Hasvik, NO
temperature icon 5°C
skoro jasno
Trondheim, NO
temperature icon 14°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 15°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 12°C
mrholení s deštěm
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno

Norsko poprve

Z kolegou jsme se rozhodli, ze dame nasim otcum vanocni darek v podobe spolecneho rybareni v Norsku. Tatove jsou rybari (pouze CR, morsky rybolov nikdy), my s kolegou jsme jelita a nikdy jsme to v ruce nedrzeli. Ucastnici zajezdu budou ve veku 25, 30, 50 a 65 let. Ja umim velmi dobre anglicky, zbytek je na tom bidne. Pojedeme autem. Termin cervenec/srpen 2013. Ubytovani chceme nejake rozumne, nemusime zbytecne rozhazovat, ale zase to nesmi byt bez raminek a se stenicema.

Procital jsem si forum, par veci jsem si vyjasnil, ale na par veci se potrebuji preptat.

1) Vyber lokality - na prvnim miste bude rybareni, ale radi bychom se i vydali na houby nebo si dali nejaky ten vylet.

2) Zatim se mi jako nejlepsi varianta jevi koupit zajezd od nejake CK a zvolit vlastni dopravu, protoze budou zajisteny zakladni potreby. Jake CK jsou duveryhodne, na co si mame davat pozor? Osobne uz leta cestuji na vlastni pest, ale v tomto pripade si nejsem jisty.

3) Neni takovy vylet prilis fyzicky narocny pro pana v letech (65)?

4) Jak velka by mela byt lod pro 4 lidi a jaky ma mit vykon?

5) Vybaveni bych si chtel vypujcit, da se vse poridit na miste nebo je s necim problem?

6) Da se neco podobneho zaridit v cene cca 20 000.-/os.?

Kdyby se nekdo mohl podelit s rozpoctem z uplynulych let, budu vdecny.

Diky moc za pomoc.

Odpovědět

Podle okulárů, masařka jsi :-))

Jinak za zprávu se neomlouvej - prostě jsi propadl Norsku.

Norsku nepropadáme jen kvůli rybám, ale i kvůli nádherné přírodě.......

Ale alespoň mi chybí křídla ( i ta andělská):-P

To hrabe: Jak píšeš,že jsi půl roku před odjezdem sledoval web,články,videa....no tak teď to pravděpodobně už budeš sledovat stále a stále dokola:-)Norsko je krásné a ani si neumim už představit,že bych jeden rok nejel,to by mě asi šlehlo....Jinak mohu se zeptat kde jsi byl? Jaké místo?

Kousek od Kristiandsundu. Hogset a severská horečka mě postihla naplno a trvale8-O

jen s tebou nemohu souhlasit , že Norsko je krásné.. Je totiž nádherné , nejlepší a nejhezčí. Ryby, prostředí, ovzduší a ten klííídek bez žen..:-)

To hrabe: A já tak trochu tušil, že je to Hogset;-),tak to se ti nedivím, že máš super zážitky, byli jste na chatě u Georga určitě a to je bomba,byl jsem tam třikrát,moje první norská výprava vedla taky tam. Kvalita ubytování,vstřícnost majitele,krásné místo.Určitě se tam ještě podívám....Ano,napsal jsem krásné a to jsem podcenil:-),dík za opravu:-D

[citace]hrabe napsal:

Ještě přidávám tu rybyčku. Měřila 101 cm, váha nezjištěna[/citace]:-(paráda další nakaženej

[citace]Harty napsal: hrabe napsal:

Ještě přidávám tu rybyčku. Měřila 101 cm, váha nezjištěna

paráda další nakaženej[/citace]:-D A pojede tam!!! i kdyby na chleba nebylo!!!!:-D8-)

To já vím už od toho prvního dne, že je "chycenej." Akorát Hrabě opomenul napsat, že příští rok nejedeme na týden, ale rovnou na dva.

Hogset je opravdu kouzelné místo a nedaleko odtud je již známá Atlanská cesta, na kterou se chystáme vyrazit. A k tomu se právě hodí ty dva týdny.No a za 14 dní už to bude letos.

Opravuji se. Za 16 dní, ale to už nehraje žádnou roli. Ty 2 dny.

Jo jo, Hogset, to je paráda. Tento tok som tam bol aj s rodinou a stále na tú dovolenku spomínajú. Akurát, kto začne na Hogsete s norským rybolovom, bude vždy porovnávať. A Georgov prístup je neopakovateľný....

Ja som začínal u Josteina u Fisky (Vanyvsfjord) a tiež sa tam rád vraciam. Akurát Georg má lepší prístup.

Tak ma napadá, že im musím poslať prianie k Vianociam :-P

[citace]respi napsal:

Harty napsal: hrabe napsal:

Ještě přidávám tu rybyčku. Měřila 101 cm, váha nezjištěna

paráda další nakaženej A pojede tam!!! i kdyby na chleba nebylo!!!![/citace]

Si piš. Dělám dvě práce. Já prostě musím

[citace]Harty napsal:

hrabe napsal:

Ještě přidávám tu rybyčku. Měřila 101 cm, váha nezjištěnaparáda další nakaženej[/citace]

Nakaženej!!!! ???? Ne Bacilonosič!!! Já chci zpátky a ještě lépe, jestli umřít, tak v Norsku....

[citace]stipko napsal:

Jo jo, Hogset, to je paráda. Tento tok som tam bol aj s rodinou a stále na tú dovolenku spomínajú. Akurát, kto začne na Hogsete s norským rybolovom, bude vždy porovnávať. A Georgov prístup je neopakovateľný....

Ja som začínal u Josteina u Fisky (Vanyvsfjord) a tiež sa tam rád vraciam. Akurát Georg má lepší prístup.

Tak ma napadá, že im musím poslať prianie k Vianociam [/citace]

Tak tak tak

[citace]hrabe napsal:

Nakaženej!!!! ???? Ne Bacilonosič!!! Já chci zpátky a ještě lépe, jestli umřít, tak v Norsku....[/citace]

No umřít nevím, ale už mám jasno ,,, až umřu chci vysypat ve fjordu v Norsku ,,, ale žena z toho nadšená teda vůbec není :-)

sorry za ten překlep , ale alespoň Nakimu jsem udělal radost :-))

[citace]Holzby napsal: hrabe napsal:

Nakaženej!!!! ???? Ne Bacilonosič!!! Já chci zpátky a ještě lépe, jestli umřít, tak v Norsku....

No umřít nevím, ale už mám jasno ,,, až umřu chci vysypat ve fordu v Norsku ,,, ale žena z toho nadšená teda vůbec není [/citace]

Tak to seš ještě větší příznivec "FORDU" než já. Smekám !!!!!

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.