Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 21°C
jasno
Trondheim, NO
temperature icon 21°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 19°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 21°C
skoro jasno
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

RECEPTY

« Předchozí 1 … 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 … 38 Další »
Vlkous
31.03.2012 ID: 524819

Už jsme sem dali spoustu receptů a tak si myslím, že si tohle téma zaslouží samostatný chlívek. Pokud tady už je, tak se omlouvám a prosím DUKEho aby to scuknul do sebe.

Proč mě to napadlo právě teď?

Spoustu norků je ve SPÁLOVĚ u Šroubka na srazu. Ne každý tam mohl být a tak alespoň duchem jsem tam byl taky. A abych se alespoň trošičku přiblížil atmosféře, tak jsem si vzpoměl, že mám v mrazáku pár posledních balíčků filet z Norska a že bych si taky mohl udělat žranici. Moje rodina rybám moc nedá a protože tentokráte " žrali " jako vy ve Spálově, tak sem dávám onen recept, který vlastně vzniknul na počest Šroukova srazu.

Tento recept věnuju Šroubkovi za přípravu srazu.

Vyšroubovaná treska:

Pár filátek tresky obecné a kdo dá jinou treskovitou rybu ulovenou v Norsku, svojim vlastním prutem, tak neprohloupí. Pár znamená podle počtu strávníků. Já dal tolik, že se mi to tak akorát vešlo na velkou pánev.

Pak jsem doma vyštrachal 3 velké mrkve, celer jako pěst, 2 cibule, 12 větších bramborů, 4 račata, hovězí bujón,citron, hladkou mouku, sůl, pepř a olej.

Tresky jsem rozmrazil, opláchnul, osušil, zakápnul citronem osolil, opepřil a nechal odležet. Pak jsem si nakrájel cibuli na čtvrtkolečka, sloupnul rajčata (asi by šel použít i rajský protlak )nakrájel jsem je na plátky. Brambory jsem nakrájel na kolečka a zeleninu nahrubo nastrouhal. Uvařil vodu a dal rozpustit bujón.

Pak jsem tresku oblail v mouce a zprudka opekl. Jo, jo už teď je dobrá, ale neujídat bude to ještě chutnější. Na dno velkeho pekáče jsem nalil trošku olivového oleje ( použil bych sádlo, ale to jsem doma právě neměl ) a celé dno jsem pokryl bramborama. Na ně jsem dal polovinu připravené cibule, zeleniny a navrch jsem dal rajčata. Na ně vrstvu opečených ryb. Na ryby druhou polovinu rajčat, pak zeleninu, cibuli a celé zakryl bramborama. Každou vrstvu jsem osolil a opepřil. Solte přiměřeně - já přesolil, protože jsem to všechno přelil ještě 0,5L bujónem. Navrch jsem nalil výpek z pánve na které jsem opékal tresky.

Vše jsem dal do trouby na 180°C zhruba na 1 hodinu a pak ještě na 30 minut 200°C. Pro zjemění se může použít šlehačka V tom případě nalejt tak aby se ještě zapekla.

Ani jsem nedoufal, že to bude tak dobré.Věřte mi, bylo!

Byla toho halda. Už neni a protože stále na vás ve Spálově myslím, tak dneska u nás bude Moravský brabec

:-D:-D:-D

Doufám, že příště nezapomenu fotit.

0
Odpovědět
Kapitán lipánek
11.11.2013 ID: 1074278

[citace]DOSKY napsal:

Vypadá to dost dobře. [/citace]

Díky, chutnalo to, takže tDuháky chodim trápit teť na duháko-kaprodrom .. místní rybník, docela mi jdou ... ten duhák byl z našich domácích ryb nejlepší

0

Odpovědět

Preparator
11.11.2013 ID: 1074282

Ahoj, mě utekla štika ke kojákům, tak jsem jí musel naučit, že to se nedělá:-D

0

Odpovědět

dosky
11.11.2013 ID: 1074283

V tomhle stavu si to už asi nebude pamatovat. :-D:-D:-D:-D

0

Odpovědět

Kapitán lipánek
11.11.2013 ID: 1074284

[citace]Preparator napsal:

Ahoj, mě utekla štika ke kojákům, tak jsem jí musel naučit, že to se nedělá[/citace]

na štiky mám smůlu ... musim to ještě zkusit :) Jinak parádní bašta

0

Odpovědět

Preparator
11.11.2013 ID: 1074285

[citace]Kapitan-lipanek napsal:

na štiky mám smůlu ... musim to ještě zkusit :) Jinak parádní bašta[/citace]

Počkej ještě tak 14 dní než se opravdu ochladí a pak to budou jatka jak v Aure kelírci :-D

0

Odpovědět

Kapitán lipánek
11.11.2013 ID: 1074287

[citace]Preparator napsal:

Kapitan-lipanek napsal:

na štiky mám smůlu ... musim to ještě zkusit :) Jinak parádní bašta

Počkej ještě tak 14 dní než se opravdu ochladí a pak to budou jatka jak v Aure kelírci [/citace]

Mš stačí chytiijednu, nemusim jich mít bedýnu :D

0

Odpovědět

Kacka
06.12.2013 ID: 1075661

Mam taky jeden recept, co s cerstvymi makrelami.

Filety bez kuze nakrajet pricne na nudlicky. Pridat sul, rozetreny cesnek, susenou bazalku a olej. Promichat a v nadobe prekryte fresfolii nechat v lednicce. Mlsat se pak muzou cely tyden a nezkazi se. Dulezite je odstranit kuzi, blbe se zvyka a je horka.

0

Odpovědět

ZM
06.12.2013 ID: 1075665

To je bez tepelné úpravy?

0

Odpovědět

Folda
06.12.2013 ID: 1075712

je to výborný! A není nad tataráka z čerstvýho polaka:-P

0

Odpovědět

Otta
28.12.2013 ID: 1076720

Sice to neni ryba ale je to taky bašta.Potřeboval jsem udělat násadu na gaf tak jsem zajel na boudu kvuli hoblinám a prachu,při té příležitosti jsem vyudil sýr.Tentokrát,vlašský ořech,feferonka,kmín a celý pepř.Na obrázku je recept a fotka z dřívějška.

0

Odpovědět

Jiran
28.12.2013 ID: 1076729

[citace]otta napsal:

Sice to neni ryba ale je to taky bašta.Potřeboval jsem udělat násadu na gaf tak jsem zajel na boudu kvuli hoblinám a prachu,při té příležitosti jsem vyudil sýr.Tentokrát,vlašský ořech,feferonka,kmín a celý pepř.Na obrázku je recept a fotka z dřívějška.[/citace]

Tak to je paráda, už se těším až to vyzkoušíme. To je samé uzené maso, ryby, ale sýr ještě do receptu nikdo nedal:-P

Dobrý typ Otto:-D

0

Odpovědět

Otta
28.12.2013 ID: 1076736

Jiran:pokud budeš dávat vlašáky tak dost malé kousky-kvuli spojení.Jinak jsem to udil do 20stupňů a pak to vyžeň na 45 na hodinku ať se sleje.Ustřihni uzel u prdelky a pomalu sundat,punčochu nezapomeň namočit v oleji a sýr 30procent i méně.Dobrou chuť.:-P

0

Odpovědět

Jiran
28.12.2013 ID: 1076737

[citace]otta napsal:

Jiran:pokud budeš dávat vlašáky tak dost malé kousky-kvuli spojení.Jinak jsem to udil do 20stupňů a pak to vyžeň na 45 na hodinku ať se sleje.Ustřihni uzel u prdelky a pomalu sundat,punčochu nezapomeň namočit v oleji a sýr 30procent i méně.Dobrou chuť.[/citace]

Díky chlape, budu tě informovat na SZ jak to dopadlo:-D

0

Odpovědět

IGORECKO
28.12.2013 ID: 1076739

[citace]kveta90 napsal:

Jeden rychlý recept, který děláme i Norsku a je to pro nás ňamka...

Salát z tresky

0,75 kg tresky (6 filet)

1:2 voda ocet

uvest do varu a vařit cca 10 minut, než se začne rozpadat

nechat v nálevu vychladnout a obrat a vyndat kosti

Uvařit 1 velkou mrkev

Sterilované okurky - nastrouhat

Cibule (nadrobno nakrájená, v nálevu nechat projít varem)

Sůl, pepř

400 ml majonézy

[/citace]

Tatko zvykne nahradit majonezu bielym jogurtom - nie je to potom take tazke a neprekryva to chut tresky. Skuste.

0

Odpovědět

IGORECKO
28.12.2013 ID: 1076740

Kamarat mi dal tip - nie som si istý či to bude fungovať aj pre morské ryby, ale pre sladkovodné určite.

Keď chytí kapra, len ho očistí zo šupín a vôbec ho nevypitvá. Týmto ryba nepremrzne - keď ju neskoršie vyberie, nechá rozmraziť v chladničke, následne vypitve - chutí ako čerstvá.

0

Odpovědět

« Předchozí 1 … 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 … 38 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

  • Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

  • SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.