Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 2°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon 8°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 4°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 6°C
zataženo
Malé, MV
temperature icon 28°C
skoro jasno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

RECEPTY

« Předchozí 1 … 30 31 32 33 34 35 36 37 38 Další »
Vlkous
31.03.2012 ID: 524819

Už jsme sem dali spoustu receptů a tak si myslím, že si tohle téma zaslouží samostatný chlívek. Pokud tady už je, tak se omlouvám a prosím DUKEho aby to scuknul do sebe.

Proč mě to napadlo právě teď?

Spoustu norků je ve SPÁLOVĚ u Šroubka na srazu. Ne každý tam mohl být a tak alespoň duchem jsem tam byl taky. A abych se alespoň trošičku přiblížil atmosféře, tak jsem si vzpoměl, že mám v mrazáku pár posledních balíčků filet z Norska a že bych si taky mohl udělat žranici. Moje rodina rybám moc nedá a protože tentokráte " žrali " jako vy ve Spálově, tak sem dávám onen recept, který vlastně vzniknul na počest Šroukova srazu.

Tento recept věnuju Šroubkovi za přípravu srazu.

Vyšroubovaná treska:

Pár filátek tresky obecné a kdo dá jinou treskovitou rybu ulovenou v Norsku, svojim vlastním prutem, tak neprohloupí. Pár znamená podle počtu strávníků. Já dal tolik, že se mi to tak akorát vešlo na velkou pánev.

Pak jsem doma vyštrachal 3 velké mrkve, celer jako pěst, 2 cibule, 12 větších bramborů, 4 račata, hovězí bujón,citron, hladkou mouku, sůl, pepř a olej.

Tresky jsem rozmrazil, opláchnul, osušil, zakápnul citronem osolil, opepřil a nechal odležet. Pak jsem si nakrájel cibuli na čtvrtkolečka, sloupnul rajčata (asi by šel použít i rajský protlak )nakrájel jsem je na plátky. Brambory jsem nakrájel na kolečka a zeleninu nahrubo nastrouhal. Uvařil vodu a dal rozpustit bujón.

Pak jsem tresku oblail v mouce a zprudka opekl. Jo, jo už teď je dobrá, ale neujídat bude to ještě chutnější. Na dno velkeho pekáče jsem nalil trošku olivového oleje ( použil bych sádlo, ale to jsem doma právě neměl ) a celé dno jsem pokryl bramborama. Na ně jsem dal polovinu připravené cibule, zeleniny a navrch jsem dal rajčata. Na ně vrstvu opečených ryb. Na ryby druhou polovinu rajčat, pak zeleninu, cibuli a celé zakryl bramborama. Každou vrstvu jsem osolil a opepřil. Solte přiměřeně - já přesolil, protože jsem to všechno přelil ještě 0,5L bujónem. Navrch jsem nalil výpek z pánve na které jsem opékal tresky.

Vše jsem dal do trouby na 180°C zhruba na 1 hodinu a pak ještě na 30 minut 200°C. Pro zjemění se může použít šlehačka V tom případě nalejt tak aby se ještě zapekla.

Ani jsem nedoufal, že to bude tak dobré.Věřte mi, bylo!

Byla toho halda. Už neni a protože stále na vás ve Spálově myslím, tak dneska u nás bude Moravský brabec

:-D:-D:-D

Doufám, že příště nezapomenu fotit.

0
Odpovědět
MifakM
20.04.2015 ID: 1108033

[citace]Oli napsal:

Rybí hranolky

potřebuješ:

filety z tresek nejlépe z kelerů, sůl, citronový pepř, hladkou mouku a olej.

Z filetů nařežu kostky (čverečky cca 3x3 cm) nasolím, posypu citronovým pepřem a nakonec obalím v mouce. Takto připravený polotovar hodím na rozpálený olej a honím po pánvi, než se opeče dozlatova.

Vznikne neskutečná dobrota k pivu, která se jí bez přílohy. Garantuji, že nepřestanete dokud bude co. Už se moc těším na letošní lov a čerstvé hranolky![/citace]

Doporučuji ještě mouku obohatit o sladkou a pálivou papriku (pálivou papriku lze nahradit i sušeným chilli) v poměru vlastní chutě k pálivému a drceným kmínem.

0

Odpovědět

Oli
20.04.2015 ID: 1108056

T[citace]MifakM napsal:

Doporučuji ještě mouku obohatit o sladkou a pálivou papriku (pálivou papriku lze nahradit i sušeným chilli) v poměru vlastní chutě k pálivému a drceným kmínem.[/citace]

To si nemyslím, citronový pepř je sám o sobě velmi výrazný. Ale bez něj to bude s ingrediencemi Mifi zase jinak dobré.

0

Odpovědět

Navarchus
20.04.2015 ID: 1108114

ty hranolky zní dobře....:-P

0

Odpovědět

MadMack
21.04.2015 ID: 1108136

Hranolky jsou vynikající, ale není tresčího masa na hranolky škoda? Hranolky dělám z kapra, je to jediná úprava v jaké jsem ochoten kapra zblajznout, protože nemusím vybírat ty mrňavý kostičky. Můžu doporučit pikantnější hranolky podle tohoto receptu:

600 g filetů z kapra

20 g česneku

4 vejce

sladká sojová omáčka

chilli omáčka

sůl

pepř

200 g hladké mouky na obalování

sladká mletá paprika

500 ml oleje na smažení

Kapra vykostíme a z filetů nakrájíme nudličky ve velikosti větších hranolků.Z vajec, drceného česneku, sojové omáčky, chilli, soli a pepře vymícháme marinádu, do které kapříka naložíme alespoň na dvě hodiny.Pak kapra vyjmeme a necháme okapat.Do mouky přidáme papriku a v této moučné směsi obalíme nudličky, které smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

0

Odpovědět

MifakM
21.04.2015 ID: 1108140

[citace]MadMack napsal:

Hranolky jsou vynikající, ale není tresčího masa na hranolky škoda? [/citace]

Není :-D Já používám odřezky a především břišní partie. Zužitkujeme tak skoro vše

0

Odpovědět

Roman
21.04.2015 ID: 1108172

Hoši hoši.Co mi to děláte?Po tolika játrech a hranolkach mám poslintané i boty.Mělo by se to zakázat takhle veřejně trápit chuťové buňky :-D:-D:-D8-O

0

Odpovědět

Oli
22.04.2015 ID: 1108290

Vubec to není škoda tresky obzvláště čerstvé a spousta z nás ryby bůhví jak nemusí a raduje se rodina a známí když to dovezem. Jsem jedním z nich, ale hranolek se nacpu vždy k prasknutí. Jedem za tři týdny na Hitru a bude to první co udělám 8-)

0

Odpovědět

IGORECKO
26.05.2015 ID: 1111176

Paté z makrely:

1 údenú makrelu - vykostíme, "odkožíme"

2, čerstvo nastrúhaný chren - 1 čajová lyžička

3, kyslú smotanu - 150g

4, syr typu Lučina - 100g

5, čerstvé mleté korenie

6, 1 čajovú lyžičku kôporu - čerstvého. Pozor, je silný, odporúčam pridávať postupne, aby sme "neprekôprovali"

7, šťavu z citróna

Jednoduché - všetko dokopy zmiešame.

Pozn.: Pridávajte ingrediencie postupne, podľa potreby. Nie každá makrela je rovnako veľká - navyše keď sa vykostí, ostane jej podstatne menej

Tip: Nekupujte "vákuovo balené filety z makrely". Ad 1.: sú podstatne drahšie Ad 2.: Veľmi suché - a aj tak sú v nich kosti. Najlepší pomer cena výkon - je celá makrela.

Bon appétit.

0

Odpovědět

IGORECKO
26.05.2015 ID: 1111181

K textu Pozn.: Nemal som už zamrazené makrely - musel som ísť kúpiť :-S

Ale aj tak je to výborné.

Z čerstvo údených to bude božské 8-O:-D

0

Odpovědět

kulik
27.05.2015 ID: 1111240

Igorko, díky vyzkouším to.:-|

0

Odpovědět

jirka66
27.05.2015 ID: 1111259

No čte se to nádherně takhle před obědem. Taky dělám výbornou pomazánku z uzené makrely. To se vykostí a rozebere uzená makrela, přidá pomazánkové máslo, 2 vejce na tvrdo, cibule, nastrouhaná kyselá okurka, lžička plnotučné hořčice, šťáva z poloviny citronu, sůl, pepř a majolky tak akorát, aby nám vyhovovala konzistence. Míchám pouze vidličkou, nechci to rozmixovat na tekutou kaši. Dělám to večer a v lednici nechám do druhého dne, aby se vzájemně prolnuly chutě. Kdo chce výraznější chuť, může přidat trochu sardelové pasty nebo chilli. Chutná to i dětem, které jinak ryby nemusí, tak že když zaváhám, nezbyde.:-)

0

Odpovědět

Petr
27.05.2015 ID: 1111275

tak jsem si poslintal klávesnici a jedu na oběd. :-D

[citace]jirka66 napsal:

No čte se to nádherně takhle před obědem. Taky dělám výbornou pomazánku z uzené makrely. To se vykostí a rozebere uzená makrela, přidá pomazánkové máslo, ....... Chutná to i dětem, které jinak ryby nemusí, tak že když zaváhám, nezbyde.[/citace]

dělám to obdobně jen používá uzené šproty. Makrelu bych při vykosťování sežral a do pomazánky by nebylo co dát.

0

Odpovědět

jirka66
27.05.2015 ID: 1111323

[citace]Petr1K napsal:

dělám to obdobně jen používá uzené šproty. Makrelu bych při vykosťování sežral a do pomazánky by nebylo co dát.

[/citace]

No při tom vykošťování je to docela vnitřní boj, aby vůbec něco zbylo. A to na mě ještě loudí pes :-D

0

Odpovědět

David
13.07.2015 ID: 1117983

Ahojte ,

viděl jsem , že lidi berou sebou ostrouny a fotí se s nimi na souši, čímž se domnívám , že by někdo dokázal z ostrouna udělat nějakou baštu? Máte někdo zkušenosti , jak z něho dostat tu močovinu a udělat z masa nějaký pokrm ?

0

Odpovědět

dosky
13.07.2015 ID: 1117984

[citace]David napsal:

Ahojte ,

viděl jsem , že lidi berou sebou ostrouny a fotí se s nimi na souši, čímž se domnívám , že by někdo dokázal z ostrouna udělat nějakou baštu? Máte někdo zkušenosti , jak z něho dostat tu močovinu a udělat z masa nějaký pokrm ?

[/citace]

Vzhledem k tomu, že žraloci jsou celoročně hájeni, tak bych toto téma asi nerozváděl. :-?:-?

0

Odpovědět

« Předchozí 1 … 30 31 32 33 34 35 36 37 38 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit
favicon

Savage Gear 4D Herring Big Shad 22cm 200g 1+1pcs Real Herring

Sleva 120 Kč
Savage Gear 4D Herring Big Shad 22cm 200g 1+1pcs Real Herring
589 Kč
469 Kč
logo
Jít nakupovat
favicon

Westin Sandy Andy Curltail Jig 122g 22cm 8/0 Rainbow

Sleva 140 Kč
Westin Sandy Andy Curltail Jig 122g 22cm 8/0 Rainbow
499 Kč
359 Kč
logo
Jít nakupovat
favicon

Berkley Power Worm 18cm 13ks Black

Sleva 20 Kč
Berkley Power Worm 18cm 13ks Black
319 Kč
299 Kč
logo
Jít nakupovat

Odebírej newsletter

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

• Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

• Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

• Simco Fishing s.r.o.
  • IČ: 23727152
  • DIČ: CZ23727152
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Mimosoudní řešení spotřebitelského sporu

© 2026 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.