Nápověda Doporučujeme:
  • Toto téma obsahuje celkem 120 odpovědí. Do diskuze (43 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Step a poslední změna proběhla před 12 roky a 8 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 31. až 45. (celkem z 121)
  • Autor
    sroubek282
    Účastník
    (6210 odpovědí)

chudák ten,co si tu to vlákno založil kluci…nováček..

myslím,že bude mít hlavu plné info….a nebude vědět co a jak..

každý mu řekl svůj názor….

nekeré názory kluci…nesouhlas…

Dorazilo mě hlavně,že na severu sou lepší lodě….to tu nekdo napsal..

Záleží na majiteli,kemp,soukromý dům…střed Norska má taky supr lodě…

Vladimír Doškář
    Člen
    (542 odpovědí)

Souhlasím se Šroubkem, chudák nováček, tolik šroubů co jsme mu tady nacpali do hlavy, tak z toho se bude jen těžce vzpamatovávat. Samozřejmě je to všechno o lidech. Ne každá cesta autobusem končí nab….m za krk. Ono cestování Tranzitem v šesti lidech taky není žádné štěstí. Všechno má svoje. Už asi třikrát jsem si říkal, že už zde v tomto vláknu neodpovím, ale vždycky mi to nedá, tak teď už se snad udržím.

kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

Jen jednu malou připomíku. Nelze vyloučit a zpravidla se to děje, že si nováčci, kteří se sejdou v nějaké CK vytvoří postupně svou partu. Také jsme tak začínali. Mám za to, že doprava vyhovuje každému jinak. Vím o několika lidech, kteří již nechtějí jezdit autobusem a naopak jiní jej preferují. U cestovek již také vykrystalizovaly party a jezdí dál autobusy.

Messer
    Člen
    (11 odpovědí)

Děkuji všem za rady,abych pravdu řekl,nevím,kde mi hlava stojí,ale určitě si něco z toho vyberu

janek
    Účastník
    (117 odpovědí)

Poprvé bych skusil asi cestovku, je to bez starostí, v Praze sedneš, v Norsku vysedneš, neřešíš cestu, trajekty atd. Že budeš mít možná nablito za krkem je sice velice pravděpodobné, já tedy při své poslední cestě měl. Určitě získáš spoustu zkušeností, na lodi budeš z někým kdo tam byl a budeš se pomalu učit. Až projdeš tímto kurzem, tak už bych si udělal partu a jezdil jen autem, jak to děláme my. Já byltřeba s panem Wohankou 2x. Ubytko a lodě naprostá spokojenost. Ale pokud by ses přidal k někomu do party, každou chvíli tady někdo nabízí, tak to taky není špatný. A nebránil bych se na poprvé ani jet na soroyu, já osobně už do středního norska asi nepojedu. Tak hodně štěstí a Petrův zdar

MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

Ono hlavně záleží na okolnostech a na dalších věcech, které nám zadavatel otázky nesdělil.

1. Na jak dlouho tam chce

2. Kolik na to má vyčleněno financí

3. Co od takového zájezdu očekává

4. Jestli je sám, nebo je jich víc

5. Kolik chce investovat do výbavy

atd…

Bez těchto informací jsou to jen obecná povídání a obecné rady

Messer
    Člen
    (11 odpovědí)

MifakM napsal:

Ono hlavně záleží na okolnostech a na dalších věcech, které nám zadavatel otázky nesdělil.

1. Na jak dlouho tam chce

2. Kolik na to má vyčleněno financí

3. Co od takového zájezdu očekává

4. Jestli je sám, nebo je jich víc

5. Kolik chce investovat do výbavy

atd…

Bez těchto informací jsou to jen obecná povídání a obecné rady

1.cca 10 dni

2.+-25 000 KC

3.Zachytat si ryby,které znám jenom z obrázku

4.Jedu sám

5.Prozatím si ji pujčím,protože nevím,do čeho jdu..

kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

Takže si pořídí jen nástrahy a může vyrazit. Jde o to jaké a kolik, aby toho netáhl zbytečně moc. Na těchto stránkách má bohatý přehled do čeho jít. Přistupuje k tomu racionálně. Jaké druhy ryb chytne už bude v jeho rukách s ohledem na lokalitu včetně místních podmínek.

sroubek282
    Účastník
    (6210 odpovědí)

a zde máš střední Norsko…jenom tím chcu říct,že aj ve středním Norsku sou supr lodě…

sroubek282
    Účastník
    (6210 odpovědí)

sroubek282
    Účastník
    (6210 odpovědí)

Smola

sroubek282
    Účastník
    (6210 odpovědí)

a tyto lodě mají kde sem byl loni…

sroubek282
    Účastník
    (6210 odpovědí)

Bakkan Wahl

Luboš
    Člen
    (45 odpovědí)

My jsme se poprvé vypravili na sever. Tři chlapi, kteří doma vláčí a chytají kapry 8-).Asi Vás nepřekvapí, že první dny byly opravdu krušné. Zkušenosti z lovu kaprů se moc použít nedají:-D.

Nebýt toho, že vedle nás bydleli ostřílení svazáci z Německa, tak si myslím, že by to dobře nedopadlo. Večerní ČESKO-NĚMECKÁ seance u dobré moravské slivovice nás vyzbrojila teoreticky a tři dny rybolovu pod jejich vedením i prakticky.

Mnoholeté praktické zkušenosti se opravdu nedají ničím nahradit, i když netvrdím, že je teorie k ničemu. Doporučuji knihu Norsko – fascinující rybolov, kde se dočteš o technikách rybolovu, potřebném vybavení, poznáš jednotlivé druhy ryb a jejich potřeby a dostaneš základní přehled o lokalitách.

Norsku zdar 8-)8-)8-)

http://www.chytej.cz/clanky/732/norsko-fascinujici-rybolov/

MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

Messer napsal:

1.cca 10 dni

2.+-25 000 KC

3.Zachytat si ryby,které znám jenom z obrázku

4.Jedu sám

5.Prozatím si ji pujčím,protože nevím,do čeho jdu..

Tak to máš královský rozpočet 🙂 Závidím. To je opravdu i na výpravu na sever.

Ale budu si stejně stát za svým. Střední norsko pro začátek ideál. Pokud rád vláčíš jedinečná volba jet právě tam. A za ty peníze seženeš opravdu to nejlepší co může trh v této oblasti nabídnout (včetně cesty, spotřebovaného benzínu a jídla na celý pobyt).

Jak jsem již jednou tvrdil, pohledej tady nabídky na doplnění posádky, nebo počkej až se tu něco objeví. Osobně doporučuji oblast Hitry, nebo Bakkan či okolí Vegy. V tom květnu se už můžeš těšit i na “noční lov” a pokud ti vyjde i partie (že bude opravdu zkušená a že si budete navzájem vyhovovat a sedět) myslím, že to bude jeden z tvých nejlepších rybářských zážitků.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 31. až 45. (celkem z 121)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...