Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Pokec – volný pokec o všem možném

• Toto téma obsahuje celkem 648 odpovědí. Do diskuze (164 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel os a poslední změna proběhla před 1 rokem a 6 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 91. až 105. (celkem z 649)
  • Autor
    sroubek282
    Účastník
    (6210 odpovědí)

gabaez napsal: bulik – dík

Ale přece jenom, mě to prostě nedá. Já mám pocit, že z hlediska celníka, je tento alkohol dovezen do Norska legálně. Sice nakoupen s nějakou daňovou úlevou, ale zcela legálně, tudíž nechápu, proč by mu měl vadit.

Omlouvám se, Ty jsi mi ochotně odpověděl na dotaz a já do toho znovu vrtám, ale když mě to prostě hlava nebere.

Tak to neřeš,přečti si celní předpisy a je to…

Není nikde psané,kde koupit alkohol,ale kolik ho můžeš dovézt!!!!

Celní předpisy máš přímo tady na stránce…

Luboš LUCIUS
    Účastník
    (131 odpovědí)

to gabaez :

s tím pivem z trajektu je to jak píše Husky 19, koupíš na trajektu , tak pij na trajektu.

Oni také dle zákona ( nevím kterého ) před odplutím a vplutím do přístavu a pobřežních ( teritoriálních ) vod té dané země,musí být tyto tzv . bezcelní obchody zavřeny.

Takže limit na nebo dokup cla.

:-D:-D:-D

janka
    Účastník
    (2450 odpovědí)

je to tak, jak ostatni pisi. Totez plati i na letistich. Bezcelni zona – nakup kolik a co kdo chce, ale dovoz uz je neco jineho.

Nakoupit muzete kolik chcete, ale dovezt – tedy se zbozim prekrocit hranice a privezt ho do te dane zeme – jen podle podminek dovoznich zakonu.

co se vypilo v tranzitu se na stesti nepocita 😉

husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

Janka mne teď uklidnila! Jsem rád, že mi nebudou pumpovat žaludek a počítat obsah do limitu.:-D:-D:-D:-D;-)

Viděl jsem už ale opravdu hodně. Když nás filcovali na hranici Norsko – Finsko u Alty a zabavili 80 kg nadlimitního množství ryb, nebyl to veselý okamžik. (Každá jsme si vezli jednu bednu – žádná masařina). Ale mám i z této situace záběry, které jsou součástí mého filmu z Kokelvu a na nich kolega prohlíží odpadní konteinery a v nich nalezl lahev od českého piva a na něm ručně vyrobená etiketa “Bezinková šťáva” :-D:-D. Takže je jasné, že někdo měl smůlu i při cestě zpět.:-E

Vladimír Doškář
    Člen
    (542 odpovědí)

janka napsal:

je to tak, jak ostatni pisi. Totez plati i na letistich. Bezcelni zona – nakup kolik a co kdo chce, ale dovoz uz je neco jineho.

Nakoupit muzete kolik chcete, ale dovezt – tedy se zbozim prekrocit hranice a privezt ho do te dane zeme – jen podle podminek dovoznich zakonu.

co se vypilo v tranzitu se na stesti nepocita

Jano, tak to jsme toho měli na jaře v tom tranzitu vypít víc. :-P:-P:-P:-P:-P:-P

Došky

Karel Marian
    Účastník
    (34 odpovědí)

Ahoj,chtěl bych se z vás někoho optat a poprosit o radu.Jezdim do Norska s rodinou(2.děti,kolem 16:-D)každý rok ,5.let.Tak nejsem ten největší začátečník:D Jezdíme k Alesundu,čili středního Norska.Chtěl bych příští rok jet někam jinam,někam výš,ale nevím kam.Hlavně,co jsem našel ,tak všechno ubytování na týden,chtěl bych jet aspoŇ na 10-11 dní.Někam kde se dá něco nachytat a spíš poklidné místo.Co jsem našel,tak je to buď bez lodě,nebo daleko od vody,nebo ve fjordu ,utopený daleko od moře..Jedná se o 4 osoby.Poradíte mi někdo kam by se dalo a kde to objednat?Dík za případné rady…Karel.

sroubek282
    Účastník
    (6210 odpovědí)

Ahoj všem…

Určitě je ještě dost času,ale už pomalu přemýšlám a srazu v březnu ve Spálově.

Právě jednám s kamarádem,který je cestovatel,dobrodruh.Má sjeto na yachtě 100 tisíc námořních mil.

Afrika,celý Balt,teplé moře,Norsko až po Nordkap.

Ještě čekám na potvrzení jestli přijme pozvání do Spálova,pokud ano,tak opět se máte na co těšit…

Když mi vykládal dobrodružství u pivíčka,tak sem zapoměl pít…:-):-):-);-)

Vladimír Doškář
    Člen
    (542 odpovědí)

Že ty bys zapomněl pít, tomu nemůžu uvěřit. :-):-):-):-):-)

Došky

sroubek282
    Účastník
    (6210 odpovědí)

WOHANKA-TEAM napsal:

Že ty bys zapomněl pít, tomu nemůžu uvěřit.

Došky

Věř věř….bylo to velmi zajímavé povídání…8-O8-O8-O,já bych se asi na takovou dobrodružnou cestu nedal…:-|:-|:-|

respi
    Člen
    (1804 odpovědí)

Věřte-nevěřte ! ?:-D tak nám napiš pár řádek z té dobr.cesty:-P8-)8-)

sroubek282
    Účastník
    (6210 odpovědí)

respi napsal:

Věřte-nevěřte ! ? tak nám napiš pár řádek z té dobr.cesty

Nene až na srazu přímo od profíka…8-)8-)8-)

Jisto
    Účastník
    (314 odpovědí)

Dnes jsem se dozvěděl smutnou zprávu, které pořád nemohu uvěřit, v sobotu zemřel jeden z mých nejlepších přátel Míra Zvědělík z Prušánek. Nebyl rybář ale díky přátelům, kteří k němu jezdili do sklípku a zlákali ho jednou do Norska tím zapříčinili, že chytil taky Norskou horečku. Posledních pět let, když jsem za ním přijel pro víno a dobrou náladu, tak se řeč točila především kolem Norska. Je to dva týdny co se vrátili se Soroye.

Píši to sem, protože vím, že mnozí jeho kamarádi z Moravy, Slezka i Čech chodí na tyto stránky a možná to ještě ani neví. Byl to člověk, který hýřil dobrou náladou a optimismem, kterým vždy nakazil i okolí. Když byl loni sraz u Jeňoura, byli někteří i u něj ve sklípku v Nechorách na vínku a na pokec, takže třeba si vzpomenou o kom píši. Čest jeho památce

MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

2 Jisto

Hodně smutná zpráva. Budiž mu zem lehká a tam nahoře ať je v tom mořském rybářském ráji šťastný…

Vladimír Doškář
    Člen
    (542 odpovědí)

2 Jisto

Upřímnou soustrast

Došky

respi
    Člen
    (1804 odpovědí)

Škoda takových přátel,kteří vytvářejí tento náš(rybí)svět…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 91. až 105. (celkem z 649)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Pokec – volný pokec o všem možném

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...