Hasvik, NO
temperature icon -1°C
sněžení
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -4°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon 1°C
skoro jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Pokec – volný pokec o všem možném

Někdo se mi pokouší poslat soukromou zprávu. Již podruhé jsem měl vyznačenu novou zprávu, ale nikdy jsem nic v poště neměl. Prosím odesilatele, aby mi napsal na mifakm@seznam.cz

Děkuji

Odpovědět

...Špoty loupla zlato..!!!! Gratulace do Londýna..!!!!:-):-):-)

Bára je kus,zato ta kulturistka8-O haha....

Včera sem domluvil termín a Sokolovnu ve Spálově.

Sraz v roce 2013 bude 16.3.

Výstava v Brně je 7-10.3 a Velikonoce sou 1.4.2013

Dneska mi přiklepl účast na srazu ve Spálově cetovatel,dobrodruh,tremp,yachtař a ještě nevím co...:-):-)

Pavel Síkora..

Když pátý sraz,tak se vším všudy....;-);-);-)

Kluci mám dotaz ...existuje někde přehled juniorských rekordních úlovků na moři ?

I já mám dotaz. Před nějakým časem kolega zkoušel pevnost šňůry kterou má na navijáku a jeho pokus skončil naprostým rozčarováním.

Mezi rozevřené štafle pověsil na rybářskou šňůru barel na vodu a začal barel plnit. Šňůra, která měla mít nosnost cca 40 kg praskla už při cca 20 kg. Dal i novou a jiné značky a výsledek byl prakticky stejný.

Setkali jste se někdy s tím, jak se taková pevnost šňůry stanoví? Pravdou je, že máte prut, který svou akcí velmi pomůže, máte seřízenou brzdu navijáku,.. atd.

Ale přeci. Jak to tedy je s tou pevností?:-?:-?:-?

2 husky19

Nejlepší je to neřešit. A to proto, že se nikdy nedobereš jakéhokoliv výsledku. Každý výrobce to má jinak. A nikde se nedopídíš podle čeho a podle jakých pravidel si výrobce nosnost určuje. Co je ale jisté, že v drtivé většině udávaná pevnost nedosáhne reálnou sílu přetrhnutí.

Ten stejný "bordel" platí i u udávaného průměru šňůr. V 90% je uvedený průměr pletenky na obalu nižší než je průměr skutečný.

Vím opravdu o čem mluvím. Cca rok jsem se snažil dopátrat nějakých informací, ale jediné co jsem na internetu našel bylo pouze potvrzení výše zmíněných informací co se pevnosti/nosnosti a průměru týká. Na nějakou normu, podle které by se testy provedly, jsem bohužel nenarazil.

to husky19 zkus to bez uzlu a bude to lepší;-);-);-)

[citace]husky19 napsal:

I já mám dotaz. Před nějakým časem kolega zkoušel pevnost šňůry kterou má na navijáku a jeho pokus skončil naprostým rozčarováním.

Mezi rozevřené štafle pověsil na rybářskou šňůru barel na vodu a začal barel plnit. Šňůra, která měla mít nosnost cca 40 kg praskla už při cca 20 kg. Dal i novou a jiné značky a výsledek byl prakticky stejný.

Setkali jste se někdy s tím, jak se taková pevnost šňůry stanoví? Pravdou je, že máte prut, který svou akcí velmi pomůže, máte seřízenou brzdu navijáku,.. atd.

Ale přeci. Jak to tedy je s tou pevností?[/citace]

Někteří výrobci dělají to, že dají na zem třeba závaží 40 kg a pokuď s tím šňura pohne, i když pak praskne, tak dají nosnost 40 Kg.

Většinou bývá nosnost cca šňůry o 40 % menší a i průměr nesedí, vždy je větší. Já bych to také neřešil a koupil něco ozkoušeného.

Děkuji za názory, kolegové. Potvrdili jste mi, že je lepší to neřešit. ;-):-):-D:-D:-D

Čo sa týka pevnosti šnúry, mne sa zdá, že výrobcovia sa rozhodli, že libra a kilogram prerdstavujú rovnakú hmotnosť. Ja deklarovanú pevnosť v kg "chápem" ako pevnosť v librách a vtedy to celkom sedí. K deklarovanému priemeru šnúry však nemám žiaden ekvivalent:-(:-P:-P

[citace]vojtko napsal:

Čo sa týka pevnosti šnúry, mne sa zdá, že výrobcovia sa rozhodli, že libra a kilogram prerdstavujú rovnakú hmotnosť. Ja deklarovanú pevnosť v kg "chápem" ako pevnosť v librách a vtedy to celkom sedí. K deklarovanému priemeru šnúry však nemám žiaden ekvivalent[/citace]

Teď jsi to trefil asi naprosto přesně.

Libra : kilogram je zhruba 2:1 a tak nějak to odpovídá :-x:-E:-S

Vážení, přesně to je: 1 Libra = 453,5924g.

2 kulik

To víme, případně si to můžeme zjistit... ale vědí to i ti výrobci? :-D

[citace]MifakM napsal:

2 kulik

To víme, případně si to můžeme zjistit... ale vědí to i ti výrobci? [/citace]

Ti výrobci s tím mají asi největší problém :-P:-D

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!