Hasvik, NO
temperature icon 12°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon 9°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 8°C
jasno
Bergen, NO
temperature icon 10°C
skoro jasno
Malé, MV
temperature icon 30°C
polojasno

navijaky vseobecne

Ok trochu jsem zasiral ,,specialni znackovou,, rubriku, vseobecnou debatou o navijacich...Tak nebudu Kormorana zlobit a skusime to tady;-)

Takze jake mate skusemosti...Co se osvedcilo a co ne.

Mam na mylsi bezne navijaky,ne ,,top,, modely za silene penize....

Jednak multiplikator ale take smekaci...

Osobne nemam rad takove ty techniky narocne hracicky....spis kus spolehliveho zeleza.

Takze co jo co ne?

Odpovědět

Spätný chod neprepínam a žiadny problém. Ani s tou slanou vodou to nieje tak horúce. Nikdy sa tam nedostala.

Používam aj "plasťáky" a ani u nich žiadny problém.

ne ne nepochopil jsi mne,limity jsou ok a jsou potrebny

Ty mne taky ne :-)

Neskodit = neplundrovat, nedrancovat, pripadne zbytecne neposkozovat ryby (vylovovanim, zachazenim...)

OK tak jsme se nakonec dohodli:-D

Ja jse predtym totiz lek ze jses jeden z tech co by nejradeji zakazl lov stik v cechach8-O

Nektery proste jen proto ze ryby neji delaji ze sebe ,,ochrance,, a krityzujou nas co je pro nas ryba taky jidlo :-P

2 Shark

to rozhodne nejsem :-) Ryby mam rad - jak jejich lov, tak i jejich konzumaci :-)

Ale i preto si myslim, ze je potreba byt k prirode setrnejsi. Tot vse.

Ryby nejím a chytám je,klidně ju zabiju a třeba ugriluju,ale nepatřím mezi ty co brblou,když někdo rybu nepustí.Prostě mi ryba nechutná a hotovo.

S tou slanou vodou sem taky problém neměl u těchto navijáků,akorát kdysi u jednoh Shimana,ale to už sem psal.

MifakM: Já tedy asi nejsem sportovní rybář, protože místo zjemňování spíš ve vercajku šeredně přitvrzuju. Pravda, povodil jsem si černou 112cm na Charismě 120g a Ryobi Applause s 0,17 Fireline cca 20 minut a do lodi jsem ji dostal, ale příští rok jedeme víc na sever a třeba na halouška na přívlač/jigging by tenhle vercajk byl nejspíš jako nit na ohlávku mamutovi....

Takže místo Charismy nejspíš proutek Penn Torque Braid Boat, smekací naviják Penn Spinfisher 750 a na něj 270m Stren na 47kg. Když zapřáhnu hovado, chci ho taky vidět a ne s prominutím uchcávat z toho, že to, co mi to urvalo, bylo asi fakt veliký.

Co je to za prut,nemáš nějaký odkaz ?

ZM: www.penn-fishing.de a běž do sekce Bootsruten. Já bych chtěl buď TRQ Boat 30Lbs/2,40´ nebo TRQ Braid Boat (měl by být o něco pružnější, alespoň to píšou) 2,46/20-30Lbs.

P.S.: Zatím jsou tyhle pruty v Evropě k dostání běžně jen v Anglii a do prodeje v Německu příjdou v roce 2011. Už teď se ale dají objednat např. u Penn Fishing Center v Berlíně, na ten Braid Boat mi uvedli cenu, tuším, EUR 139,90.

2 hellstar

Jasně že tohle chápu. Prvotní je samosebou cílová ryba. Nepudu na slona s prakem že jo :-)

Ale do lokalit středního a jižního Norska a ryby kolem metru (polak, obecňačka, keller) se dá nářadí zjemnit :-)

Osobně také nezjemňuji,rybolov nepovažuji za sport, pro mne je to vášeň a adrenalin. Nevidím nic sportovního na tom, tahat dvacet minut šedesátku na slabý vlasec.Co ještě považuji za spor. rybolov je snad jen muškařina!Jsem lovec a tak se snažím přizpůsobit tomu co chci lovit, aby jsem to co lovím zbytečně netrápil. Je to můj postoj k rybolovu a nebráním nikomu,chytat na slabý vercajk

2 gruvearbeider

podle meho nazoru je vetsi trapeni ryby kdyz ji z hloubky rychle vytahnes na hladinu. Nestaci vyrovnat tlaky a ryba jde sr... Stejne jako u potapece ;-)

Ale je to mozna otazka diskuze.

to:MifakM

určitě je to na dlouhý povídání,snažím se chytat na takovou nástrahu, aby jsem rybu mohl usmrtit, mám-li dost, nechytám, jsem nimrod, zajímá mě příroda,byl jsem v únoru na týden, ale alespoň jeden den nejdu na vodu a věnuji se přírodě, je na co koukat.

2 gruvearbeider

Já být v Norsku a nechytat proto, ze mam nachytano, to bych asi neprezil. Jasne, priroda je nadherna a fascinujici. To souhlasim. Taky se rad kocham.

Jedu tam si prevazne zachytat. Chytame do spolecneho baliku co jsme na lodi a pokud mame uz vsichni limit, chytame bud pro ty co jsou mene uspesni, nebo pokud chce majitel pro vlastni potrebu, nebo proste jen pro zabavu. A pokud pro zabavu nasazuji jemne nadobicko a vyslovene se bavim kazdou rybou. Nechytnu denne 30 ryb, ale o to vic si to zase uziju.

Ale jasne, kazdy at chyta podle toho jak sam uzna za vhodne.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Červnová soutěž o Daiwa Sealine v hodnotě 3 950 Kč!

VYHRAJ multiplikátor Daiwa Sealine 30 LWLA! – zapoj se do soutěže ještě dnes!