Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Nové vývozní kvóty 2018

• Toto téma obsahuje celkem 188 odpovědí. Do diskuze (63 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel janka a poslední změna proběhla před 5 roky a 2 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 136. až 150. (celkem z 189)
  • Autor
    Gustav Nechytil
    Účastník
    (5 odpovědí)

No, moc z toho rozumný nejsem, nikde není napsáno, že si tu rybu mohu koupit v obchodě, něco tam píší o 10kg. na osobu, pak o 20kg. na osobu, ale to píší jako o rybaření a né, že si člověk přikoupí rybu. Moc ale děkuji za odpověď optám se pak ještě majitele kempu a cestovky, jak to doopravdy je a co je možné a co ne.

Jedu do Norska si zachytat a napíšu to na rovinu, chci si odvést nějakou tu rybu, ale nechci porušovat jakékoliv Norské či EU nařízení.

Co tady čtu ve vaší diskusi o rabování moře v Norsku , malý keleři a atd. nedodržování doby hájení ryb, zákonné  míry a hlavně odvoz povoleného limitu, tak to je hnus !!  Lidi jsou nenažraný a závistivý a Norům došla asi i trpělivost a já se jim ani nedivím. Stačí si pustit videa na Youtube, kde rybáři z různých zemích a jejich rybolov na těch videích přímo vyzařuje a ještě se tím chlubí !! 🙁  malé keleři a jiné ryby, všechno bez měření mrsknou do bedny, bez rychlého zabití ryb jí nechají plácat celou dobu v bedně, ryby vysypané po celé lodi kde je vše od krve a jiné zvěrstva , Ruští rybáři s harpunami střílející skoro na všechno, malé halibuty a tresky není vyjimkou !! :-(((  Gafování veškeré ryby a to i malé či s malou mírou je k zblití :-(((   Je to škoda :-((

aliasp
    Účastník
    (27 odpovědí)

není o čem diskutovat… Jen mě udivuje, že začíná sezona a cestovky jako Fishtour nemají informace a stále nabízejí zájezd dle starých “pravidel”- odvez co můžeš…

Gustav Nechytil
    Účastník
    (5 odpovědí)

No, to je dle mého hodně špatně, lidi by si toho měli vážit a né to ničit, ale co si budeme povídat, vidím to dnes a denně u nás v ČR .-((

janka
    Účastník
    (2450 odpovědí)

To Aliasp

Nikdy nebylo “odvez co muzes”. Nejdrive byl doporuceny limit 25 kg, pak byl urceny limit 15 kg a ted mate 20 kg od registrovanych pronajimatelu. A neni jich malo.  10 kg od neregistrovanych.

Jen jsou lidi neinformovani a nebo spatne. Ze nektere CK nesleduji deni a neinformuji sve klienty je asi  znamka ne prilis kvalitnich sluzeb. Alespon o zakladnich predpisech by meli byt cestujici informovani a nebo upozorneni, ze nejaka omezeni existuji. Mozna to mate ale take nekde v pokynech na cestu a jen jste si to neprecetl (jako vetsina lidi dela)  Ale zadna Ck nebo pronajimatel za nikoho neruci.  O predpisech pri cestach do zahranici se musi informovat cestujici a sami za sebe ruci.

Pane Nechytil, o moznosti prikoupeni bylo a je psano, jen jste to mozna prehledl – http://rybolov-cestovani-norsko.cz/Burza-dotazu.html

Pro vysvetleni jeste po ste – nejedna se o ryby vami vlastnorucne nad limit chycene, na ktere vam nekdo vystavi nejaky papir, ze jste je koupil. Jedna se o rybi produkty prokazatelne koupene v obchode a nebo od zivnostnika.

ja uz nevim, jak mam co kdy formulovat, aby si to nikdo nevysvetloval jinak .. opakuju to neustale dokola … Ke vsemu davam odkazy primo na norske stranky …. co vic?

JAKABO
    Účastník
    (3006 odpovědí)

Janka, na koniec musíte vždy dodať,že máte pravdu a to Vám dokáže aj Váš manžel.

janka
    Účastník
    (2450 odpovědí)

No ja doufam, ze si na to uz konecne zvyknete 🙂  Za ty roky, co vas tu informuju, uz by bylo na case 🙂

P.S.

Ten desaty muz sedi se mnou v baru a boji se priznat tem ostatnim deviti, ze on to uz vzdycky vedel 🙂 🙂 🙂

Gustav Nechytil
    Účastník
    (5 odpovědí)

Paní Janka :

Moc děkuji za odpověď a odkaz, kde to jasně píší, že si mohu k povolenému limitu od registrovaného majitele což je 20kg. nachytaných ryb dokoupit ještě v třeba obchodě či nějaké zpracovny další rybí produkty a na ty si nechat vystavit účtenku či papír, kde bude na faktuře vše co má k proclení či kontrole na hranicích. O nic mě nešlo, to jestli si ryby dokoupím a nebo ne, to uvidím až budeme na dovolený a taky kolik budeme chtít ryb si dovést domů. za ten váš odkaz jsem moc rád a moc za něj děkuji. Ještě si musím najít zákony EU, abych neporušil i naše zákony o dovozu.  Jiné zákony co se týkají s novou změnou týkající se nových kvót a nařízení je nám jasné, o tom jsem nepsal. Ještě jednou moc děkuji a nezlobte se , že jsem tak nějak otravoval. .-)

jegrhanz
    Účastník
    (241 odpovědí)

Ještě něco málo k vývozním kvótám.

Pořád jsou nějaké dotazy ohledně provozovatelů,co tím Norové sledují atd.

Norové tím sledují jediné.Chtějí znát,alespoň přibližně,kolik se uloví ryb a má to jediný důvod.Ochrana rybí populace a zajištění stálých,stejně dobrých podmínek sportovního rybolovu pro turisty. Je to prevence.Nechat něco dojít až do konce a pak se divit,že nejsou ryby a zájem o turistiku upadá,to už je příliš pozdě.Na tomto projektu je zaiteresováno spoustu lidí,je to drahý projekt včetně  vynaloženého úsilí. Chtějí po nás jediné.Dodat podklady k jejich výzkumu.Nic víc.K tomu limit zvedli o 5 kg., což je za pár minut věnovaných podpoře jejich snahy dostatečná odměna.Ti poctivý jsou spokojeni a rádi budou spolupracovat,masaři skučí a přemýšlí jak vše znovu ochcat.Obě skupiny jsou mezi námi.

Můj pronajímatel je starý pán a jel jsem zase k němu, bez toho abych dopředu věděl, jestli je registrovaný,nebo nikoliv. Bylo mi trapné se dopředu ptát,nebo rušit staré přátelství pro kus žvance.Nemá u mola žádný tablet,ale dal mi dva papíry které jsem poctivě každý den vyplnil.Proč ne.Stejně sedím v teple u stolu s čerstvě upečenou rybou a sklenkou tvrdého.Času na pár čísel dost a dost.Mám rád přírodu a ryby obzvlášť. Ochotně pomohu s její ochranou i pro generace budoucí.Po vyplnění papírů jsem je odevzdal a dostal fakturu o zeplacení ubytování kde je i jeho registrační číslo.Prý pro celníky.Stejně ale žádní nebyli.

Pár fotek jak to vypadá.

kulik
    Účastník
    (2754 odpovědí)

Já v poslední době jezdím jen na AVEROY a zde ve formuláři pro hlášení jsou uvedeny tyto ryby (treska obecná, treska tmavá, platýs obecný, vlkouš a okouník mořský), ale Tvůj formulář obsahuje něco jiného a tak tomu nerozumím.

janka
    Účastník
    (2450 odpovědí)

Hezky jste to napsal, jen je potreba upozornit vaseho pronajimatele, ze ma spatny formular a hlasi spatne ryby.

info najde zde: https://www.fiskeridir.no/Fritidsfiske/Nyheter/2018/Klart-for-rapportering-fraa-turistfiske

formular sem neumim vlozit – je v PDF – na te strance ho najde  vpravo nahore “Skjema for enkel fangstrapportering fra gjest til bedrift”

hlasi se torsk, sei, uer, kveite og steinbit. Tedy treska obecna, keler, okounik, halibut a vlkous.

janka
    Účastník
    (2450 odpovědí)

Kuliku, ten formular byl zverejnen teprve 14.2. 2018. Mozna to ten majitel jeste nevedel.

Tady vidis, jak vas dobre a rychle informuju 😉

honzak
    Účastník
    (2585 odpovědí)

Kuliku, ten formular byl zverejnen teprve 14.2. 2018. Mozna to ten majitel jeste nevedel. Tady vidis, jak vas dobre a rychle informuju 😉

Janko já ti pomůžu 🙂

Jinak super víkend s tebou 🙂

kulik
    Účastník
    (2754 odpovědí)

Nazdar Jani, já pořád říkám, že my Tě nemít, tak budeme bezradní jako ti svobodní. 😀

jegrhanz
    Účastník
    (241 odpovědí)

Janka:  ty papíry měly Vámi jmenované druhy ryb uvedené  z druhé strany.Já je vyfotil jen z jedné.  Navíc dva čisté chlívečky,kam se mohly dopsat jiné neuvedené  a ulovené druhy rukou.Nicméně samozřejmě věřím Vám.Pán je již starý a kdo ví kde tyto papíry vyhrabal..(-: Ale i tak si myslím,že rozšířenými informacemi o úlovcích, společně s registračním číslem,jsme zákon nijak neobešli.V květnu už bude snad vše OK.

janka
    Účastník
    (2450 odpovědí)

Urcite jste nic neobesli. tento rok stejne probiha jako zkusebni a neni vylouceno, ze dalsi druhy ryb jeste pribudou. A take by mel byt hotov nejaky spolecny program/App pro registraci.. nechame se prekvapit 🙂

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 136. až 150. (celkem z 189)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Nové vývozní kvóty 2018

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...