Hasvik, NO
temperature icon -2°C
skoro jasno
Trondheim, NO
temperature icon 1°C
slabý déšť
Oslo, NO
temperature icon -0°C
mírné sněžení
Bergen, NO
temperature icon 6°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Norsko poprve

Z kolegou jsme se rozhodli, ze dame nasim otcum vanocni darek v podobe spolecneho rybareni v Norsku. Tatove jsou rybari (pouze CR, morsky rybolov nikdy), my s kolegou jsme jelita a nikdy jsme to v ruce nedrzeli. Ucastnici zajezdu budou ve veku 25, 30, 50 a 65 let. Ja umim velmi dobre anglicky, zbytek je na tom bidne. Pojedeme autem. Termin cervenec/srpen 2013. Ubytovani chceme nejake rozumne, nemusime zbytecne rozhazovat, ale zase to nesmi byt bez raminek a se stenicema.

Procital jsem si forum, par veci jsem si vyjasnil, ale na par veci se potrebuji preptat.

1) Vyber lokality - na prvnim miste bude rybareni, ale radi bychom se i vydali na houby nebo si dali nejaky ten vylet.

2) Zatim se mi jako nejlepsi varianta jevi koupit zajezd od nejake CK a zvolit vlastni dopravu, protoze budou zajisteny zakladni potreby. Jake CK jsou duveryhodne, na co si mame davat pozor? Osobne uz leta cestuji na vlastni pest, ale v tomto pripade si nejsem jisty.

3) Neni takovy vylet prilis fyzicky narocny pro pana v letech (65)?

4) Jak velka by mela byt lod pro 4 lidi a jaky ma mit vykon?

5) Vybaveni bych si chtel vypujcit, da se vse poridit na miste nebo je s necim problem?

6) Da se neco podobneho zaridit v cene cca 20 000.-/os.?

Kdyby se nekdo mohl podelit s rozpoctem z uplynulych let, budu vdecny.

Diky moc za pomoc.

Odpovědět

To Jiřan: máš pravdu.Silvestr je každý rok stejný.

Norsko,tam je každý rok něco nového. 8-O8-O

k tomu věku, přikláním se knázoru, že věk nic neznamená, záleží na tom jak se člověk cítí.

Jen pro informaci, minulý rok jsme byly v sestavě: červen-30,42,35,48,70,64,71 a to ve věku 71 byl řidič,který jel skoro celou cestu,v září s nami jel dokonce kamarád 78 a to už byl po třetí a letos jede zase.

Tady se trošku nabízí drsný humor ....... vozíte sebou na střeše normální auto rakev nebo pro jistotu vzhledem k věku zůčastněných i cínovou rakev ?? :-D

Norci- Myslíte,že týchto v tom aute vyprevádza rodina do Nórska na ryby?

Tak tohle je výprava minimálně na Soroyu :-D

Rakev vezeme,ale plastovou a plnou věcí.Divil jsem se, ale většina účastníků s dřívějším datem narození zvládla cestu a pobyt lépe než ročníky s vyšším datumem narození. Každý je tak starý jak se cítí.

Niektoré ročníky by to zvládli aj bez rakve,ale prívesný vozík sa zíde.Niektorí by to zvládli aj týmto.

[citace]JAKABO napsal: Norci- Myslíte,že týchto v tom aute vyprevádza rodina do Nórska na ryby?[/citace]

Ta rakev nahoře je určitě na trofejního halibuta :-D :-D

Přátelé, když vidím vitalitu starších rybářských pardálů (70- a více let), kteří s námi vyrážejí na severské výpravy, tak si kolikrát říkám, že nemám ve svých třiapadesáti letech ani nárok si ještě stěžovat,nebo se vymlouvat na to, že mě ráno něco bolí:-D

Kolikrát, když do rána filetujeme, nebo vaříme tresčí játra, tak se mi někdy nechce vstávat, ale když vidím ty starší harcovníky, kteří s vámi ponocují,udělají kotrmelec v posteli a už vás hecují,že jedem, tak to je mnohdy fakt k neuvěření.

Tak jsme začínali. Jídlo,doprava,ubytování,lod za cca.5000kč.

Po lovu. Sice byla zima,ale k Norsku to patří a ve stanech jsme se zahřívali rumem.

Tak to je síla. Už jsem se tam něco najezdil ale tohle jsem ještě nezažil. Klobouk dolů. :-P:-P

V kolikátém roce to bylo?

Asi 2001.

Jednou po lovu jsme se vrátili a přístřešek nám uletěl. Byl na konci kempu u lesa a už se nedal použít.

Tak tomu se říká srdcová záležitost:-P

Přivezli jste si i nějaké maso?

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Petr Šenkýř Půjčovna minibusů
Zdarec Naki, bylo by možné půjčit...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!