1.cca 10 dni
2.+-25 000 KC
3.Zachytat si ryby,které znám jenom z obrázku
4.Jedu sám
5.Prozatím si ji pujčím,protože nevím,do čeho jdu..
Ahoj Messer
1: 10 dnů ti naprosto schvaluju - už kvůli počasí = máš velikou šanci, že tam zažiješ i krásné dny a taky proto, že budeš mít čas i na to se porozhlédnout i po okolí - Norsko neni jen rybařina.
2: 25 k - s půjčením nějakého toho náčiní na těžší rybařinu a na nákup nejakých těcjh nástrah, ti bude stačit tak akorát na to střední Norsko. Pro začátek máš pěkný rozpočet na tvojí první slušnou výpravu.
3. I já ti doporučím střední Norsko - už kvůli km stráveným na cestě které tohle všechno obnáší a které tvojí touhu po rybolovu v Norsku hodně otestují. Případné další výpravy v tomto ohledu jsou naprosto jinde. Kdysi tady někdo prohlásil, když se přetřásala ta děsná dálka do středního Norska, první ceta děs běs a další už jsou jako by si jezdil někde u nás na chatu. I cesty se dají tzv. užít.
Já jsem opravdu zastáncem výprav do Norska po vlastní ose - kvůli financím a volnosti pohybu ( zajedu si na místě kdy a kam chci ) ale v tvém případě- první výprava - bych ti doporučil jet s CK. Jsou slušné CK kde ti poradí s kým se ubytovat a být na lodi aby jsi netrpěl, ale užíval si. Zájezd snadněji najde ryby, díky více lodím i delegátovi. Je tam více lidí, kteří ti můžou s čímkoliv pomoct, poradit, darovat nebo prodat. Od více lidí máš šanci napoprvé odkoukat více variant mořského rybolovu. Pevně věřím, že dnes už nejsou tací, kteří by se nepodělili o vědomosti o aktuálních top nástrahách a o momentálním stavu ryb v okolí.
Pokud by ses náhodně dostal do výpravy směr Bakkan, kde je každý rok mnoho CZ/SK rybářů - měl by si to s plným servisem nejen přímo tam, ale i předem a koneckoncům i potom zde na rybolovnorsko v diskuzi. Bakkan je top lokalita ohledně toho co a jak se ví a šustne v tu určitou dobu díky oblíbenosti našich Norků.
I v Norsku si můžeš zachytat na plovanou nebo na těžko. Je to nádhera, když si večer při slunci nad obzorem, sedneš na molo nebo skálu a nahodíš si na těžko s kouskem masa a taháš jednoho platýze za druhým. Jen musíš vědět kam nahodit abys neváznul a aby tam ty ryby byly.