Hasvik, NO
temperature icon 5°C
skoro jasno
Trondheim, NO
temperature icon 14°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 15°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 12°C
mrholení s deštěm
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno

Norsko poprve

Z kolegou jsme se rozhodli, ze dame nasim otcum vanocni darek v podobe spolecneho rybareni v Norsku. Tatove jsou rybari (pouze CR, morsky rybolov nikdy), my s kolegou jsme jelita a nikdy jsme to v ruce nedrzeli. Ucastnici zajezdu budou ve veku 25, 30, 50 a 65 let. Ja umim velmi dobre anglicky, zbytek je na tom bidne. Pojedeme autem. Termin cervenec/srpen 2013. Ubytovani chceme nejake rozumne, nemusime zbytecne rozhazovat, ale zase to nesmi byt bez raminek a se stenicema.

Procital jsem si forum, par veci jsem si vyjasnil, ale na par veci se potrebuji preptat.

1) Vyber lokality - na prvnim miste bude rybareni, ale radi bychom se i vydali na houby nebo si dali nejaky ten vylet.

2) Zatim se mi jako nejlepsi varianta jevi koupit zajezd od nejake CK a zvolit vlastni dopravu, protoze budou zajisteny zakladni potreby. Jake CK jsou duveryhodne, na co si mame davat pozor? Osobne uz leta cestuji na vlastni pest, ale v tomto pripade si nejsem jisty.

3) Neni takovy vylet prilis fyzicky narocny pro pana v letech (65)?

4) Jak velka by mela byt lod pro 4 lidi a jaky ma mit vykon?

5) Vybaveni bych si chtel vypujcit, da se vse poridit na miste nebo je s necim problem?

6) Da se neco podobneho zaridit v cene cca 20 000.-/os.?

Kdyby se nekdo mohl podelit s rozpoctem z uplynulych let, budu vdecny.

Diky moc za pomoc.

Odpovědět

Máte pravdu, že je to balzám nejen na nervy a když chytnete v květnu takovéto počasí, rádi se sem vracíte:-)

My jsme mněli pár krásnych dnů na Lofotech začátkem června

Bylo skoro 20stupňů

[citace]Holzby napsal:

a jak mi kamarád říká vždy za Gotteborgem ,,,, "nic mi neřikej, já vím, i ta tráva je tu jinak zelená "

[/citace]

A ma pravdu. :-) Jaro na severu prichazi minimalne o mesic pozdeji, takze ta trava je fakt zelenejsi nez v Cesku, protoze je o ten mesic cerstvejsi....

To je fakt. Ale už poprvé kdysi dávno v Aure byla jiná. Taková norská...:-D

To jsou prostě záběry, na které se nedá zapomenout a každý rok nás to žene zpět, co říkáte:-)

Může někdo říct, že pohled na vodou smáčeného a prokřehlého rybáře není krásný :-)

Že je tam snih bělejší je jasné..

Člověk časem začíná mít i vikingské móresy:-P

[citace]Jiran napsal:

Člověk časem začíná mít i vikingské móresy[/citace]

Hele Jiřane, já myslel, že někde paříš a ty píšeš a píšeš. :-P:-P:-P:-P

Děláte obchodní ale i loupeživé výpravy ?

Došky, když se chlastá po celý rok, tak proč si na Silvestra ne dát pokoj.Raději koukám na rybářské stránky a počítám, že za 138 dnů, když nám dá ten nahoře zdraví, tak vyrážíme směr Norsko:-)

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.