Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 20°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 17°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 17°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 15°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 31°C
oblačno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

RECEPTY

« Předchozí 1 … 30 31 32 33 34 35 36 37 38 Další »
Vlkous
31.03.2012 ID: 524819

Už jsme sem dali spoustu receptů a tak si myslím, že si tohle téma zaslouží samostatný chlívek. Pokud tady už je, tak se omlouvám a prosím DUKEho aby to scuknul do sebe.

Proč mě to napadlo právě teď?

Spoustu norků je ve SPÁLOVĚ u Šroubka na srazu. Ne každý tam mohl být a tak alespoň duchem jsem tam byl taky. A abych se alespoň trošičku přiblížil atmosféře, tak jsem si vzpoměl, že mám v mrazáku pár posledních balíčků filet z Norska a že bych si taky mohl udělat žranici. Moje rodina rybám moc nedá a protože tentokráte " žrali " jako vy ve Spálově, tak sem dávám onen recept, který vlastně vzniknul na počest Šroukova srazu.

Tento recept věnuju Šroubkovi za přípravu srazu.

Vyšroubovaná treska:

Pár filátek tresky obecné a kdo dá jinou treskovitou rybu ulovenou v Norsku, svojim vlastním prutem, tak neprohloupí. Pár znamená podle počtu strávníků. Já dal tolik, že se mi to tak akorát vešlo na velkou pánev.

Pak jsem doma vyštrachal 3 velké mrkve, celer jako pěst, 2 cibule, 12 větších bramborů, 4 račata, hovězí bujón,citron, hladkou mouku, sůl, pepř a olej.

Tresky jsem rozmrazil, opláchnul, osušil, zakápnul citronem osolil, opepřil a nechal odležet. Pak jsem si nakrájel cibuli na čtvrtkolečka, sloupnul rajčata (asi by šel použít i rajský protlak )nakrájel jsem je na plátky. Brambory jsem nakrájel na kolečka a zeleninu nahrubo nastrouhal. Uvařil vodu a dal rozpustit bujón.

Pak jsem tresku oblail v mouce a zprudka opekl. Jo, jo už teď je dobrá, ale neujídat bude to ještě chutnější. Na dno velkeho pekáče jsem nalil trošku olivového oleje ( použil bych sádlo, ale to jsem doma právě neměl ) a celé dno jsem pokryl bramborama. Na ně jsem dal polovinu připravené cibule, zeleniny a navrch jsem dal rajčata. Na ně vrstvu opečených ryb. Na ryby druhou polovinu rajčat, pak zeleninu, cibuli a celé zakryl bramborama. Každou vrstvu jsem osolil a opepřil. Solte přiměřeně - já přesolil, protože jsem to všechno přelil ještě 0,5L bujónem. Navrch jsem nalil výpek z pánve na které jsem opékal tresky.

Vše jsem dal do trouby na 180°C zhruba na 1 hodinu a pak ještě na 30 minut 200°C. Pro zjemění se může použít šlehačka V tom případě nalejt tak aby se ještě zapekla.

Ani jsem nedoufal, že to bude tak dobré.Věřte mi, bylo!

Byla toho halda. Už neni a protože stále na vás ve Spálově myslím, tak dneska u nás bude Moravský brabec

:-D:-D:-D

Doufám, že příště nezapomenu fotit.

0
Odpovědět
MifakM
20.04.2015 ID: 1108033

[citace]Oli napsal:

Rybí hranolky

potřebuješ:

filety z tresek nejlépe z kelerů, sůl, citronový pepř, hladkou mouku a olej.

Z filetů nařežu kostky (čverečky cca 3x3 cm) nasolím, posypu citronovým pepřem a nakonec obalím v mouce. Takto připravený polotovar hodím na rozpálený olej a honím po pánvi, než se opeče dozlatova.

Vznikne neskutečná dobrota k pivu, která se jí bez přílohy. Garantuji, že nepřestanete dokud bude co. Už se moc těším na letošní lov a čerstvé hranolky![/citace]

Doporučuji ještě mouku obohatit o sladkou a pálivou papriku (pálivou papriku lze nahradit i sušeným chilli) v poměru vlastní chutě k pálivému a drceným kmínem.

0

Odpovědět

Oli
20.04.2015 ID: 1108056

T[citace]MifakM napsal:

Doporučuji ještě mouku obohatit o sladkou a pálivou papriku (pálivou papriku lze nahradit i sušeným chilli) v poměru vlastní chutě k pálivému a drceným kmínem.[/citace]

To si nemyslím, citronový pepř je sám o sobě velmi výrazný. Ale bez něj to bude s ingrediencemi Mifi zase jinak dobré.

0

Odpovědět

Navarchus
20.04.2015 ID: 1108114

ty hranolky zní dobře....:-P

0

Odpovědět

MadMack
21.04.2015 ID: 1108136

Hranolky jsou vynikající, ale není tresčího masa na hranolky škoda? Hranolky dělám z kapra, je to jediná úprava v jaké jsem ochoten kapra zblajznout, protože nemusím vybírat ty mrňavý kostičky. Můžu doporučit pikantnější hranolky podle tohoto receptu:

600 g filetů z kapra

20 g česneku

4 vejce

sladká sojová omáčka

chilli omáčka

sůl

pepř

200 g hladké mouky na obalování

sladká mletá paprika

500 ml oleje na smažení

Kapra vykostíme a z filetů nakrájíme nudličky ve velikosti větších hranolků.Z vajec, drceného česneku, sojové omáčky, chilli, soli a pepře vymícháme marinádu, do které kapříka naložíme alespoň na dvě hodiny.Pak kapra vyjmeme a necháme okapat.Do mouky přidáme papriku a v této moučné směsi obalíme nudličky, které smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

0

Odpovědět

MifakM
21.04.2015 ID: 1108140

[citace]MadMack napsal:

Hranolky jsou vynikající, ale není tresčího masa na hranolky škoda? [/citace]

Není :-D Já používám odřezky a především břišní partie. Zužitkujeme tak skoro vše

0

Odpovědět

Roman
21.04.2015 ID: 1108172

Hoši hoši.Co mi to děláte?Po tolika játrech a hranolkach mám poslintané i boty.Mělo by se to zakázat takhle veřejně trápit chuťové buňky :-D:-D:-D8-O

0

Odpovědět

Oli
22.04.2015 ID: 1108290

Vubec to není škoda tresky obzvláště čerstvé a spousta z nás ryby bůhví jak nemusí a raduje se rodina a známí když to dovezem. Jsem jedním z nich, ale hranolek se nacpu vždy k prasknutí. Jedem za tři týdny na Hitru a bude to první co udělám 8-)

0

Odpovědět

IGORECKO
26.05.2015 ID: 1111176

Paté z makrely:

1 údenú makrelu - vykostíme, "odkožíme"

2, čerstvo nastrúhaný chren - 1 čajová lyžička

3, kyslú smotanu - 150g

4, syr typu Lučina - 100g

5, čerstvé mleté korenie

6, 1 čajovú lyžičku kôporu - čerstvého. Pozor, je silný, odporúčam pridávať postupne, aby sme "neprekôprovali"

7, šťavu z citróna

Jednoduché - všetko dokopy zmiešame.

Pozn.: Pridávajte ingrediencie postupne, podľa potreby. Nie každá makrela je rovnako veľká - navyše keď sa vykostí, ostane jej podstatne menej

Tip: Nekupujte "vákuovo balené filety z makrely". Ad 1.: sú podstatne drahšie Ad 2.: Veľmi suché - a aj tak sú v nich kosti. Najlepší pomer cena výkon - je celá makrela.

Bon appétit.

0

Odpovědět

IGORECKO
26.05.2015 ID: 1111181

K textu Pozn.: Nemal som už zamrazené makrely - musel som ísť kúpiť :-S

Ale aj tak je to výborné.

Z čerstvo údených to bude božské 8-O:-D

0

Odpovědět

kulik
27.05.2015 ID: 1111240

Igorko, díky vyzkouším to.:-|

0

Odpovědět

jirka66
27.05.2015 ID: 1111259

No čte se to nádherně takhle před obědem. Taky dělám výbornou pomazánku z uzené makrely. To se vykostí a rozebere uzená makrela, přidá pomazánkové máslo, 2 vejce na tvrdo, cibule, nastrouhaná kyselá okurka, lžička plnotučné hořčice, šťáva z poloviny citronu, sůl, pepř a majolky tak akorát, aby nám vyhovovala konzistence. Míchám pouze vidličkou, nechci to rozmixovat na tekutou kaši. Dělám to večer a v lednici nechám do druhého dne, aby se vzájemně prolnuly chutě. Kdo chce výraznější chuť, může přidat trochu sardelové pasty nebo chilli. Chutná to i dětem, které jinak ryby nemusí, tak že když zaváhám, nezbyde.:-)

0

Odpovědět

Petr
27.05.2015 ID: 1111275

tak jsem si poslintal klávesnici a jedu na oběd. :-D

[citace]jirka66 napsal:

No čte se to nádherně takhle před obědem. Taky dělám výbornou pomazánku z uzené makrely. To se vykostí a rozebere uzená makrela, přidá pomazánkové máslo, ....... Chutná to i dětem, které jinak ryby nemusí, tak že když zaváhám, nezbyde.[/citace]

dělám to obdobně jen používá uzené šproty. Makrelu bych při vykosťování sežral a do pomazánky by nebylo co dát.

0

Odpovědět

jirka66
27.05.2015 ID: 1111323

[citace]Petr1K napsal:

dělám to obdobně jen používá uzené šproty. Makrelu bych při vykosťování sežral a do pomazánky by nebylo co dát.

[/citace]

No při tom vykošťování je to docela vnitřní boj, aby vůbec něco zbylo. A to na mě ještě loudí pes :-D

0

Odpovědět

David
13.07.2015 ID: 1117983

Ahojte ,

viděl jsem , že lidi berou sebou ostrouny a fotí se s nimi na souši, čímž se domnívám , že by někdo dokázal z ostrouna udělat nějakou baštu? Máte někdo zkušenosti , jak z něho dostat tu močovinu a udělat z masa nějaký pokrm ?

0

Odpovědět

dosky
13.07.2015 ID: 1117984

[citace]David napsal:

Ahojte ,

viděl jsem , že lidi berou sebou ostrouny a fotí se s nimi na souši, čímž se domnívám , že by někdo dokázal z ostrouna udělat nějakou baštu? Máte někdo zkušenosti , jak z něho dostat tu močovinu a udělat z masa nějaký pokrm ?

[/citace]

Vzhledem k tomu, že žraloci jsou celoročně hájeni, tak bych toto téma asi nerozváděl. :-?:-?

0

Odpovědět

« Předchozí 1 … 30 31 32 33 34 35 36 37 38 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

  • Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

  • SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.