Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu navijaky vseobecne

• Toto téma obsahuje celkem 206 odpovědí. Do diskuze (40 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Kliknis a poslední změna proběhla před 7 roky a 3 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 121. až 135. (celkem z 207)
  • Autor
    shark
    Člen
    (486 odpovědí)

ten Slammer je skvelej,bohuzel neskutecne malinkatej…a vzhledem k tomu ze pouzivam monofil tak pro mne nepouzitelnej.

S elektrickyma navijakama skusenosti nemam zadne8-O

shark
    Člen
    (486 odpovědí)

jinak zminovanej Pursuit 8000 stoji $60 ,kapacita 0.46mm je 357m.

Rozhodne to neni navijak spickovej,mne jen proste ,,sednul,, do ruky.Na 90% pouzivam multiplikatory,takze taky nechci hodnotit navijak smekaci…hovno totiz o tom vim…ja spis ocekavam vase nazory:-S

Jeste nedavno jsem tady psal ze navijak JEDINE KOVOVY! A prave debata tady a vase nazory mne primeli skusit i ,,cinskej plastak,, ….

Takze neberte diskusi a muj nazor jako nadavky prosim,MEMYSLIM TO ZLE;-)

sroubek282
    Účastník
    (6210 odpovědí)

to Shark: v klidu,ale nejde srovnávat lov v Norsku a lov v Usa,jiné návazce,jiné navijáky,jiný styl

Tady se probírá lov v Norsku,většina z nás v USA nelovila a ani nebude,ale někdy bych se tam chtěl podívat,to jo a ne jenom tam…. 🙂

ta Tica a ten Penn+Daiwa,tak to není žádná Čína a není tam plast žádný.

Tica a Penn sou na přívlač,Daiwa na pilkrování.Je to vhodné do Norska a stačí to.

Měj se pěkně

stipko
    Účastník
    (984 odpovědí)

To SHARK

Asi to znova začne.

Ak niekto v debate o love lipňov povie, že používa 4-dielny ptut 270 triedy 5 a niekto iný, napíše, že používa jedine dvojdiel, to je debata k veci.

Ak ale napíše, že s takéto nádobíčko je malé, jemné atď a že on používa 200g prút s mulťákom, tak to už debata nieje, pretože je trochu mimo misu.

Tak nejak mi pripadajú tvoje pripomienky.

Podľa tvojich príspevkov, je lov v USA úplne niekde inde ako v Nórsku.

Navijaky, ktoré používa Šroubek v rôznych modifikáciách ale v podobnej veľkosti používa väčšina z nás.

Ak trochu sleduješ toto fórum, tak čo sa výbavy týka, spejeme skôr k zjemňovania výbavy, takže sa tu určite nájdu ľudia, ktorý používajú náčinie ešte ľahšie.

Neviem, či je to smer aj v USA, ale zatiaľ mi príde, že asi nie.

Tento server je o love rýb v Nórsku jak na mori, tak v riekach. Tým nechcem povedať, že si rád neprečítam príspevky aj o iných destináciách a spôsoboch lovu. Ale dávaj to prosím, do iného “chlívku”.

Dík.

Prajem všetko dobré v Novom roku.

MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

Jinými slovy :

Jemnější výbava = větší zábava pro lovce, ale také

větší šance rybě uniknout = větší adrenalin

V Norsku se hejna vyhledávají pomocí echolotu a když se povede najít, je to velké hejno s počtem AŽ několik tisíc kusů. Tedy když přijde lovec o nějakou rybu nevadí, za nedlouho se naláká jiná. Proto se většina lovců, co se do Norska vrací již poněkolikáté, snaží se u lovu více bavit a neškodit rybí populaci.

Nevím jestli je to tak i v USA…

Petr Novák
    Účastník
    (1356 odpovědí)

Slammer 360 objednán od Michala pro bráchu – platila to švagrová. Ač nedám dopustit na svoje Mitchel Orca, tak jeno tiše závidím. V kombinaci s prutem Shimano Catana 100g/270cm je to absolutně super kombinace

shark
    Člen
    (486 odpovědí)

,,navijaky vseobecne,, tohle tema jsem zalozil prave proto ze v jinych tematach jste mne peskovali za to ze to je o norsku,pripadne o navijacich do norska….

Ted jsem se ptal jestli znate ten Pursuit (treba na kapra) a to uplne vseobecne….

Tak nevim kluci mozna to chce hodit spatecku a malinko tolerance…

Kdyz napisu ze pro morskej rybolov je pro mne nevhodnej navijak smekaci kterej se da prepnout i na chod dozadu,tak to myslim vseobecne…a ackoli jsem v norsku nelovil tak pochybuji ze nekdo kdo ma jiz neco odchytano mi bude oponovat:-D

Petr Novák
    Účastník
    (1356 odpovědí)

Hele, ty moje Mitchely mají taky chod zpět, ale nikdy jsem ho na moři, ale ani při kaprařině – podotýkám té extrémní – nepoužil

shark
    Člen
    (486 odpovědí)

to pen

ten ,,chod zpět,, pokladam pri lovu na mori za docela nepeknej detalil…Prave existence toho prepinani mne osobne velice prekazi…

Jakou mate skusenost z Norska s tim?

stipko
    Účastník
    (984 odpovědí)

Žiadny problém.

sroubek282
    Účastník
    (6210 odpovědí)

Vůbec to nepoužívám…myslím chod zpět.

Petr Novák
    Účastník
    (1356 odpovědí)

nepřepínám, žádný problém.

shark
    Člen
    (486 odpovědí)

MifakM napsal:

,, snaží se u lovu více bavit a neškodit rybí populaci.,,

Ja proti tomu nic nemam…jen je potreba dodat ze pro rybi populaci jsou sportovni rybari v pripade morskeho rybolovu jen k smichu:-D

Ja ryby jim,a to jako dost …obcas neco pustim,ale vetsina jde do kuchyne….a ver ze rybi populaci neskodim…

znecisteni a prumyslovej rybolov je problem…ten sportovni leda na sladkych vodech(nekde)

shark
    Člen
    (486 odpovědí)

no mne se stalo ze se to porouchalo,ze jsem to omylem prepnul a stratil rybu…. u nekterych navijaku to i primo prekazi.Krom toho je to presne to misto kudy se dovnitr dostane slana voda….to vam nevadi?

MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

Ja chapu, ze je to pro Tebe mozna smesne… a vim taky ze jedna rybarska lod mozna vylovi za mesic vic nez vsichni sportovni rybari za cely rok dohromady… ale pokud bychom se vsichni chovali k rybam jako hovada, kazdy si z Norska vozil to co sam uzna za vhodne nebylo by brzo Norsko to co je.

On ten vyvozni limit pro sportovni rybare ma urcite nejaky smysl. To stejne plati o zavedeni minimalnich mir ryb a pod. Pokud by to tak nebylo, neverim ze by si norske urady pridelavali zbytecnou praci a celnici by po tom tak nesli.

Ostatne limity rybolovu maji i profesionalni rybari.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 121. až 135. (celkem z 207)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu navijaky vseobecne

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...