Hasvik, NO
temperature icon 8°C
polojasno
Trondheim, NO
temperature icon 12°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 13°C
slabý déšť
Bergen, NO
temperature icon 11°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno

navijaky vseobecne

Ok trochu jsem zasiral ,,specialni znackovou,, rubriku, vseobecnou debatou o navijacich...Tak nebudu Kormorana zlobit a skusime to tady;-)

Takze jake mate skusemosti...Co se osvedcilo a co ne.

Mam na mylsi bezne navijaky,ne ,,top,, modely za silene penize....

Jednak multiplikator ale take smekaci...

Osobne nemam rad takove ty techniky narocne hracicky....spis kus spolehliveho zeleza.

Takze co jo co ne?

Odpovědět

to shark:

Podívej se a přečti si článek "Halibut 183cm 81kg" ,Pavlis tuto rybu vytáhl na smekací naviják. Tak si myslím,že i s obyčejným navijákem jde vytáhnout slušná ryba a hlavně bojovná. Nebo to ještě pořád není dost velká ryba podle tvého gusta.

Ahoj Naki

to Naki ten halibut je rozhodne prekrasna a velka ryba,ja nespochybnuji vase vybaveni...ja se ptam!

To ze tady chytame jinak,neznamena ze se nemame od ,,noru,, co naucit...naopak!!!A norsko taky nespochybnuji jako rybarskej raj....

Jak jsem pochopil pouzivate snuru a prave v tom vidim podstatnej rozdil,tady snura moc v oblibe neni.Duvodem je zejmena jeji mala oddolnost proti slunicku...Proto potrebujem navijaky s vetsi kapacitou,pri pouziti monofilu je pak vysledek podobnej(nosnost a delka vlasce)

Taku se napriklad nepouziva spusob lovu ,,pilkrování,, pouzivame ,,DOWNRIGGER,, pouziva se v Norsku taky?

to hellstar prut 30lbs mi rozhodne ,,predymenzovanej,, neprijde,ba naopak pri pouziti snur o nostnosti 45kg je docela nedostatecnej.

Osobne se drzim toho ze na 30lbs prut ma jit 30lbs(cca13kg)vlasec...

Jinak jak jsem jiz psal 300m 30lbs vlasce(v mem pripade monofil) je pro beznou rybacku dost i tady na jihu.

to tomix ale no tak:-D,,naprosto vsechno,, nevytahnu ani pomoci penn 118 s 1000m 130lbs monofilu(vlastni skusenost

8-O

Pokud jde o spominanou bolest rukou z multilplikatoru tak problem bude patrne v pouzitem prutu.

No jasně, myslel jsem Norsko. :-)

Ocean Fighter jsem si vybral po tom, co jsem viděl dokumenty Jakuba Vágnera, kdy na něj taky se smekacím navijákem (pravděpodobně Spinfisher) zdolal arapaimu a pár sumců 100+. Takže by mohl hrozit jedině snad nějakej obří halibut kterýho bych nedostal spíše kvůli své "muzikantské kondici" než kvůli slabému nářadí.

K těm multíkům, prutů jsem měl celou řadu, nemyslím že je to tím. Prostě očka nahoře mi nesedí. Znám řadu veteránů, kteří taky přešli na smekací navijáky kvůli stejnému problému. Spíš myslím, že díky novým materiálům a technologiím se už dnes dají pořídit smekací navijáky které multiplikátor plnohodnotně nahradí a nerozsypou se pod velkou zátěží. Tím pádem už není multík jedinou možností.

Nemyslím samozřejmě Big Fish Game, tuňáky, žraloky atd...

Já osobně řeším velké dilema, zda si pro ultralehkou přívlač mám koupit Slammer 260, velice se mi líbí a s prutem Shimano ForceMaster 270, 10 -60g by uvořil nerozlučnou dvojici a v kombinaci se šňůrou kolem 0,12mm by to nemělo chybu. Jenže hlodá červíček vyzkoušet baitcaster. Za solidní peníze je k dispozici tenhle: WFT THE JERK, nebo za sice vyšší cenu asi kvalitnější: RYOBI IXORNE

Zkoušel někdo z vás chytat s malým vláčecím multíkem? Je tam tolik výhod, aby se to proti smekacímu navijáku vyplatilo? Pokud člověk prohlíží videa na netu, tak na přívlač jsou ty multíky dost rozšířené. Co by jste radili?

Získal jsem levně nový penn surfmaster 750. Chci ho na těžkou přívlač. Nemáte někdo nějaké zkušenosti? Dík

slavo: Surfmastery mám, používám je ale jako odhozové navijáky. Jsou celkem dobrý, ale o tom, že bych je vzal na moře, jsem neuvažoval. Chytat se na ně asi dá, ale Spinfisher mi příjde bytelnější.

P.S.: Já mám teda ještě starý Extreme Surfmastery....

získal jsem ho za polovinu,jinak bych šel do slammeru

[citace]PEN napsal:

Zkoušel někdo z vás chytat s malým vláčecím multíkem? Je tam tolik výhod, aby se to proti smekacímu navijáku vyplatilo? Pokud člověk prohlíží videa na netu, tak na přívlač jsou ty multíky dost rozšířené. Co by jste radili?

[/citace]To PEN

Já mám multíka od Cabelase, dovezeného z USA (Je to Daiwa pro něj vyrobená) a velká spokojenost, dobře se s ním hází, a koupil jsem to jako Combo i s cestovním proutkem. Dohromady za 200 dolarů. Loni jsem s tím bez problémů na lehkou přívlač vytáhl tresku tmavou 105 cm.

s tímto sa letos vydávám poprvé do Norska,to už je o nečem jiném... :-)

Co to máš za hračičku?

[citace]kaqpa napsal:

Co to máš za hračičku?[/citace]

El.multiplikátor Daiwa Tanacom 500S....;-)

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Červnová soutěž o Daiwa Sealine v hodnotě 3 950 Kč!

VYHRAJ multiplikátor Daiwa Sealine 30 LWLA! – zapoj se do soutěže ještě dnes!