Hasvik, NO
temperature icon -6°C
mírné sněžení
Trondheim, NO
temperature icon 3°C
slabý déšť
Oslo, NO
temperature icon -0°C
oblačno
Bergen, NO
temperature icon 2°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 28°C
polojasno

Počet lidí na lodi

Zdravím chlapi a mám dotaz především na vás kdo jezdíte k Honzovi Dufkovi. Řešíme s chlapama kolik lidí na jednu loď, jestli 3,4, nebo 5. Lodě jsou to velký, pěkný, ale ta kabina? Nerad bych, aby jsme měli nějakou křeč, že se tam nebudeme moct hnout, nebo že si nebudem moct sednout. Poraďte kolik je podle vás optimum,případně maximum, ale aby mohli všichni sedět. Díky!

Odpovědět

Jestli dobře vidím, tak ty pákovky jsou na háček, který máš zaražený v ukazováčku,že:-(

Na Hennesu jsme jezdili v pěti na Kvaernu a pokud je dobrá parta rozumných lidí dá se to přežít.Do Norska si jezdím odpočinout od práce a ne hadat se kvůli zamotané šňůře, to mně nerozhodí je to prkotina která se může stát i ve dvou lidech.Za 97 dnů vyrážíme na Hogset a tam budem na lodích 2-2-3.

To nejsem já, ale kolega. I přez takové to drobnosti jsme se ve 4lidech na tak malé lodi srovnali. (znovu podotýkám je to jen o lidech)

Kvaerno 19ft = 5,7m : 3 = 1,9 Pod 1,7m na osobu bych nešel ani s nejlepšími přáteli,právě proto,že jsou nejlepšími...Méně je na vyjížďky při kterých si občas zachytáme.

Jestli jsem to správně pochopil, tak na Kverno nebo Kaasbola ve třech ano. :-D:-D

Jednoduchá rovnice,ne? Ano,ve třech. Nebo jíný názor?

ZM- A teraz si predstav,že MifakM z partiou chytajú na kverne 6 ľudia.

[citace]JAKABO napsal:

ZM- A teraz si predstav,že MifakM z partiou chytajú na kverne 6 ľudia. [/citace]

Jedinou výhodu vidím, že platí méně za PH:-D

Obecně asi bude platit, že kolektiv je dobrá věc, ale dva už jsou

někdy moc (platí zejména v podnikání).

Do člunu cca 19 stop dlouhého (50 HP) se mi zdá ideálem tři dobří

kamarádi. Podotýkám, že mám za sebou výpravy ve čtyřech na malém

plasťáku (9 HP), v pěti na kvaernech v Kvenvaeru (100 HP) i ve dvou

na devatenáctistopových kaasbolech (50 HP).

Jezdí nás do Norska šest a máme dvě lodě, ale dva kamarádi si jezděj pouze odpočinout, takže jezdime ve dvou-to je komfort. Ale souhlasím, že i více kamarádů na lodi má své výhody...

[citace]JAKABO napsal:

ZM- A teraz si predstav,že MifakM z partiou chytajú na kverne 6 ľudia. [/citace]

To vím.Jak jsem poznal Mifaka,mělo by to s ním určité kouzlo a legrace by nechyběla.Je to ten druhý případ,který jsem uváděl,kdy lov ryb není to nejdůležitější.

Já se přiznám,že tam jedu na ryby,mám rád na lodi tři pruty na různé chytání,a to v šesti na 6,9m lodi nejde.

Již druhým rokem volíme tuto alternativu. Uspoříme +- 30.000,- za pronájem lodi. Nikdo z nás nemá zájem trávit 10 a více hodin na lodi.

Jezdíme v čase prázdnin, červenec - srpen. Je-li nás kupř. šest, místo dvou lodí objednáme jednu, a na té se po určitých hodinách střídáme např. po 6ti hodinách, druhá parta dle chuti, může chytat až do rána. Loď je více procentuálně z nájmu využita. Samozřejmě spotřeba benzinu jako u dvou lodí. Jde to využít v období polárního dne, nikoli v krajních měsících. Nebojte, popíjeme společně taky.

Ještě dodám,že parta, která není na lodi připravuje oběd pro všechny, odpočívá, nebo chodí na houby, chytá ze břehu(mola), či fotí krásy krajiny ap.

Kolegové, můj táta říkal: 1 je málo a 3 moc

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

12,5 kg...a za najlepší tip vyhrávam...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší...
Dnes je neskutečný den, za hodinku...
V Kvanvaeru na Hitře sekají teď...
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mpF1SY-QVm8?si=bZ0Sm2P3hgTU58p_" title="YouTube video...
Když už jsme u této výroby...
Chtěl bych poděkovat Tomovi Nakládalovi za...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!