Nápověda Doporučujeme:
  • Toto téma obsahuje celkem 120 odpovědí. Do diskuze (43 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Step a poslední změna proběhla před 12 roky a 8 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 76. až 90. (celkem z 121)
  • Autor
    Zábal Jan
    Člen
    (78 odpovědí)

Já osobně bych se sním nevyráběl,ale každý nemá neomezeně peněz a tak hledá jiné možnosti

ZAPA
    Účastník
    (258 odpovědí)

Pane zabjan musíte hledat pozorněji, je to v podtextu!!!!!

Kliknis
    Účastník
    (951 odpovědí)

zabjan napsal: Já osobně bych se sním nevyráběl,ale každý nemá neomezeně peněz a tak hledá jiné možnosti

Přesně tak to ode mne bylo myšleno…

ivanmi5
    Člen
    (28 odpovědí)

Hlapi mrzí ma, že som tu rozpútal takúto debatu. Ja osobne som v Norsku bol 2 x, ale vždy len v Slillfjorde na malom člne a držiak na prút som nepoužíval. Teraz idem na Hitru, presne na taký čln, ako dal šroubek a tak som sa len informoval. Inak tento rok som dal do “norského” rybolovu, lebo ja som kaprár, asi 30.000,-Kč. A na 80% všetko u Michala. Beriem ho ako skúseného rybára, ako aj Vás ostatných tu na fóre a čerpám odtiaľto poznatky. Preto myslím, je toto fórum založené, aby sa odovzdávali informácie. Nemyslím si, že je krádež, pokiaľ si niekto zručný, kto má aj nato možnosti niečo urobí doma sám. Ešte raz sa ospravedlňujem sa za rozruch, ktorý tu nastal.

007krivanek
    Účastník
    (917 odpovědí)

Též jsme si koupili o Michala držák. Je kvalitně zpracován. Ovšem za kvalitu se platí. Bohužel na TITRANU na lodě nelze připevnit. Je tam širší zábradlí. Tak jsme je prodali a udělali si nové, aby pasovaly na různá zábradlí.

Kejra
    Účastník
    (62 odpovědí)

Dovolím si opět nesouhlasit.Předně to je už o té zmiňované svobodě výběru.Ať každý posoudí sám co je předražené,co není,kolik a do čeho je ochotný investovat.Já bych si třeba ze dvou fotografií nedovolil hodnotit kvalitu výrobku a odsoudit jej k ročnímu užívání.Klidně může splňovat atributy účelu jako “originál”…pokud je teda z nerezi.Možná ta kliknisova formulace byla trošku nešťastná,ale určitě pramenila spíše z nějakého řemeslného nadšení,než jak poukázat na cenu Michalova držáku.

Myslím,že nikdo z nás nepochybuje o tom,jak je výhodné mít úzce specializovaný servr propojený s e-shopem.Určitou míru bazální loajality vůči Michalovi,přetavenou v nákupu na šopu,tady asi každý ctí.Dělá to dobře a poctivě což je u byznysu žádoucí,ale někdy jsou ta jednoznačná doporučení zavádějící.

Zábal Jan
    Člen
    (78 odpovědí)

za kvalitu si taky rád připlatím ,ale když to nefunguje tak je to na nic.myslím si,že každý se může rozhodnout jak si svůj problém vyřeší

MP
    Účastník
    (143 odpovědí)

S držákem od Michala maximální spokojenost :-), nikdy jsem nelitoval, že jsem si ho koupil (o spoustě jiných ryb. potřeb to říci nemůžu:-(). Nemyslím si že je drahý, mnohem více mne stálo několik dřívějších domamontů, leč málo pevných, rychle korodujících a několikrát za den odpadnuvších. Kolegové zakoupili v Berlíně pěkné, na první pohled celkem pevné, ale plastové držáky za cca 25 euro. Bohužel samotný prut s elektrickým multiplikátorem a pilkrem je za jízdy otáčel na zábradlí, že až málem o prut přišli. Dnes mají držáky od Michala.

Vlkous
    Účastník
    (484 odpovědí)

1.cca 10 dni

2.+-25 000 KC

3.Zachytat si ryby,které znám jenom z obrázku

4.Jedu sám

5.Prozatím si ji pujčím,protože nevím,do čeho jdu..

Ahoj Messer

1: 10 dnů ti naprosto schvaluju – už kvůli počasí = máš velikou šanci, že tam zažiješ i krásné dny a taky proto, že budeš mít čas i na to se porozhlédnout i po okolí – Norsko neni jen rybařina.

2: 25 k – s půjčením nějakého toho náčiní na těžší rybařinu a na nákup nejakých těcjh nástrah, ti bude stačit tak akorát na to střední Norsko. Pro začátek máš pěkný rozpočet na tvojí první slušnou výpravu.

3. I já ti doporučím střední Norsko – už kvůli km stráveným na cestě které tohle všechno obnáší a které tvojí touhu po rybolovu v Norsku hodně otestují. Případné další výpravy v tomto ohledu jsou naprosto jinde. Kdysi tady někdo prohlásil, když se přetřásala ta děsná dálka do středního Norska, první ceta děs běs a další už jsou jako by si jezdil někde u nás na chatu. I cesty se dají tzv. užít.

Já jsem opravdu zastáncem výprav do Norska po vlastní ose – kvůli financím a volnosti pohybu ( zajedu si na místě kdy a kam chci ) ale v tvém případě- první výprava – bych ti doporučil jet s CK. Jsou slušné CK kde ti poradí s kým se ubytovat a být na lodi aby jsi netrpěl, ale užíval si. Zájezd snadněji najde ryby, díky více lodím i delegátovi. Je tam více lidí, kteří ti můžou s čímkoliv pomoct, poradit, darovat nebo prodat. Od více lidí máš šanci napoprvé odkoukat více variant mořského rybolovu. Pevně věřím, že dnes už nejsou tací, kteří by se nepodělili o vědomosti o aktuálních top nástrahách a o momentálním stavu ryb v okolí.

Pokud by ses náhodně dostal do výpravy směr Bakkan, kde je každý rok mnoho CZ/SK rybářů – měl by si to s plným servisem nejen přímo tam, ale i předem a koneckoncům i potom zde na rybolovnorsko v diskuzi. Bakkan je top lokalita ohledně toho co a jak se ví a šustne v tu určitou dobu díky oblíbenosti našich Norků.

I v Norsku si můžeš zachytat na plovanou nebo na těžko. Je to nádhera, když si večer při slunci nad obzorem, sedneš na molo nebo skálu a nahodíš si na těžko s kouskem masa a taháš jednoho platýze za druhým. Jen musíš vědět kam nahodit abys neváznul a aby tam ty ryby byly.

Messer
    Člen
    (11 odpovědí)

Tak ještě jednou děkuji všem za rady,zkusím tedy střední Norsko,ještě bych se chtěl zeptat,kolik pilkru popř.jiných nástrah si mám pro začátek koupit?A je výhodnější si je koupit u nás nebo v Norsku?Jde o to,abych netahal zbytečné kvanta nástrah,které budou zabírat místo v zavazadlech.Děkuji

MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

2 Messer

Opět dost záludná otázka. Nepíšeš nic jaký druh lovu preferuješ a na co se chceš zaměřit (tvá cílová ryba). Toto je dost podstatné. Takže prosím upřesni a pak můžeme dát nějaké rady.

Messer
    Člen
    (11 odpovědí)

Chtěl bych vyzkoušet hlavně pilkrování…cílová ryba?to sám nevím 😐 Co přijde 😉

MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

Takže doporučuji pilkry 250 – 750g

Ideální tzv. švédský (olověný, nebo nerez – záleží na tobě). Všude je maj 🙂

250g – 3 ks

300 – 500g – dohromady alespoň 20ks

750g – 3 ks

Nezapomeň na kvalitní trojháky a pevnostní kroužky.

Samosebou levnější nákup je v ČR, ale v nouzi (při nedostatku pilkrů) se dají švédi koupit i v Norsku. Mají je skoro v každém menším krámu – ale cena cca trojnásobná jako v ČR.

K tomu si pořiď tzv. papričky a nebo jiné páternostery. Nad pilkr dávej max.2 návazce, nejlépe jen jeden. Doporučuji ovšem převázat na lepší vlasec (dodávaný s páternosterem stojí za prd).

A jestli povezeš nějaké nástrahy navíc? Samosebou že jo, s tím prostě počítej. Je lepší být připraven větší zásobou, než nakonec až v Norsku zjistit, že právě ta nástraha kterou máš doma u kolegů zabírá nejvíc…

Vlkous
    Účastník
    (484 odpovědí)

180 až 250 g 4 kusy

300 až 500 g 4 kusy

víc jak 600g 2 kusy

To ti určitě bude stačit a i kdyby ne, tak tam nepojedeš sám.

Nezapomeň na pilkříky 40 až 120g co unese tvůj přívlačový prut. Páternosterů na tresky i makreláky ( berou na ně nejen makrely ) si vem vícero cca 15 ks v různých barvách. Mě se osobně nikdy neosvědčily chobotnice. Různé velikosti a barvy paprik jsou top. Jigové hlavičky různé gramáže a a různé gumy. Nezapomeň na kvalitní trojháky a pevnostní kroužky jak píše i Mifak.

MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

2 Vlkous

Ja pri svem prvnim Norsku nechal dole asi 15 ks pilkru nez jsem prisel na to jak spravne nezavadit 🙂

=================================================

2 Messer

S chobotnicemi souhlasim, nikdy jsem na ne nic nechytil.

Pokud budeš chtít vláčet, tak jigovky 20-60g a odpovídající velikost gum. Nejlepší barvy : černá, zlatá, červená a oranžová, někdy i zelená (nebo jejich kombinace).

Hlaviček můžeš koupit v menším počtu jako gum. Gumy se používáním a útokama ryb často poškodí, takže je musíš vyměnit. Na jednu hlavičku počítej minimálně 5-6 gum.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 76. až 90. (celkem z 121)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...