Hasvik, NO
temperature icon 8°C
polojasno
Trondheim, NO
temperature icon 12°C
déšť
Oslo, NO
temperature icon 12°C
slabý déšť
Bergen, NO
temperature icon 11°C
zataženo
Malé, MV
temperature icon 30°C
oblačno

Nováček

Dobrý den,mohl by mi někdo poradit lokalitu pro uplného nováčka?Jel bych v termínu cca květen.V Norsku jsem nikdy nebyl,nepotřebuji chytat nějaké monstra a ani nemám zájem masařit,jde mi jen o to,pořádně si zachytat a nebýt k smichu ostatním,protože na moři chytat neumím.děkuji všem..

Odpovědět

Samozřejmě že začít se dá kdekoliv.Vím o lidech,kteří začínali na Soroya s mořským rybolovem a neměli problém.Akorát nepoznali rozdíl v početnosti a velikosti ryb jako ti,co začali dole.Bouřlivější prostředí nemohli srovnávat s poklidem chráněných fjordů.Ale zrovna lokality co uvádí MifakK mohou být stejně bouřlivé jako sever,Hitra patří k nejdražším.

V severním Norsku se dají najít také chráněné místa.Např. Senja,okolí Tromsa.Přihlédnout se musí také k tomu,že i půjčení nářadí může něco stát,kde chci být ubytován,jest-li v hlučném kempu nebo o samotě.

K chytání - kdo má nějaké zkušenosti se sladkovodním rybolovem,něco si přečte,odkouká od zkušenějších,nachytá a nepotřebuje k tomu ani souřadnice.Kdo ne,měl by si sednout a zamyslet se nad sebou...to cituji jednoho majitele CK na otázky klientů jak na ně.

Vláčet se dá jak ve středním Norsku,tak i na Severu a úspěšně.Mám to vyzkoušeno,takže to mohu narozdíl od jiných konstatovat.Jedinou nevýhodou Severu je většinou absence polaků,kteří jsou zajímaví na přívlač.

Pro začátek doporučuji střední norsko a s cestovkou.Když nechceš cestovku, přidej se ke zkušené posádce.Sám rozhodně nejezdi.

Chcel by som sa spýtať, aký držiak na udicu sa dá použiť na takú loď, ako dal foto vyššie sroubek282. Ďakujem.

[citace]ivanmi5 napsal:

Chcel by som sa spýtať, aký držiak na udicu sa dá použiť na takú loď, ako dal foto vyššie sroubek282. Ďakujem. [/citace]

Doporučoval bych držák od Michala Simča. Průměr zábradlí na lodí výše (Kaasboll) je 25 mm.

Na ten držiak som pozeral, ale zdá sa mi, že bude dosť ťažký a je aj dosť drahý, nejaká lacnejšia alternatíva by nebola. :-)

[citace]WOHANKA-TEAM napsal: ivanmi5 napsal:

Chcel by som sa spýtať, aký držiak na udicu sa dá použiť na takú loď, ako dal foto vyššie sroubek282. Ďakujem.

Doporučoval bych držák od Michala Simča. Průměr zábradlí na lodí výše (Kaasboll) je 25 mm.[/citace]

Souhlas, taky doporučuju, osobně jsem si je vyrobil a jeden vyjde +/- 500Kč. To uchycení na zábradlí mam trochu jednodušší, jinak téměř stejný.

Tady máš alternativní řešení, cena cca.450,-Kč

[citace]ivanmi5 napsal:

Na ten držiak som pozeral, ale zdá sa mi, že bude dosť ťažký a je aj dosť drahý, nejaká lacnejšia alternatíva by nebola. [/citace]

Já jsem si kupoval co má na obrázku Stroft- odborně se to nazývá Třmen a mám 3/4" a 5/4" spojenou mosaznou vsuvkou ...504kč ,ale v praxi jsem ji nevyzkoušel....cobychom chtěli za ty love:-D

Trošku jsem si s tim pohrál, přesně jsem to nepočítal, ale bude to určitě kolem +/- 500Kč.

kliknis-Dobre si to spravil. A pasuje ti to aj na ten čln,ktorý máš na fotke?

[citace]JAKABO napsal: kliknis-Dobre si to spravil. A pasuje ti to aj na ten čln,ktorý máš na fotke?[/citace]

To je pořádná bárka viď....:-D Ani nevim, kde jsem ten obrázek získal...:-)

[citace]kliknis napsal:

Trošku jsem si s tim pohrál, přesně jsem to nepočítal, ale bude to určitě kolem +/- 500Kč.[/citace]

Já to pořád říkám, není nad český ručičky :-E:-E:-E

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Červnová soutěž o Daiwa Sealine v hodnotě 3 950 Kč!

VYHRAJ multiplikátor Daiwa Sealine 30 LWLA! – zapoj se do soutěže ještě dnes!