Hasvik, NO
temperature icon -6°C
občasné mrholení
Trondheim, NO
temperature icon 1°C
mírné sněžení
Oslo, NO
temperature icon -4°C
oblačno
Bergen, NO
temperature icon 1°C
mírné sněžení
Malé, MV
temperature icon 32°C
skoro jasno

Nástrahy, návnady, finty

Zdravím všechny.

Každý, kdo jezdí do Norska má jistě nějakou fintu, nebo oblíbenou nástrahu, nebo jenom malinko jiný způsob použití známé nástrahy. Pravděpodobně na tomto webu již vše proběhlo (nebo téměř vše), ale nejsem si vědomý, že by to bylo jako samostatné téma, sloužící k rozšíření našich obzorů pro ty, kdo do Notska jezdí už déle, pro ty kdo začínají to může být velmi užitečný zdroj informací. Samozřekmě sem patří i nástrahy a návnady tradiční, dále i typy, finty apod. Sám bych začal mojí nejoblíbenější nástrahou na Polaky. Jedná se o modifikaci tzv."Hauserova peří" . Není to můj objev, ale už dvě výpravy do Norska to byla moje nej nástraha. Používám ji při lovu ze břehu (skály - mírný sklon, hodně "trávy"). Pomalu vláčím těsně nade dnem. Úžasné záběry polaků 70-90 cm. V lokalitě kam jezdíme je to jistě nástraha nejůčinnější. Loni jsem za hodinu chytil takovýchto polaků 5. Parťáci okolo mě- bylo jich dalších 5, chytili polaka jediného a takhle to bylo vždy, když byly pto tuto nástrahu podmínky. Ty podmínky jsou důležité, protože je to nástraha lehká, špatně létá a bere ji vítr. Takže je nutné téměř bezvětří. Když, ale vyjde počasí, svítí sluníčko, nefouká, prut 2,7 10-30g, silon 0,22-- PÁNOVÉ TAK TO JE ORGASMUS. Prosím pánové a dámy pište, pište...

Odpovědět

toHarty. to je na more?:-| nebo...?

Souhlasím s Pafkou, záleží na tom kde a co chytáš. Já jezdím na Hitru a návazce mám od 0.25 do 1mm.

To Respi: To má Harty na sumce.:-P

[citace]Respi napsal: toHarty. to je na more? nebo...?[/citace]Ono je to v podstatě jedno.Věci na slanou vodu fungují i unás a naopak.

absolutný souhlas z Hartym...taky ze stejnými flashjigmi lovím candáty ve Španělsku i u nás akorát přispůsubuji gramáže...

To Jigin1: Harty zde psal, že to má odzkoušený a tak čekám na jeho příspěvek o chytání polaků na woblery a druhý o chytání polaků na splávek.:-?

Omlouvám se za dvojáka a prosím o vymazání jednoho. Děkuji, Kulik.

Hoši a co zkusit tohle ? S příchutí třeba halibut :-D:-D:-D nebo na polaka příchuť pikantní kreveta či banán :-D:-D:-D:-D

To Kikibut: Já, oproti Tobě, Hartymu věřím a rád bych se přiučil a proto jej hecuji, aby zde své poznatky zveřejnil.:-x

[citace]kulik napsal:

To Kikibut: Já, oproti Tobě, Hartymu věřím a rád bych se přiučil a proto jej hecuji, aby zde své poznatky zveřejnil.[/citace]

Ale vždyť ano ! Přiučit ,bychom se měli všichni a vyslechnout různé poznatky a zkušenosti od každého . A já Hartymu také věřím , například jeho výroba pilkerů je opravdu úchvatná . Kloubouk dolů HARTY ,ale když se nad tím Kulíku zamyslíš , tak by tyto nástrahy mohli také fungovat :-|Nikdo z Nás to určitě nevyzkoušel a třeba ze břehu ta zkusit s nějakou rybí příchutí .... nemyslím si ,že by to nefungovalo . Přece jenom ryby z moře to neznají jako naši šupináči . Co si o tom myslíš ?

To kikibut: Tak promiň, vzal jsem to špatně. Nevím, možné je vše. Třeba někoho vyhecujeme a on to zkusí a podá informace. Měj se.:-P

kluci letos sme zkoušeli aromatizovat flashjigi protože mezi chloupkami se dobře drží aroma.zapáchal sem celý týden ale z výsledkov sem byl docela zklamaný.pořád některý Polaci pronasledovali nástrahu a nedobrali to..tak sme po rozsáhlych diskusích aromatizováni zavrhli,jako nepodstatné...možno byli špatné aromy nevím.v americe mažou gumi nejakým gelom a lový stím platýzy je to na YOU TUBu...

[citace]kulik napsal:

To Jigin1: Harty zde psal, že to má odzkoušený a tak čekám na jeho příspěvek o chytání polaků na woblery a druhý o chytání polaků na splávek.[/citace]No Kulík pořád hecuje a já a klávesnice ,to je jak stříbrnej pilkr v Norsku.:-D:-P:-)

[citace]kikibut napsal:

Hoši a co zkusit tohle ? S příchutí třeba halibut nebo na polaka příchuť pikantní kreveta či banán [/citace]Kiki -já už věřím všemu po letošním Norsku.Proč ne,já v Chorvatsku chytal makrely na rohlík.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Ahoj, sháníme 6-tého do naší...
Dnes je neskutečný den, za hodinku...
V Kvanvaeru na Hitře sekají teď...
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mpF1SY-QVm8?si=bZ0Sm2P3hgTU58p_" title="YouTube video...
Když už jsme u této výroby...
Chtěl bych poděkovat Tomovi Nakládalovi za...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!