Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Nové vývozní kvóty 2018
- Toto téma obsahuje celkem 188 odpovědí. Do diskuze (63 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel janka a poslední změna proběhla před 5 roky a 2 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#292416 19.2.2018 v 12:49
No, moc z toho rozumný nejsem, nikde není napsáno, že si tu rybu mohu koupit v obchodě, něco tam píší o 10kg. na osobu, pak o 20kg. na osobu, ale to píší jako o rybaření a né, že si člověk přikoupí rybu. Moc ale děkuji za odpověď optám se pak ještě majitele kempu a cestovky, jak to doopravdy je a co je možné a co ne.
Jedu do Norska si zachytat a napíšu to na rovinu, chci si odvést nějakou tu rybu, ale nechci porušovat jakékoliv Norské či EU nařízení.
Co tady čtu ve vaší diskusi o rabování moře v Norsku , malý keleři a atd. nedodržování doby hájení ryb, zákonné míry a hlavně odvoz povoleného limitu, tak to je hnus !! Lidi jsou nenažraný a závistivý a Norům došla asi i trpělivost a já se jim ani nedivím. Stačí si pustit videa na Youtube, kde rybáři z různých zemích a jejich rybolov na těch videích přímo vyzařuje a ještě se tím chlubí !! 🙁 malé keleři a jiné ryby, všechno bez měření mrsknou do bedny, bez rychlého zabití ryb jí nechají plácat celou dobu v bedně, ryby vysypané po celé lodi kde je vše od krve a jiné zvěrstva , Ruští rybáři s harpunami střílející skoro na všechno, malé halibuty a tresky není vyjimkou !! :-((( Gafování veškeré ryby a to i malé či s malou mírou je k zblití :-((( Je to škoda :-((
#292417 19.2.2018 v 12:54není o čem diskutovat… Jen mě udivuje, že začíná sezona a cestovky jako Fishtour nemají informace a stále nabízejí zájezd dle starých “pravidel”- odvez co můžeš…
#292419 19.2.2018 v 13:15No, to je dle mého hodně špatně, lidi by si toho měli vážit a né to ničit, ale co si budeme povídat, vidím to dnes a denně u nás v ČR .-((
#292422 19.2.2018 v 17:27To Aliasp
Nikdy nebylo “odvez co muzes”. Nejdrive byl doporuceny limit 25 kg, pak byl urceny limit 15 kg a ted mate 20 kg od registrovanych pronajimatelu. A neni jich malo. 10 kg od neregistrovanych.
Jen jsou lidi neinformovani a nebo spatne. Ze nektere CK nesleduji deni a neinformuji sve klienty je asi znamka ne prilis kvalitnich sluzeb. Alespon o zakladnich predpisech by meli byt cestujici informovani a nebo upozorneni, ze nejaka omezeni existuji. Mozna to mate ale take nekde v pokynech na cestu a jen jste si to neprecetl (jako vetsina lidi dela) Ale zadna Ck nebo pronajimatel za nikoho neruci. O predpisech pri cestach do zahranici se musi informovat cestujici a sami za sebe ruci.
Pane Nechytil, o moznosti prikoupeni bylo a je psano, jen jste to mozna prehledl – http://rybolov-cestovani-norsko.cz/Burza-dotazu.html
Pro vysvetleni jeste po ste – nejedna se o ryby vami vlastnorucne nad limit chycene, na ktere vam nekdo vystavi nejaky papir, ze jste je koupil. Jedna se o rybi produkty prokazatelne koupene v obchode a nebo od zivnostnika.
ja uz nevim, jak mam co kdy formulovat, aby si to nikdo nevysvetloval jinak .. opakuju to neustale dokola … Ke vsemu davam odkazy primo na norske stranky …. co vic?
#292424 19.2.2018 v 17:50#292429 19.2.2018 v 19:29#292447 20.2.2018 v 11:27Paní Janka :
Moc děkuji za odpověď a odkaz, kde to jasně píší, že si mohu k povolenému limitu od registrovaného majitele což je 20kg. nachytaných ryb dokoupit ještě v třeba obchodě či nějaké zpracovny další rybí produkty a na ty si nechat vystavit účtenku či papír, kde bude na faktuře vše co má k proclení či kontrole na hranicích. O nic mě nešlo, to jestli si ryby dokoupím a nebo ne, to uvidím až budeme na dovolený a taky kolik budeme chtít ryb si dovést domů. za ten váš odkaz jsem moc rád a moc za něj děkuji. Ještě si musím najít zákony EU, abych neporušil i naše zákony o dovozu. Jiné zákony co se týkají s novou změnou týkající se nových kvót a nařízení je nám jasné, o tom jsem nepsal. Ještě jednou moc děkuji a nezlobte se , že jsem tak nějak otravoval. .-)
#292734 5.3.2018 v 12:45Ještě něco málo k vývozním kvótám.
Pořád jsou nějaké dotazy ohledně provozovatelů,co tím Norové sledují atd.
Norové tím sledují jediné.Chtějí znát,alespoň přibližně,kolik se uloví ryb a má to jediný důvod.Ochrana rybí populace a zajištění stálých,stejně dobrých podmínek sportovního rybolovu pro turisty. Je to prevence.Nechat něco dojít až do konce a pak se divit,že nejsou ryby a zájem o turistiku upadá,to už je příliš pozdě.Na tomto projektu je zaiteresováno spoustu lidí,je to drahý projekt včetně vynaloženého úsilí. Chtějí po nás jediné.Dodat podklady k jejich výzkumu.Nic víc.K tomu limit zvedli o 5 kg., což je za pár minut věnovaných podpoře jejich snahy dostatečná odměna.Ti poctivý jsou spokojeni a rádi budou spolupracovat,masaři skučí a přemýšlí jak vše znovu ochcat.Obě skupiny jsou mezi námi.
Můj pronajímatel je starý pán a jel jsem zase k němu, bez toho abych dopředu věděl, jestli je registrovaný,nebo nikoliv. Bylo mi trapné se dopředu ptát,nebo rušit staré přátelství pro kus žvance.Nemá u mola žádný tablet,ale dal mi dva papíry které jsem poctivě každý den vyplnil.Proč ne.Stejně sedím v teple u stolu s čerstvě upečenou rybou a sklenkou tvrdého.Času na pár čísel dost a dost.Mám rád přírodu a ryby obzvlášť. Ochotně pomohu s její ochranou i pro generace budoucí.Po vyplnění papírů jsem je odevzdal a dostal fakturu o zeplacení ubytování kde je i jeho registrační číslo.Prý pro celníky.Stejně ale žádní nebyli.
Pár fotek jak to vypadá.
#292735 5.3.2018 v 14:32Já v poslední době jezdím jen na AVEROY a zde ve formuláři pro hlášení jsou uvedeny tyto ryby (treska obecná, treska tmavá, platýs obecný, vlkouš a okouník mořský), ale Tvůj formulář obsahuje něco jiného a tak tomu nerozumím.
#292736 5.3.2018 v 14:35Hezky jste to napsal, jen je potreba upozornit vaseho pronajimatele, ze ma spatny formular a hlasi spatne ryby.
info najde zde: https://www.fiskeridir.no/Fritidsfiske/Nyheter/2018/Klart-for-rapportering-fraa-turistfiske
formular sem neumim vlozit – je v PDF – na te strance ho najde vpravo nahore “Skjema for enkel fangstrapportering fra gjest til bedrift”
hlasi se torsk, sei, uer, kveite og steinbit. Tedy treska obecna, keler, okounik, halibut a vlkous.
#292737 5.3.2018 v 14:37Kuliku, ten formular byl zverejnen teprve 14.2. 2018. Mozna to ten majitel jeste nevedel.
Tady vidis, jak vas dobre a rychle informuju 😉
#292739 5.3.2018 v 14:59Kuliku, ten formular byl zverejnen teprve 14.2. 2018. Mozna to ten majitel jeste nevedel. Tady vidis, jak vas dobre a rychle informuju 😉
Janko já ti pomůžu 🙂
Jinak super víkend s tebou 🙂
#292740 5.3.2018 v 15:01Nazdar Jani, já pořád říkám, že my Tě nemít, tak budeme bezradní jako ti svobodní. 😀
#292742 5.3.2018 v 16:44Janka: ty papíry měly Vámi jmenované druhy ryb uvedené z druhé strany.Já je vyfotil jen z jedné. Navíc dva čisté chlívečky,kam se mohly dopsat jiné neuvedené a ulovené druhy rukou.Nicméně samozřejmě věřím Vám.Pán je již starý a kdo ví kde tyto papíry vyhrabal..(-: Ale i tak si myslím,že rozšířenými informacemi o úlovcích, společně s registračním číslem,jsme zákon nijak neobešli.V květnu už bude snad vše OK.
#292751 5.3.2018 v 21:32Urcite jste nic neobesli. tento rok stejne probiha jako zkusebni a neni vylouceno, ze dalsi druhy ryb jeste pribudou. A take by mel byt hotov nejaky spolecny program/App pro registraci.. nechame se prekvapit 🙂
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Nové vývozní kvóty 2018