Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu navijaky vseobecne

• Toto téma obsahuje celkem 206 odpovědí. Do diskuze (40 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Kliknis a poslední změna proběhla před 7 roky a 3 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 136. až 150. (celkem z 207)
  • Autor
    stipko
    Účastník
    (984 odpovědí)

Spätný chod neprepínam a žiadny problém. Ani s tou slanou vodou to nieje tak horúce. Nikdy sa tam nedostala.

Používam aj “plasťáky” a ani u nich žiadny problém.

shark
    Člen
    (486 odpovědí)

ne ne nepochopil jsi mne,limity jsou ok a jsou potrebny

MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

Ty mne taky ne 🙂

Neskodit = neplundrovat, nedrancovat, pripadne zbytecne neposkozovat ryby (vylovovanim, zachazenim…)

shark
    Člen
    (486 odpovědí)

OK tak jsme se nakonec dohodli:-D

Ja jse predtym totiz lek ze jses jeden z tech co by nejradeji zakazl lov stik v cechach8-O

Nektery proste jen proto ze ryby neji delaji ze sebe ,,ochrance,, a krityzujou nas co je pro nas ryba taky jidlo 😛

MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

2 Shark

to rozhodne nejsem 🙂 Ryby mam rad – jak jejich lov, tak i jejich konzumaci 🙂

Ale i preto si myslim, ze je potreba byt k prirode setrnejsi. Tot vse.

sroubek282
    Účastník
    (6210 odpovědí)

Ryby nejím a chytám je,klidně ju zabiju a třeba ugriluju,ale nepatřím mezi ty co brblou,když někdo rybu nepustí.Prostě mi ryba nechutná a hotovo.

S tou slanou vodou sem taky problém neměl u těchto navijáků,akorát kdysi u jednoh Shimana,ale to už sem psal.

hellstar
    Člen
    (77 odpovědí)

MifakM: Já tedy asi nejsem sportovní rybář, protože místo zjemňování spíš ve vercajku šeredně přitvrzuju. Pravda, povodil jsem si černou 112cm na Charismě 120g a Ryobi Applause s 0,17 Fireline cca 20 minut a do lodi jsem ji dostal, ale příští rok jedeme víc na sever a třeba na halouška na přívlač/jigging by tenhle vercajk byl nejspíš jako nit na ohlávku mamutovi….

Takže místo Charismy nejspíš proutek Penn Torque Braid Boat, smekací naviják Penn Spinfisher 750 a na něj 270m Stren na 47kg. Když zapřáhnu hovado, chci ho taky vidět a ne s prominutím uchcávat z toho, že to, co mi to urvalo, bylo asi fakt veliký.

ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

Co je to za prut,nemáš nějaký odkaz ?

hellstar
    Člen
    (77 odpovědí)

ZM: http://www.penn-fishing.de a běž do sekce Bootsruten. Já bych chtěl buď TRQ Boat 30Lbs/2,40´ nebo TRQ Braid Boat (měl by být o něco pružnější, alespoň to píšou) 2,46/20-30Lbs.

hellstar
    Člen
    (77 odpovědí)

P.S.: Zatím jsou tyhle pruty v Evropě k dostání běžně jen v Anglii a do prodeje v Německu příjdou v roce 2011. Už teď se ale dají objednat např. u Penn Fishing Center v Berlíně, na ten Braid Boat mi uvedli cenu, tuším, EUR 139,90.

MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

2 hellstar

Jasně že tohle chápu. Prvotní je samosebou cílová ryba. Nepudu na slona s prakem že jo 🙂

Ale do lokalit středního a jižního Norska a ryby kolem metru (polak, obecňačka, keller) se dá nářadí zjemnit 🙂

zdeněk křešnička
    Účastník
    (417 odpovědí)

Osobně také nezjemňuji,rybolov nepovažuji za sport, pro mne je to vášeň a adrenalin. Nevidím nic sportovního na tom, tahat dvacet minut šedesátku na slabý vlasec.Co ještě považuji za spor. rybolov je snad jen muškařina!Jsem lovec a tak se snažím přizpůsobit tomu co chci lovit, aby jsem to co lovím zbytečně netrápil. Je to můj postoj k rybolovu a nebráním nikomu,chytat na slabý vercajk

MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

2 gruvearbeider

podle meho nazoru je vetsi trapeni ryby kdyz ji z hloubky rychle vytahnes na hladinu. Nestaci vyrovnat tlaky a ryba jde sr… Stejne jako u potapece 😉

Ale je to mozna otazka diskuze.

zdeněk křešnička
    Účastník
    (417 odpovědí)

to:MifakM

určitě je to na dlouhý povídání,snažím se chytat na takovou nástrahu, aby jsem rybu mohl usmrtit, mám-li dost, nechytám, jsem nimrod, zajímá mě příroda,byl jsem v únoru na týden, ale alespoň jeden den nejdu na vodu a věnuji se přírodě, je na co koukat.

MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

2 gruvearbeider

Já být v Norsku a nechytat proto, ze mam nachytano, to bych asi neprezil. Jasne, priroda je nadherna a fascinujici. To souhlasim. Taky se rad kocham.

Jedu tam si prevazne zachytat. Chytame do spolecneho baliku co jsme na lodi a pokud mame uz vsichni limit, chytame bud pro ty co jsou mene uspesni, nebo pokud chce majitel pro vlastni potrebu, nebo proste jen pro zabavu. A pokud pro zabavu nasazuji jemne nadobicko a vyslovene se bavim kazdou rybou. Nechytnu denne 30 ryb, ale o to vic si to zase uziju.

Ale jasne, kazdy at chyta podle toho jak sam uzna za vhodne.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 136. až 150. (celkem z 207)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu navijaky vseobecne

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...