Hasvik, NO
temperature icon -3°C
mírné sněžení
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
mírné sněžení
Oslo, NO
temperature icon -1°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 3°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 28°C
skoro jasno

Nástrahy, návnady, finty

Zdravím všechny.

Každý, kdo jezdí do Norska má jistě nějakou fintu, nebo oblíbenou nástrahu, nebo jenom malinko jiný způsob použití známé nástrahy. Pravděpodobně na tomto webu již vše proběhlo (nebo téměř vše), ale nejsem si vědomý, že by to bylo jako samostatné téma, sloužící k rozšíření našich obzorů pro ty, kdo do Notska jezdí už déle, pro ty kdo začínají to může být velmi užitečný zdroj informací. Samozřekmě sem patří i nástrahy a návnady tradiční, dále i typy, finty apod. Sám bych začal mojí nejoblíbenější nástrahou na Polaky. Jedná se o modifikaci tzv."Hauserova peří" . Není to můj objev, ale už dvě výpravy do Norska to byla moje nej nástraha. Používám ji při lovu ze břehu (skály - mírný sklon, hodně "trávy"). Pomalu vláčím těsně nade dnem. Úžasné záběry polaků 70-90 cm. V lokalitě kam jezdíme je to jistě nástraha nejůčinnější. Loni jsem za hodinu chytil takovýchto polaků 5. Parťáci okolo mě- bylo jich dalších 5, chytili polaka jediného a takhle to bylo vždy, když byly pto tuto nástrahu podmínky. Ty podmínky jsou důležité, protože je to nástraha lehká, špatně létá a bere ji vítr. Takže je nutné téměř bezvětří. Když, ale vyjde počasí, svítí sluníčko, nefouká, prut 2,7 10-30g, silon 0,22-- PÁNOVÉ TAK TO JE ORGASMUS. Prosím pánové a dámy pište, pište...

Odpovědět

Procházel jsem fotky a našel jsem tohle.Tak začínal můj kamarád:-):-D:-P

Otázka pro kluky co vyrábí gumi.letos se mi rozpustilo zpousta gum na kaši v originál krabicích.Nevím co spustilo reakci teměř 95 proc.používam ralaxy a zajimavé že vjedné přehrádce gumi v pohodě a v druhý ty samé na kaši......Používam ještě berkley a nejsem si jist jestli se tam nějaká nezatoulala a nespustila reakci....Umí někdo vysvětlit? přišel sem takhle cca o 100gum

Dnes jsem dostal nové barvy, byl to záhul ale jsou doma.První snímek normál,druhý při dopadu světla. Ten kdo jede do norska v květnu ať si vezme sluneční brejle:-D8-)

Harty, barvy jsou to krásné a která bude ta nej na polaky v roce 2014!!!:-D

Já typuji tu modrou, první z leva a nebo tu zlatou čtvrtou z leva .:-(

Jo, o barvách by se daly psát dalekosáhlé slohovky. Pěkná alchymie s nejistými závěry. Jednou to funguje super a podruhé vůbec. Takže i u barev platí-Babo raď.

:-)hezké barvičky,ale těžko říct která skutečně zabere:-| každý rok je to jinak!! A ještě, aby byly nějaké ryby myslím polaci:-) co?

[citace]Harty napsal: Moc pěkná guma[/citace]

Jo jo Harty, používám je. Je to řada Berkley Ripper Shad, mi se nejvíc osvědčila barva CO - něco jako Cola. Osazuju to hlavama Sellior. Ripperu upajtnu hlavu seřezáním z boku a pak to perfektně pasuje do té hlavy.

[citace]bestik napsal:

Myslim, ze tu je konkurence viz. http://nr70.se/hem/produkter.html (primarne urcene na stiky)

[/citace]

Ja mám takú praktickú otázku. Všetky nástrahy (alebo takmer všetky) sa na výstavách skúšajú vo vani, nádrži, bazéne a pod. so stojatou vodou. ALE - predsa práve v mori je kopec prúdov, tam sa tá nástraha pohybuje, hýbe ÚPLNE inak ako ukazuje marketingové oddelenie tej-ktorej značky.

[citace]jigin napsal:

nej gumička letošní první výpravy....krevetka... vrele doporučuji škoda že má slabší životnost spotřebovali sme jich přesne 48ks[/citace]

Toto bolo ocenené na EFFTEXE - je to od SG.

Pokud se nepletu, tak je měl Kikibut vystavené na pražském srazu. Kikine, prosím potvrď!!!:-?

[citace]igorko napsal:

bestik napsal:

Myslim, ze tu je konkurence viz. http://nr70.se/hem/produkter.html (primarne urcene na stiky)

Ja mám takú praktickú otázku. Všetky nástrahy (alebo takmer všetky) sa na výstavách skúšajú vo vani, nádrži, bazéne a pod. so stojatou vodou. ALE - predsa práve v mori je kopec prúdov, tam sa tá nástraha pohybuje, hýbe ÚPLNE inak ako ukazuje marketingové oddelenie tej-ktorej značky.[/citace]

Tak nástraha se pohybuje stejně v malé nádrži,kde proud vzniká uměle,tak v moři,řece či přitahováním ve stojaté vodě.Důležité je,aby pracovala i při sebemenším protitahu.A to je při těchto zkouškách zajištěno.Sama od sebe v klidu nepracuje...:-P

nej gumička letošní první výpravy....krevetka... vrele doporučuji škoda že má slabší životnost spotřebovali sme jich přesne 48ks

Toto bolo ocenené na EFFTEXE - je to od SG. [/citace]

Mě to teošku připomíná víc raka než krevetu.8-O

[citace]kulik napsal:

Pokud se nepletu, tak je měl Kikibut vystavené na pražském srazu. Kikine, prosí potvrď!!![/citace]

Ano tato nástraha plavala na srazu v akvariu:-D:-D:-D:-D

[citace]honzak napsal: kulik napsal:

Pokud se nepletu, tak je měl Kikibut vystavené na pražském srazu. Kikine, prosí potvrď!!!

Ano tato nástraha plavala na srazu v akvariu[/citace]

Taky se pěkně v akvárku servala se zoomama...:-P

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Od rána máme uloveno 5 krásných...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší...
V Kvanvaeru na Hitře sekají teď...
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mpF1SY-QVm8?si=bZ0Sm2P3hgTU58p_" title="YouTube video...
Když už jsme u této výroby...
Chtěl bych poděkovat Tomovi Nakládalovi za...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....