Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Pokec – volný pokec o všem možném

• Toto téma obsahuje celkem 648 odpovědí. Do diskuze (164 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel os a poslední změna proběhla před 1 rokem a 6 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 76. až 90. (celkem z 649)
  • Autor
    stipko
    Účastník
    (984 odpovědí)

Nemáte informácie o prejazdnosti ciest smer Norsko?

Odchádzam v stredu 1.8. cez Berlín do Dánskeho Hirtshalsu na trajekt do Kristiansandu.

Po včerajších prískokoch na D1 z Brna do Vyškova, chcem radšej vedieť čo ma čaká.

V červnu som videl nejaké obmedzenia v Nemecku za Berlínom smer Rostock. Ale to bolo len so zníženou rýchlosťou.

Ak máte nejaké info, dajte to sem.

Díky

Už len 5

Vlkous
    Účastník
    (484 odpovědí)

stipko – jezdím stejnou trasu. Pojedu tudy 10.8.Momentálně nevím o tom, že by byl nějaký úsek neprůjezdný kvůli stavbě. Samozřejmě kvůli nějaké nehodě si člověk objížďku nenaplánuje dopředu.

Jen díky loňské cestě kolem Hamburku pojedu o maličko jinudy. Podjíždíme tam Neumünster a tam to loni bylo ve výstavbě a tak jedu trošku vejš nad Neumünster a pak přejedu na dálnici směr Dánsko. Ale letos se to podle Mapa tváří bez prací na silnici. V tom michelinu si klikni na trojúhelník s vikřičníkem Roadworks a objeví se ti při určitém přiblížení opravovaná místa na silnicích.

Pokud by si stál pro inspiraci o mapku trasy včetně pump a odpočívadel, kudy jezdím já, tak mi napiš soukromou zprávou mail adresu a já ti to pošlu.

Pafka
    Účastník
    (3892 odpovědí)

2 STIPKO

Na kolik vyjde trajekt Hirtshals – Kristiasund a jak dlouho trvá cesta? Jsou tam nějaké slevy za včasnou objednávku? Díky, Pafka

Pafka
    Účastník
    (3892 odpovědí)

Beru dotaz zpět – zaměnil jsem Kristiansand za Kristiansund .-(

janka
    Účastník
    (2450 odpovědí)

To Pafka

Hirtshals – Kristiansand jezdi spolecnosti http://www.colorline.com ca 3,5 hod prejezd a http://www.fjordline.com v sezone s rychlolodi za ca 2,5 hod.

Ceny se silene meni – letos vychazel Color line levneji – ceny od 45 EUR za jednu cestu 4 lidi normalni auto.

stipko
    Účastník
    (984 odpovědí)

Trajekt Colorline

Auto do 6m, 2m výška, 8 osob (2 deti), rezervované koncom března – 103 euro.

Vladimír Doškář
    Člen
    (542 odpovědí)

Ceny všech trajektů se velmi mění v průběhu roku a jednotlivých týdnů a dnů. Nejlepší je si udělat rezervaci dopředu. 😛

Došky

Vlkous
    Účastník
    (484 odpovědí)

Mám zkušenpost takovou – nejlevněji mě vychází objednání trajektu hned jak vyjdou nové jízdní řáda. Většinbou to bývá v měsících říjen, listopad a prosinec.

janka
    Účastník
    (2450 odpovědí)

Letos ovsem tento system (kdo driv prijde., ten driv mele) bohuzel moc nefunguje. U Color Line se ceny ridi denni a takrka hodinovou poptavkou, takze se vam muze stat, ze koupite rok dopredu listek, ktery tesne pred odjezdem je i o tretinu levnejsi.

Letos se vubec neda nic rict, co plati jeden den, je nadruhy jinak a i ja – takrka stary mazak – jsem si minuly tyden koupila listky, ktere byly o 3 dny pozdeji o 70 EUR levnejsi.

To nastve …

V kazdem pripade ale vyjde levneji listky objednat predem, protoze v den odjezdu nebo na miste dostanete uz ten nejdrazsi tarif.

husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

S bukováním trajektů společností TT-Line, Stena Line, Fjord Line i Color Line mám letitou zkušenost. Zabukoval jsem jich opravdu hodně. Pravdu má Janka, když píše, že u ColorLine v poslední době není žádný odhadnutelný system. Cena Kiel – Oslo se pohybuje od nejnižšího tarivu za jednu cestu (bývalý růžový) – cca 150,-EUR pro 4 lidi s autem do 2 metrů výšky a 6 metrů délky až po cenu cca 500,-EUR. A přitom je jedno jaký je den v týdnu, jestli je svátek a pod. Pokud chcete využít služeb této společnosti je třeba mít kousek štěstíčka, nebo upravit cestu dle cen trajektu. Jeden den je cena vysoká a hned druhý den je ta nejnižší. Většinou cena vydrží celý měsíc a mění se vždy s příchodem nového měsíce. Rozhodně neplatí, že kdo dřív přijde, bude mít lepší cenu. Já jezdím cestu Kiel – Oslo velmi rád a kolikrát s bukováním čekám. Samozřejmě s rizikem zvýšení ceny. Pokud jsou okolní dny hodně drahé, dá se předpokládat, že postupně zdraží i ten uprostřed. Kdo není vázán přesným termínem, vezme ten nejlevnější. Pokud ale potřebujete jet v den drahého trajektu a okolo jsou levnější, vyplatí se počkat a sledovat. Buď zůstane za stejnou cenu, nebo zlevní. U ostatních společností je to podobné, ale ne tak markantní jako u Color Line.

gabaez
    Člen
    (10 odpovědí)

Nevíte někdo, jestli pivo (či jiný alkohol) zakoupený na trajektu (Color Line – tudíž končí v Norsku), mi při kontrole započítají celníci do limitu na dovoz alkoholu?

Dík.

bulik
    Účastník
    (334 odpovědí)

to gabaez

započítají, tedy budou-li tě kontrolovat

gabaez
    Člen
    (10 odpovědí)

bulik – dík

Ale přece jenom, mě to prostě nedá. Já mám pocit, že z hlediska celníka, je tento alkohol dovezen do Norska legálně. Sice nakoupen s nějakou daňovou úlevou, ale zcela legálně, tudíž nechápu, proč by mu měl vadit.

Omlouvám se, Ty jsi mi ochotně odpověděl na dotaz a já do toho znovu vrtám, ale když mě to prostě hlava nebere.

mara45
    Účastník
    (2722 odpovědí)

U norů nehledej moc logiku.Jednou,když byla v kulhavka a slintavka,tak nám po cestě zabavili všechno jídlo,které mělo něco společného s krávama a polem.Brambory,mrkev,máslo,salámy,paštiky v konzervách ..Museli jsme vybalit vše z auta a když kamarádi vybalili pivo a alkohol,tak to u jejich auta vypadalo jak u stánku ve vietnamský tržnici.No a nechali jim to všechno.Jo a alkohol koupený z lodi se počítá do celkového alkoholu,který vezeš.Bohužel.

husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

S alkoholem je to stejné jako když ho koupíš ve Free shopu na hranicích. “Kupuj na lodi – konzumuj na lodi”. Tuto alkoholovou turistiku praktikuje mnoho lidí. Jezdím do Norska 2y ročně a už jsem toho viděl na trajektech opravdu hodně. Celníka opravdu nezajímá odkud alkohol pochází. I když ho přiveze loď, není jasné kde vlastně bude konzumován. Když ho nekoupíš, odjede zpět do Německa (Kiel-Oslo).

Pokud vezete nadlimit, vyplatí se alkohol proclít. Vyjedete z lodě a oznámíte, že máte nadlimit a chcete ho proclít. Pokud se zachováte takto, neslyšel jsem, že by někoho ještě kontrolovali. Pokud ale budete tvrdit, že nemáte nic, je to žádost o prohlídku.

Další možností je koupit pivo až v Norsku. Půllitrovka Plzeňského Prazdroje vyjde v přepočtu asi na 100-110,– Kč. Je to ale dražší varianta než proclít nadlimit.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 76. až 90. (celkem z 649)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Pokec – volný pokec o všem možném

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...