá pomazánkové máslo, ……. Chutná to i dětem, které jinak ryby nemusí, tak že když zaváhám, nezbyde.
dělám to obdobně jen používá uzené šproty. Makrelu bych při vykosťování sežral a do pomazánky by nebylo co dát.
#111323 27.5.2015 v 14:16Petr1K napsal:
dělám to obdobně jen používá uzené šproty. Makrelu bych při vykosťování sežral a do pomazánky by nebylo co dát.
No při tom vykošťování je to docela vnitřní boj, aby vůbec něco zbylo. A to na mě ještě loudí pes 😀
#117983 13.7.2015 v 6:41Ahojte ,
viděl jsem , že lidi berou sebou ostrouny a fotí se s nimi na souši, čímž se domnívám , že by někdo dokázal z ostrouna udělat nějakou baštu? Máte někdo zkušenosti , jak z něho dostat tu močovinu a udělat z masa nějaký pokrm ?
#117984 13.7.2015 v 6:54David napsal:
Ahojte ,
viděl jsem , že lidi berou sebou ostrouny a fotí se s nimi na souši, čímž se domnívám , že by někdo dokázal z ostrouna udělat nějakou baštu? Máte někdo zkušenosti , jak z něho dostat tu močovinu a udělat z masa nějaký pokrm ?
Vzhledem k tomu, že žraloci jsou celoročně hájeni, tak bych toto téma asi nerozváděl. :-?:-?
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › RECEPTY