Hasvik, NO
temperature icon 12°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon 9°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 8°C
jasno
Bergen, NO
temperature icon 10°C
slabý déšť
Malé, MV
temperature icon 31°C
skoro jasno

navijaky vseobecne

Ok trochu jsem zasiral ,,specialni znackovou,, rubriku, vseobecnou debatou o navijacich...Tak nebudu Kormorana zlobit a skusime to tady;-)

Takze jake mate skusemosti...Co se osvedcilo a co ne.

Mam na mylsi bezne navijaky,ne ,,top,, modely za silene penize....

Jednak multiplikator ale take smekaci...

Osobne nemam rad takove ty techniky narocne hracicky....spis kus spolehliveho zeleza.

Takze co jo co ne?

Odpovědět

ten Slammer je skvelej,bohuzel neskutecne malinkatej...a vzhledem k tomu ze pouzivam monofil tak pro mne nepouzitelnej.

S elektrickyma navijakama skusenosti nemam zadne8-O

jinak zminovanej Pursuit 8000 stoji $60 ,kapacita 0.46mm je 357m.

Rozhodne to neni navijak spickovej,mne jen proste ,,sednul,, do ruky.Na 90% pouzivam multiplikatory,takze taky nechci hodnotit navijak smekaci...hovno totiz o tom vim...ja spis ocekavam vase nazory:-S

Jeste nedavno jsem tady psal ze navijak JEDINE KOVOVY! A prave debata tady a vase nazory mne primeli skusit i ,,cinskej plastak,, ....

Takze neberte diskusi a muj nazor jako nadavky prosim,MEMYSLIM TO ZLE;-)

to Shark: v klidu,ale nejde srovnávat lov v Norsku a lov v Usa,jiné návazce,jiné navijáky,jiný styl

Tady se probírá lov v Norsku,většina z nás v USA nelovila a ani nebude,ale někdy bych se tam chtěl podívat,to jo a ne jenom tam.... :-)

ta Tica a ten Penn+Daiwa,tak to není žádná Čína a není tam plast žádný.

Tica a Penn sou na přívlač,Daiwa na pilkrování.Je to vhodné do Norska a stačí to.

Měj se pěkně

To SHARK

Asi to znova začne.

Ak niekto v debate o love lipňov povie, že používa 4-dielny ptut 270 triedy 5 a niekto iný, napíše, že používa jedine dvojdiel, to je debata k veci.

Ak ale napíše, že s takéto nádobíčko je malé, jemné atď a že on používa 200g prút s mulťákom, tak to už debata nieje, pretože je trochu mimo misu.

Tak nejak mi pripadajú tvoje pripomienky.

Podľa tvojich príspevkov, je lov v USA úplne niekde inde ako v Nórsku.

Navijaky, ktoré používa Šroubek v rôznych modifikáciách ale v podobnej veľkosti používa väčšina z nás.

Ak trochu sleduješ toto fórum, tak čo sa výbavy týka, spejeme skôr k zjemňovania výbavy, takže sa tu určite nájdu ľudia, ktorý používajú náčinie ešte ľahšie.

Neviem, či je to smer aj v USA, ale zatiaľ mi príde, že asi nie.

Tento server je o love rýb v Nórsku jak na mori, tak v riekach. Tým nechcem povedať, že si rád neprečítam príspevky aj o iných destináciách a spôsoboch lovu. Ale dávaj to prosím, do iného "chlívku".

Dík.

Prajem všetko dobré v Novom roku.

Jinými slovy :

Jemnější výbava = větší zábava pro lovce, ale také

větší šance rybě uniknout = větší adrenalin

V Norsku se hejna vyhledávají pomocí echolotu a když se povede najít, je to velké hejno s počtem AŽ několik tisíc kusů. Tedy když přijde lovec o nějakou rybu nevadí, za nedlouho se naláká jiná. Proto se většina lovců, co se do Norska vrací již poněkolikáté, snaží se u lovu více bavit a neškodit rybí populaci.

Nevím jestli je to tak i v USA...

Slammer 360 objednán od Michala pro bráchu - platila to švagrová. Ač nedám dopustit na svoje Mitchel Orca, tak jeno tiše závidím. V kombinaci s prutem Shimano Catana 100g/270cm je to absolutně super kombinace

,,navijaky vseobecne,, tohle tema jsem zalozil prave proto ze v jinych tematach jste mne peskovali za to ze to je o norsku,pripadne o navijacich do norska....

Ted jsem se ptal jestli znate ten Pursuit (treba na kapra) a to uplne vseobecne....

Tak nevim kluci mozna to chce hodit spatecku a malinko tolerance...

Kdyz napisu ze pro morskej rybolov je pro mne nevhodnej navijak smekaci kterej se da prepnout i na chod dozadu,tak to myslim vseobecne...a ackoli jsem v norsku nelovil tak pochybuji ze nekdo kdo ma jiz neco odchytano mi bude oponovat:-D

Hele, ty moje Mitchely mají taky chod zpět, ale nikdy jsem ho na moři, ale ani při kaprařině - podotýkám té extrémní - nepoužil

to pen

ten ,,chod zpět,, pokladam pri lovu na mori za docela nepeknej detalil...Prave existence toho prepinani mne osobne velice prekazi...

Jakou mate skusenost z Norska s tim?

Žiadny problém.

Vůbec to nepoužívám...myslím chod zpět.

nepřepínám, žádný problém.

[citace]MifakM napsal:

,, snaží se u lovu více bavit a neškodit rybí populaci.,,

Ja proti tomu nic nemam...jen je potreba dodat ze pro rybi populaci jsou sportovni rybari v pripade morskeho rybolovu jen k smichu:-D

Ja ryby jim,a to jako dost ...obcas neco pustim,ale vetsina jde do kuchyne....a ver ze rybi populaci neskodim...

znecisteni a prumyslovej rybolov je problem...ten sportovni leda na sladkych vodech(nekde)

no mne se stalo ze se to porouchalo,ze jsem to omylem prepnul a stratil rybu.... u nekterych navijaku to i primo prekazi.Krom toho je to presne to misto kudy se dovnitr dostane slana voda....to vam nevadi?

Ja chapu, ze je to pro Tebe mozna smesne... a vim taky ze jedna rybarska lod mozna vylovi za mesic vic nez vsichni sportovni rybari za cely rok dohromady... ale pokud bychom se vsichni chovali k rybam jako hovada, kazdy si z Norska vozil to co sam uzna za vhodne nebylo by brzo Norsko to co je.

On ten vyvozni limit pro sportovni rybare ma urcite nejaky smysl. To stejne plati o zavedeni minimalnich mir ryb a pod. Pokud by to tak nebylo, neverim ze by si norske urady pridelavali zbytecnou praci a celnici by po tom tak nesli.

Ostatne limity rybolovu maji i profesionalni rybari.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Červnová soutěž o Daiwa Sealine v hodnotě 3 950 Kč!

VYHRAJ multiplikátor Daiwa Sealine 30 LWLA! – zapoj se do soutěže ještě dnes!