Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › navijaky vseobecne
- Toto téma obsahuje celkem 206 odpovědí. Do diskuze (40 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Kliknis a poslední změna proběhla před 7 roky a 3 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#15926 26.12.2010 v 13:29
ten Slammer je skvelej,bohuzel neskutecne malinkatej…a vzhledem k tomu ze pouzivam monofil tak pro mne nepouzitelnej.
S elektrickyma navijakama skusenosti nemam zadne8-O
#15927 26.12.2010 v 13:35jinak zminovanej Pursuit 8000 stoji $60 ,kapacita 0.46mm je 357m.
Rozhodne to neni navijak spickovej,mne jen proste ,,sednul,, do ruky.Na 90% pouzivam multiplikatory,takze taky nechci hodnotit navijak smekaci…hovno totiz o tom vim…ja spis ocekavam vase nazory:-S
Jeste nedavno jsem tady psal ze navijak JEDINE KOVOVY! A prave debata tady a vase nazory mne primeli skusit i ,,cinskej plastak,, ….
Takze neberte diskusi a muj nazor jako nadavky prosim,MEMYSLIM TO ZLE;-)
#15928 26.12.2010 v 16:54to Shark: v klidu,ale nejde srovnávat lov v Norsku a lov v Usa,jiné návazce,jiné navijáky,jiný styl
Tady se probírá lov v Norsku,většina z nás v USA nelovila a ani nebude,ale někdy bych se tam chtěl podívat,to jo a ne jenom tam…. 🙂
ta Tica a ten Penn+Daiwa,tak to není žádná Čína a není tam plast žádný.
Tica a Penn sou na přívlač,Daiwa na pilkrování.Je to vhodné do Norska a stačí to.
Měj se pěkně
#15929 26.12.2010 v 18:08To SHARK
Asi to znova začne.
Ak niekto v debate o love lipňov povie, že používa 4-dielny ptut 270 triedy 5 a niekto iný, napíše, že používa jedine dvojdiel, to je debata k veci.
Ak ale napíše, že s takéto nádobíčko je malé, jemné atď a že on používa 200g prút s mulťákom, tak to už debata nieje, pretože je trochu mimo misu.
Tak nejak mi pripadajú tvoje pripomienky.
Podľa tvojich príspevkov, je lov v USA úplne niekde inde ako v Nórsku.
Navijaky, ktoré používa Šroubek v rôznych modifikáciách ale v podobnej veľkosti používa väčšina z nás.
Ak trochu sleduješ toto fórum, tak čo sa výbavy týka, spejeme skôr k zjemňovania výbavy, takže sa tu určite nájdu ľudia, ktorý používajú náčinie ešte ľahšie.
Neviem, či je to smer aj v USA, ale zatiaľ mi príde, že asi nie.
Tento server je o love rýb v Nórsku jak na mori, tak v riekach. Tým nechcem povedať, že si rád neprečítam príspevky aj o iných destináciách a spôsoboch lovu. Ale dávaj to prosím, do iného “chlívku”.
Dík.
Prajem všetko dobré v Novom roku.
#15930 26.12.2010 v 18:26Jinými slovy :
Jemnější výbava = větší zábava pro lovce, ale také
větší šance rybě uniknout = větší adrenalin
V Norsku se hejna vyhledávají pomocí echolotu a když se povede najít, je to velké hejno s počtem AŽ několik tisíc kusů. Tedy když přijde lovec o nějakou rybu nevadí, za nedlouho se naláká jiná. Proto se většina lovců, co se do Norska vrací již poněkolikáté, snaží se u lovu více bavit a neškodit rybí populaci.
Nevím jestli je to tak i v USA…
#15931 26.12.2010 v 18:44Slammer 360 objednán od Michala pro bráchu – platila to švagrová. Ač nedám dopustit na svoje Mitchel Orca, tak jeno tiše závidím. V kombinaci s prutem Shimano Catana 100g/270cm je to absolutně super kombinace
#15932 26.12.2010 v 19:34,,navijaky vseobecne,, tohle tema jsem zalozil prave proto ze v jinych tematach jste mne peskovali za to ze to je o norsku,pripadne o navijacich do norska….
Ted jsem se ptal jestli znate ten Pursuit (treba na kapra) a to uplne vseobecne….
Tak nevim kluci mozna to chce hodit spatecku a malinko tolerance…
Kdyz napisu ze pro morskej rybolov je pro mne nevhodnej navijak smekaci kterej se da prepnout i na chod dozadu,tak to myslim vseobecne…a ackoli jsem v norsku nelovil tak pochybuji ze nekdo kdo ma jiz neco odchytano mi bude oponovat:-D
#15934 26.12.2010 v 19:54Hele, ty moje Mitchely mají taky chod zpět, ale nikdy jsem ho na moři, ale ani při kaprařině – podotýkám té extrémní – nepoužil
#15938 26.12.2010 v 20:05to pen
ten ,,chod zpět,, pokladam pri lovu na mori za docela nepeknej detalil…Prave existence toho prepinani mne osobne velice prekazi…
Jakou mate skusenost z Norska s tim?
#15939 26.12.2010 v 20:07Žiadny problém.
#15940 26.12.2010 v 20:07Vůbec to nepoužívám…myslím chod zpět.
#15941 26.12.2010 v 20:11nepřepínám, žádný problém.
#15942 26.12.2010 v 20:11MifakM napsal:
,, snaží se u lovu více bavit a neškodit rybí populaci.,,
Ja proti tomu nic nemam…jen je potreba dodat ze pro rybi populaci jsou sportovni rybari v pripade morskeho rybolovu jen k smichu:-D
Ja ryby jim,a to jako dost …obcas neco pustim,ale vetsina jde do kuchyne….a ver ze rybi populaci neskodim…
znecisteni a prumyslovej rybolov je problem…ten sportovni leda na sladkych vodech(nekde)
#15943 26.12.2010 v 20:15no mne se stalo ze se to porouchalo,ze jsem to omylem prepnul a stratil rybu…. u nekterych navijaku to i primo prekazi.Krom toho je to presne to misto kudy se dovnitr dostane slana voda….to vam nevadi?
#15944 26.12.2010 v 20:18Ja chapu, ze je to pro Tebe mozna smesne… a vim taky ze jedna rybarska lod mozna vylovi za mesic vic nez vsichni sportovni rybari za cely rok dohromady… ale pokud bychom se vsichni chovali k rybam jako hovada, kazdy si z Norska vozil to co sam uzna za vhodne nebylo by brzo Norsko to co je.
On ten vyvozni limit pro sportovni rybare ma urcite nejaky smysl. To stejne plati o zavedeni minimalnich mir ryb a pod. Pokud by to tak nebylo, neverim ze by si norske urady pridelavali zbytecnou praci a celnici by po tom tak nesli.
Ostatne limity rybolovu maji i profesionalni rybari.
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › navijaky vseobecne