chtěl jsem se poptat na prut na polaky, daiwa ProRex X 30 až 70g nemáte někdo zkušenost, nebo něco podobného
chtěl jsem se poptat na prut na polaky, daiwa ProRex X 30 až 70g nemáte někdo zkušenost, nebo něco podobného
tolik jsem nefotili, mám jednu fotku ale tam jsou nahoře jen obecnačky...ale zeptej se kolegy co chytal...ten ti to potvrdí.. https://rybolovnorsko.cz/forums/users/fanthill/ nemám důvod fabulovat když jsem tam byli 3
Odpovědět
V tomto případě bych se Sachlje zastal. Vloni na šelfu jsme hledali kelery a v 80 až 100 m na pilkry 100 až 120 gr. jsme chytali polaky dost nás to překvapilo. I ta velikost odpovídá.
Odpovědět
jedna z fotek je tady https://rybolovnorsko.cz/forums/topic/svellingen-2022/page/4/#post-342054 ale nevím jestli to poznáš....
Odpovědět
Kolik jste tech polaku takhle chytnuli? jako na kusy ?
Osobní zkušenost z minulého týdne. Polaci se nejvíc chytaly v hloubkách 80-130 metrů těsně nade dnem a to na těžký pilkrovací prut s elektrickým multíkem, 500 gr stříbrným pilkrem a návazcem s paprikami. Čím větší červená paprika tím větší polak. 70-80 cm. Stačilo najít místo a tahal se jeden za druhým. Pravda … 30km na moři. V okolí přístavu “na dostřel golfového míčku” v mělčinách po 100 náhozech pak na přívlačový libovolný prut s pennem slammer 360 na 5cm žlutočervené kopyto jeden 80cm bojovník. Ale na maso a množství jednoznačně hloubky a pilkrování. Tenhle přišel kolegovi. Mě možná menší na obyčejný prut od mivardi a tentýž naviják. No jo, souboj parádní, až v prutu praskalo. Ale tohle bych chtěl od něčeho co pak pustím, třeba 150cm ostroun by potěšil na přívlačák a malou gumku..
Odpovědět
No v podstatě na tý fotce je jedna a půl (možná 3/4) druhé maltovky. V tý byly dva menší mníci, asi 6 obecňaček, 4 menší keleři a zbytek jsou polaci. Tuším, že jsme je počítali na 16. ale já to nepočítal. Pro mě je důležité příští výpravu tam vzít krejčovský metr. Nevěřím ničemu co se v česku prodává jako "nerezové". Zrezly mi i kleště od rapaly prej nerez...
Odpovědět
Sajchl : jedna a půl druhé maltovky ... ??? co to asi tak znamená?? ještě bych pochopil jedna a půl maltovky:-)) a kdyby bylo napsáno 1 a 1/2 kalfasu, tak by to dávalo smysl také :-)) ke zbytku se raději nevyjadřuju.
Odpovědět
Mám je doma na balkoně na vodu, kupoval jsem je v česku jako maltovka v obi. na co to používáš ty já nevím, já jen na vodu.
Odpovědět