Hasvik, NO
temperature icon 5°C
skoro jasno
Trondheim, NO
temperature icon 14°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 15°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 11°C
slabé mrholení
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno

Norsko poprve

Z kolegou jsme se rozhodli, ze dame nasim otcum vanocni darek v podobe spolecneho rybareni v Norsku. Tatove jsou rybari (pouze CR, morsky rybolov nikdy), my s kolegou jsme jelita a nikdy jsme to v ruce nedrzeli. Ucastnici zajezdu budou ve veku 25, 30, 50 a 65 let. Ja umim velmi dobre anglicky, zbytek je na tom bidne. Pojedeme autem. Termin cervenec/srpen 2013. Ubytovani chceme nejake rozumne, nemusime zbytecne rozhazovat, ale zase to nesmi byt bez raminek a se stenicema.

Procital jsem si forum, par veci jsem si vyjasnil, ale na par veci se potrebuji preptat.

1) Vyber lokality - na prvnim miste bude rybareni, ale radi bychom se i vydali na houby nebo si dali nejaky ten vylet.

2) Zatim se mi jako nejlepsi varianta jevi koupit zajezd od nejake CK a zvolit vlastni dopravu, protoze budou zajisteny zakladni potreby. Jake CK jsou duveryhodne, na co si mame davat pozor? Osobne uz leta cestuji na vlastni pest, ale v tomto pripade si nejsem jisty.

3) Neni takovy vylet prilis fyzicky narocny pro pana v letech (65)?

4) Jak velka by mela byt lod pro 4 lidi a jaky ma mit vykon?

5) Vybaveni bych si chtel vypujcit, da se vse poridit na miste nebo je s necim problem?

6) Da se neco podobneho zaridit v cene cca 20 000.-/os.?

Kdyby se nekdo mohl podelit s rozpoctem z uplynulych let, budu vdecny.

Diky moc za pomoc.

Odpovědět

To Jiřan: máš pravdu.Silvestr je každý rok stejný.

Norsko,tam je každý rok něco nového. 8-O8-O

k tomu věku, přikláním se knázoru, že věk nic neznamená, záleží na tom jak se člověk cítí.

Jen pro informaci, minulý rok jsme byly v sestavě: červen-30,42,35,48,70,64,71 a to ve věku 71 byl řidič,který jel skoro celou cestu,v září s nami jel dokonce kamarád 78 a to už byl po třetí a letos jede zase.

Tady se trošku nabízí drsný humor ....... vozíte sebou na střeše normální auto rakev nebo pro jistotu vzhledem k věku zůčastněných i cínovou rakev ?? :-D

Norci- Myslíte,že týchto v tom aute vyprevádza rodina do Nórska na ryby?

Tak tohle je výprava minimálně na Soroyu :-D

Rakev vezeme,ale plastovou a plnou věcí.Divil jsem se, ale většina účastníků s dřívějším datem narození zvládla cestu a pobyt lépe než ročníky s vyšším datumem narození. Každý je tak starý jak se cítí.

Niektoré ročníky by to zvládli aj bez rakve,ale prívesný vozík sa zíde.Niektorí by to zvládli aj týmto.

[citace]JAKABO napsal: Norci- Myslíte,že týchto v tom aute vyprevádza rodina do Nórska na ryby?[/citace]

Ta rakev nahoře je určitě na trofejního halibuta :-D :-D

Přátelé, když vidím vitalitu starších rybářských pardálů (70- a více let), kteří s námi vyrážejí na severské výpravy, tak si kolikrát říkám, že nemám ve svých třiapadesáti letech ani nárok si ještě stěžovat,nebo se vymlouvat na to, že mě ráno něco bolí:-D

Kolikrát, když do rána filetujeme, nebo vaříme tresčí játra, tak se mi někdy nechce vstávat, ale když vidím ty starší harcovníky, kteří s vámi ponocují,udělají kotrmelec v posteli a už vás hecují,že jedem, tak to je mnohdy fakt k neuvěření.

Tak jsme začínali. Jídlo,doprava,ubytování,lod za cca.5000kč.

Po lovu. Sice byla zima,ale k Norsku to patří a ve stanech jsme se zahřívali rumem.

Tak to je síla. Už jsem se tam něco najezdil ale tohle jsem ještě nezažil. Klobouk dolů. :-P:-P

V kolikátém roce to bylo?

Asi 2001.

Jednou po lovu jsme se vrátili a přístřešek nám uletěl. Byl na konci kempu u lesa a už se nedal použít.

Tak tomu se říká srdcová záležitost:-P

Přivezli jste si i nějaké maso?

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.