Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Pokec o všem možném,rybách,zájmech atd.atd….

• Toto téma obsahuje celkem 1,587 odpovědí. Do diskuze (188 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Anonymní uživatel a poslední změna proběhla před 1 rokem a 9 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1,126. až 1,140. (celkem z 1,588)
  • Autor
    husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

Poradíte mi někdo kde koupit norské koruny za nejlepší kurz? Nemáte někdo nějaký dobrý typ? Potřebuji jich hodně a i drobné snížení kurzu bude vítané.

Vladimír Doškář
    Člen
    (542 odpovědí)

husky19 napsal:

Poradíte mi někdo kde koupit norské koruny za nejlepší kurz? Nemáte někdo nějaký dobrý typ? Potřebuji jich hodně a i drobné snížení kurzu bude vítané.

http://www.exchange.cz/ :-P:-P:-P:-P:-P

Došky

rybarik
    Účastník
    (295 odpovědí)

DOBRY KURZ -NOK.NA SLOVENSKU, ja, mam zalozeny ucet v CSOB v NOK a menim NOK-EURO v devizovom kurze, nie valutovom kurze je to vyhodnejsie alebo platim kartou je to ovela vyhodnejsie

Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

zirafa napsal:

Dlouho jsem na stránkách nebyl a teď jsem se dozvěděl že Michal měl nějaké zdravotní problémy tak mu přeji i s manželkou hodně energie na uzdravení a hlavně jsme rádi že to dobře dopadlo. Michale slibuji že vychlastám na tvé zdraví aspoň 1/2 dobré domácí slivovice

Díky!

husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

Díky Došky, kurz na Exchange sleduji každý den. Dokonce mi chodí denně na mail. Je to asi opravdu nejlepší kurz na trhu. V květnu jedu na Soroyu a budu platit v NOK skoro celý pobyt pro 6 lidí vč. lodí. Tak snad se kurz do té doby vylepší.

husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

Rybarik napsal:

DOBRY KURZ -NOK.NA SLOVENSKU, ja, mam zalozeny ucet v CSOB v NOK a menim NOK-EURO v devizovom kurze, nie valutovom kurze je to vyhodnejsie alebo platim kartou je to ovela vyhodnejsie

Díky za typ. I já platím vše kartou a hotovost prakticky nevozím. Jen na běžný nákup v Jokeru, nebo KIWI. Nyní ale budu muset platit hotově a tím použít valutový kurz. Uvidíme.

plukas
    Účastník
    (157 odpovědí)

Pánové,

jak je to s vyloděním osobních automobilů z trajektu Kiel – Oslo? Když jsem před cca 10 roky cestoval autobusem, tak jsme museli pěšky projít do odbavovací haly, kde si nás prohlédl pohledem celník a do autobusu jsme mohli nastoupi až poté. Funguje to tak stále a je to stejné i pro posádku osobního auta? Díky za info, pohráváme si s myšlenkou to letos zkusit cestovat právě tímto trajektem.

husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

To plukas:

Jezdím tímto trajektem celkem pravidelně, neboť je to opravdové pohodlíčko. Je jedno jestli pojedeš Magicem, nebo Fantasy. Jsou prakticky stejné a jsou to vlajkové lodi flotily ColorLine.

Funguje to tak, že přijedeš na check-in a předáš zaměstnanci ColorLine booklist. Dostaneš kajutové lístky a vjedeš do prostoru pro nakládání. Můžete všichni projet v autě až na loď, nebo posádka může se svými palubními lístky nastoupit terminálem pro pěší. Můžete si vybrat co je pro vás pohodlnější.

Při vylodění v Oslo projedete přes celníky. Ti si vás buď vyberou k prohlídce, nebo ne. V poslední době jsou tam pravidelně a už nás jednou i rozebrali. Nic jsme sice neplatili, ale bylo to “s chlupem”. Alkohol jsme měli všechen v jednom autě a cestovali jsme 2 auta. Vybrali právě to s tím alkoholem a nastalo řešení. Nikdo z posádky se nemohl domluvit, a mne tam nepustili, neboť jsem k nim nepatřil. Potom polevili a pustili mne abych to vysvětlil. To se povedlo, ale jeden z celníků mi vysvětlil, ať příště alkohol rozdělíme do obou aut. Nemuselo by to dopadnout tak dobře.

husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

Color Line je společnost, která ceny trajektů mění v průběhu celého období bookingu. Nenašel jsem v tom žádný system a asi tam ani žádný není. Možná dle obsazenosti do kterého běžný uživatel nevidí. Rozhodně je už teď možné bookovat trajekty na září 2013, ale nechce to uspěchat. Spíše pravidelně kontrolovat cenu. Ale pozor, může dojít i ke zdražení, takže pokud už je cena akceptovatelná, nečekej.

Vladimír Doškář
    Člen
    (542 odpovědí)

husky19 napsal:

Color Line je společnost, která ceny trajektů mění v průběhu celého období bookingu. Nenašel jsem v tom žádný system a asi tam ani žádný není. Možná dle obsazenosti do kterého běžný uživatel nevidí. Rozhodně je už teď možné bookovat trajekty na září 2013, ale nechce to uspěchat. Spíše pravidelně kontrolovat cenu. Ale pozor, může dojít i ke zdražení, takže pokud už je cena akceptovatelná, nečekej.

Čau Husky, plně s tebou souhlasím. Je to na cestování ten největší komfort. Co se týká cen, opět s tebou souhlasím, že systém cen je pro normálního smrtelníka zcela nepochopitelný. Rozdíly v cenách jsou opravdu propastné. Udělal bych si nějaký strop kam s cenou za trajekt můžete jít a pak jak říká Husky. Koupit. Nikde není psáno, že čím později, tím levněji a naopak.

Došky

plukas
    Účastník
    (157 odpovědí)

Díky za podrobné informace. Zařídím se podle toho. A celníci – to vím, to je vabank. Ale v poslední době je to i na silnici. Poslední 4 roky jsme pokaždé byli odkloněni na celnici na E6. 2x nás odstavili ke zpovědi a zase propustili dále. Kdyby prohlíželi, tak…. A od té doby jezdíme raději v limitu a pivo si koupíme v Norsku.

jirik
    Člen
    (115 odpovědí)

Ahoj, každoročně jezdíme trasu Frederikshavn – Oslo. Také super pohodička. Letos jedeme v květnu, cena za obě cesty včetně kajut, 6 osob, transporter vyšla na necelých 400 Euro.

husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

Jirik napsal:

Ahoj, každoročně jezdíme trasu Frederikshavn – Oslo. Také super pohodička. Letos jedeme v květnu, cena za obě cesty včetně kajut, 6 osob, transporter vyšla na necelých 400 Euro.

To je sice pravda, také jsem touto cestou několikrát jel. Jen mne trápí ta cesta do Frederikshavnu. Je to strašně daleko. Kiel – Oslo je asi nejlepší, ale ta cena bývá někdy smrtelná. 😡

husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

Ahoj Došky, doufám, že se někdy zase potkáme abychom mohli popít nějakou tu slivovičku. Na srazu v Prušánkách bylo sice krásně, ale času málo. Třeba se potkáme i na trajektu Kiel – Oslo.

Připravuji návrhy a termíny pro jarní i podzimní rybolov 2014. Chtěli bychom se podívat i na váš nový kemp. Měl bys něco zajímavého na květen 2014? Není ještě moc brzo? Mám nějaké možnosti od paní Janky, tak zvažujeme.

Dík Jirka

janka
    Účastník
    (2450 odpovědí)

Co se tyce cen u Color line – maji od letoska novy system – rozhoduje DENNI poptavka!! Je to silene, clovek aby sedel porad na netu a kontroloval ceny, protoze jeden den muze byt listek drazsi i o 150 EUR nez druhy. Dokonce vloni jsem mela pripad, ze pri objednavce o rok (!) predem primo u Color Line, kdy se jeste ani nedalo objednavat pres internet, byl nakonec listek o 140 EUR drazsi, nez par mesicu pred odjezdem! Na moji stiznost mi odpovedeli vyse zminene, ze ceny urcuje denni poptavka a nabidka. A i ja nakonec pri objednavce 14 dni pred odjezdem mela listek o 70 EUR drazsi, nez by byl o 2 dny pozdeji. A pak neco planujte. Jak u bl..ch.. :-x:-S:-E

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1,126. až 1,140. (celkem z 1,588)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Pokec o všem možném,rybách,zájmech atd.atd….

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...