Od 1.1. 2018 se meni vyvozni kvota !!!!!
norsky: https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/nytt-turistfiske-regelverk/id2564251/
Od 1.1. 2018 se meni vyvozni kvota !!!!!
norsky: https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/nytt-turistfiske-regelverk/id2564251/
No, moc z toho rozumný nejsem, nikde není napsáno, že si tu rybu mohu koupit v obchodě, něco tam píší o 10kg. na osobu, pak o 20kg. na osobu, ale to píší jako o rybaření a né, že si člověk přikoupí rybu. Moc ale děkuji za odpověď optám se pak ještě majitele kempu a cestovky, jak to doopravdy je a co je možné a co ne.
Jedu do Norska si zachytat a napíšu to na rovinu, chci si odvést nějakou tu rybu, ale nechci porušovat jakékoliv Norské či EU nařízení.
Co tady čtu ve vaší diskusi o rabování moře v Norsku , malý keleři a atd. nedodržování doby hájení ryb, zákonné míry a hlavně odvoz povoleného limitu, tak to je hnus !! Lidi jsou nenažraný a závistivý a Norům došla asi i trpělivost a já se jim ani nedivím. Stačí si pustit videa na Youtube, kde rybáři z různých zemích a jejich rybolov na těch videích přímo vyzařuje a ještě se tím chlubí !! :-( malé keleři a jiné ryby, všechno bez měření mrsknou do bedny, bez rychlého zabití ryb jí nechají plácat celou dobu v bedně, ryby vysypané po celé lodi kde je vše od krve a jiné zvěrstva , Ruští rybáři s harpunami střílející skoro na všechno, malé halibuty a tresky není vyjimkou !! :-((( Gafování veškeré ryby a to i malé či s malou mírou je k zblití :-((( Je to škoda :-((
Odpovědět
není o čem diskutovat... Jen mě udivuje, že začíná sezona a cestovky jako Fishtour nemají informace a stále nabízejí zájezd dle starých "pravidel"- odvez co můžeš...
Odpovědět
No, to je dle mého hodně špatně, lidi by si toho měli vážit a né to ničit, ale co si budeme povídat, vidím to dnes a denně u nás v ČR .-((
Odpovědět
To Aliasp
Nikdy nebylo "odvez co muzes". Nejdrive byl doporuceny limit 25 kg, pak byl urceny limit 15 kg a ted mate 20 kg od registrovanych pronajimatelu. A neni jich malo. 10 kg od neregistrovanych.
Jen jsou lidi neinformovani a nebo spatne. Ze nektere CK nesleduji deni a neinformuji sve klienty je asi znamka ne prilis kvalitnich sluzeb. Alespon o zakladnich predpisech by meli byt cestujici informovani a nebo upozorneni, ze nejaka omezeni existuji. Mozna to mate ale take nekde v pokynech na cestu a jen jste si to neprecetl (jako vetsina lidi dela) Ale zadna Ck nebo pronajimatel za nikoho neruci. O predpisech pri cestach do zahranici se musi informovat cestujici a sami za sebe ruci.
Pane Nechytil, o moznosti prikoupeni bylo a je psano, jen jste to mozna prehledl - http://rybolov-cestovani-norsko.cz/Burza-dotazu.html
Pro vysvetleni jeste po ste - nejedna se o ryby vami vlastnorucne nad limit chycene, na ktere vam nekdo vystavi nejaky papir, ze jste je koupil. Jedna se o rybi produkty prokazatelne koupene v obchode a nebo od zivnostnika.
ja uz nevim, jak mam co kdy formulovat, aby si to nikdo nevysvetloval jinak .. opakuju to neustale dokola ... Ke vsemu davam odkazy primo na norske stranky .... co vic?
Odpovědět
Janka, na koniec musíte vždy dodať,že máte pravdu a to Vám dokáže aj Váš manžel.
Odpovědět
No ja doufam, ze si na to uz konecne zvyknete :-) Za ty roky, co vas tu informuju, uz by bylo na case :-)
P.S.
Ten desaty muz sedi se mnou v baru a boji se priznat tem ostatnim deviti, ze on to uz vzdycky vedel :-) :-) :-)
Odpovědět
Paní Janka :
Moc děkuji za odpověď a odkaz, kde to jasně píší, že si mohu k povolenému limitu od registrovaného majitele což je 20kg. nachytaných ryb dokoupit ještě v třeba obchodě či nějaké zpracovny další rybí produkty a na ty si nechat vystavit účtenku či papír, kde bude na faktuře vše co má k proclení či kontrole na hranicích. O nic mě nešlo, to jestli si ryby dokoupím a nebo ne, to uvidím až budeme na dovolený a taky kolik budeme chtít ryb si dovést domů. za ten váš odkaz jsem moc rád a moc za něj děkuji. Ještě si musím najít zákony EU, abych neporušil i naše zákony o dovozu. Jiné zákony co se týkají s novou změnou týkající se nových kvót a nařízení je nám jasné, o tom jsem nepsal. Ještě jednou moc děkuji a nezlobte se , že jsem tak nějak otravoval. .-)
Odpovědět
Ještě něco málo k vývozním kvótám.
Pořád jsou nějaké dotazy ohledně provozovatelů,co tím Norové sledují atd.
Norové tím sledují jediné.Chtějí znát,alespoň přibližně,kolik se uloví ryb a má to jediný důvod.Ochrana rybí populace a zajištění stálých,stejně dobrých podmínek sportovního rybolovu pro turisty. Je to prevence.Nechat něco dojít až do konce a pak se divit,že nejsou ryby a zájem o turistiku upadá,to už je příliš pozdě.Na tomto projektu je zaiteresováno spoustu lidí,je to drahý projekt včetně vynaloženého úsilí. Chtějí po nás jediné.Dodat podklady k jejich výzkumu.Nic víc.K tomu limit zvedli o 5 kg., což je za pár minut věnovaných podpoře jejich snahy dostatečná odměna.Ti poctivý jsou spokojeni a rádi budou spolupracovat,masaři skučí a přemýšlí jak vše znovu ochcat.Obě skupiny jsou mezi námi.
Můj pronajímatel je starý pán a jel jsem zase k němu, bez toho abych dopředu věděl, jestli je registrovaný,nebo nikoliv. Bylo mi trapné se dopředu ptát,nebo rušit staré přátelství pro kus žvance.Nemá u mola žádný tablet,ale dal mi dva papíry které jsem poctivě každý den vyplnil.Proč ne.Stejně sedím v teple u stolu s čerstvě upečenou rybou a sklenkou tvrdého.Času na pár čísel dost a dost.Mám rád přírodu a ryby obzvlášť. Ochotně pomohu s její ochranou i pro generace budoucí.Po vyplnění papírů jsem je odevzdal a dostal fakturu o zeplacení ubytování kde je i jeho registrační číslo.Prý pro celníky.Stejně ale žádní nebyli.
Pár fotek jak to vypadá.
Odpovědět
Já v poslední době jezdím jen na AVEROY a zde ve formuláři pro hlášení jsou uvedeny tyto ryby (treska obecná, treska tmavá, platýs obecný, vlkouš a okouník mořský), ale Tvůj formulář obsahuje něco jiného a tak tomu nerozumím.
Odpovědět
Hezky jste to napsal, jen je potreba upozornit vaseho pronajimatele, ze ma spatny formular a hlasi spatne ryby.
info najde zde: https://www.fiskeridir.no/Fritidsfiske/Nyheter/2018/Klart-for-rapportering-fraa-turistfiske
formular sem neumim vlozit - je v PDF - na te strance ho najde vpravo nahore "Skjema for enkel fangstrapportering fra gjest til bedrift"
hlasi se torsk, sei, uer, kveite og steinbit. Tedy treska obecna, keler, okounik, halibut a vlkous.
Odpovědět
Kuliku, ten formular byl zverejnen teprve 14.2. 2018. Mozna to ten majitel jeste nevedel.
Tady vidis, jak vas dobre a rychle informuju ;-)
Odpovědět
Kuliku, ten formular byl zverejnen teprve 14.2. 2018. Mozna to ten majitel jeste nevedel. Tady vidis, jak vas dobre a rychle informuju 😉
Janko já ti pomůžu :-)
Jinak super víkend s tebou :-)
Odpovědět
Nazdar Jani, já pořád říkám, že my Tě nemít, tak budeme bezradní jako ti svobodní. :D
Odpovědět
Janka: ty papíry měly Vámi jmenované druhy ryb uvedené z druhé strany.Já je vyfotil jen z jedné. Navíc dva čisté chlívečky,kam se mohly dopsat jiné neuvedené a ulovené druhy rukou.Nicméně samozřejmě věřím Vám.Pán je již starý a kdo ví kde tyto papíry vyhrabal..(-: Ale i tak si myslím,že rozšířenými informacemi o úlovcích, společně s registračním číslem,jsme zákon nijak neobešli.V květnu už bude snad vše OK.
Odpovědět
Urcite jste nic neobesli. tento rok stejne probiha jako zkusebni a neni vylouceno, ze dalsi druhy ryb jeste pribudou. A take by mel byt hotov nejaky spolecny program/App pro registraci.. nechame se prekvapit :-)
Odpovědět
Zdarec Naki, bylo by možné...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...