Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Nováček
- Toto téma obsahuje celkem 120 odpovědí. Do diskuze (43 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Step a poslední změna proběhla před 12 roky a 8 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#31341 1.3.2012 v 15:30
Škoda je, že jedeš sám – náklady na nástrahy se prodraží 🙁 My to máme tak, že koupíme určité množství nástrah a pak, když se něco zničí nebo urve, doplňujeme ze společného (nemusíš jich potom tolik kupovat, protože smůlu má zpravidla pokaždé někdo jiný).
Na druhou stranu Mifaku – 20ks 300-500g pilkrů na osobu mi připadá moc :-):-):-)
Já bych to s tím počtem pilkrů tak nepřeháněl. Kdyby náhodou došly, tak se buď dají v malém množství dokoupit a nebo chytat na přívlač :-):-D
#31342 1.3.2012 v 15:402 Pafka
Říkám, že poprvé jsem jich měl 20 a tak tak mi vyšly. Na druhou stranu pokud je nenamočí, nezkazí se a má je na příště 😉
#31348 1.3.2012 v 16:34V Norsku som bol asi 8 krat na 3 rôznych lokalitách s rôzne členitými dnami a hlbkami. Za všetky pobyty som prišiel asi o 5 ks pilkrov vyššej hmotnosti. Takže 20 pilkrov 300-500 gr. mi pripadá tak trochu ako prehnaný počet. Jedine v prípade,ak ich budeš používať ako lovnú zbraň bez udice.
#31354 1.3.2012 v 17:46Tiež mi to množstvo príde až veľa, ale máme kolegu a ten je schopný zachytiť a utrhnúť všade a všetko.
Neviem, ako to robí, ale je to vlastnosť:-D:-D:-D
Jeho konštatovanie po troch dňoch chytania: “Prišiel som o celý svoj majetok.”:-E
#31356 1.3.2012 v 17:462 Vlkouš, MifakM a Messer
První cesta do Norska byla cca před 8 lety s CK … nikdo jsme nic nemě a dokonce pruty i s multíky jsme si půjčovali na místě od CK. každý nám radil různé návazce, takže každodenní nákup v obchůdku CK byl pro každého cca za 1 000,- Kč.
Čím déle jezdíme, tím více serepetiček si sebou vozíme (od papriček, po chobotnice různých velikostí).
Pátým rokem jedeme na Bakkan, první dva roky jsme na chobotnici nechytli ani ploutev, poslední dva roky jsme tahali naopak vše na chobotnice a těm potvorám dole bylo úplně ukradené jakou mají barvu či velikost … a pokud chvilku nešly na chobotnice a převázali jsme na papričky (jediné pravidlo, kterého se na lodi držíme je …až je navázáno cokoliv, musí to být s velkým hákem, protože tahat malé ryby nechceme, do bedny bych to nedal a návrat do moře většina z nich už nepřežije)
Chci tím pouze říci, že bych chobotnice opravdu nevylučoval, návazec stojí pár korun a je leší mít 2-3 sebou a vyzkoušet je, když na papričky nejdou…záleží na lokalitě, počasí a aktuálním apetitu lovených ryb…
#31357 1.3.2012 v 17:50Wow kluci…ten kluk z toho bude paf…ale tak to začíná…
Mifak,určitě souhlasím,ale bude toho kupovat dost…;-);-)
Držím nováčkovi palce…;-);-)
#31365 1.3.2012 v 18:28To je sranda,mě se naopak chobotničky zase osvědčili:-).Ale je pravda,loni jsem lovil v podstatě jen na pilkr,bez paternosteru,protože ryby braly,nebo přívlač na gumy,popř.pilkřiky,hlavně stříbrné barvy. No jinak když jsem byl poprvé před lety,jako naprostý neznalec rybolovu v norsku,tak jsem jel s cca 6ti pilkry,které jsem urval během třech dnů,pak nám domácí přivezl:-)),Takže něco navíc se neztratí. Jinak mě se dost osvědčily tyto pilkry http://www.topfishing.eu/pilkery-s-makkem-topfishing/,pokud nechce na začátek investovat do nerezu.Já tedy jen místo makku dal ještě jeden trojhák.Ale je to na každém co vyzkouší.
#31368 1.3.2012 v 19:11sroubek282 napsal:
Wow kluci…ten kluk z toho bude paf…ale tak to začíná…
Nebudu,vždy volím zlatou střední cestu,šlo mi jen o to,kolik toho vzít sebou….mj.počítal jsem,že pilkru budu muset vzít o hodně více,než tady prezentují kluci…. 😀
#31370 1.3.2012 v 19:15Messer napsal:
sroubek282 napsal:
Wow kluci…ten kluk z toho bude paf…ale tak to začíná…
Nebudu,vždy volím zlatou střední cestu,šlo mi jen o to,kolik toho vzít sebou….mj.počítal jsem,že pilkru budu muset vzít o hodně více,než tady prezentují kluci….
Já beru dycky toto… 8-)8-)8-)
#31372 1.3.2012 v 19:252 Sroubek
Že ty ty pruty používáš jako chůdy? To jinak není možné kolik toho taháš 😀
#31373 1.3.2012 v 19:31MifakM napsal:
2 Sroubek
Že ty ty pruty používáš jako chůdy? To jinak není možné kolik toho taháš
A ten kvetinac je taky nutnej? 😀
Edit: omlouvam se za drzost,ale nedalo mi to ….. 😀
#31375 1.3.2012 v 19:37ten kvetinac ani ne, ale ta čirá sazenice je velmi důležitá….
I když skoubek ji teprve zasadil a musi pockat az doroste skliznove velikosti ==> 10 litrů
#31377 1.3.2012 v 19:47100% souhlas se sroubek. Jistý základ ti dá parta s kterou jedeš. Přebytek poznatků je v začátcích t.ř.j.(tak říkajíc) na ho..o, ale později se mohou hodit.
#31380 1.3.2012 v 21:11Před několika lety se mnou jeli dva nováčci- nerybáři. Někdo jim radil a přivezli s sebou mj. asi 30 ks 750 – 1000 g pilkry. Sotva to nesli na chatu. Tuto váhovou kategorii pilkrů ani jednou nepoužili. Celkové vybavení měli perfektní za odpovídající ceny. Při tom na jakých hloubkách jsme chytali stačilo 200 – 400 g. Ostatní věci – nástrahy měli vše možné. Na místě pak dokupovali jiné nástrahy, které na ryby platili. Ještě, že tam měla cestovka svůj obchod. Je jen dobře, že zde píšeme co s sebou. Pokud jej Norsko chytne, bude nástrah každoročně jen přibývat.
#31382 1.3.2012 v 22:37A toho bych se chtěl vyvarovat,raději se zeptám a budu za sedláka,než tahat tunu nepotřebneho šrotu 🙂
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Nováček