Hasvik, NO
temperature icon -6°C
občasné mrholení
Trondheim, NO
temperature icon 1°C
mírné sněžení
Oslo, NO
temperature icon -4°C
oblačno
Bergen, NO
temperature icon 1°C
mírné sněžení
Malé, MV
temperature icon 32°C
skoro jasno

Nástrahy, návnady, finty

Zdravím všechny.

Každý, kdo jezdí do Norska má jistě nějakou fintu, nebo oblíbenou nástrahu, nebo jenom malinko jiný způsob použití známé nástrahy. Pravděpodobně na tomto webu již vše proběhlo (nebo téměř vše), ale nejsem si vědomý, že by to bylo jako samostatné téma, sloužící k rozšíření našich obzorů pro ty, kdo do Notska jezdí už déle, pro ty kdo začínají to může být velmi užitečný zdroj informací. Samozřekmě sem patří i nástrahy a návnady tradiční, dále i typy, finty apod. Sám bych začal mojí nejoblíbenější nástrahou na Polaky. Jedná se o modifikaci tzv."Hauserova peří" . Není to můj objev, ale už dvě výpravy do Norska to byla moje nej nástraha. Používám ji při lovu ze břehu (skály - mírný sklon, hodně "trávy"). Pomalu vláčím těsně nade dnem. Úžasné záběry polaků 70-90 cm. V lokalitě kam jezdíme je to jistě nástraha nejůčinnější. Loni jsem za hodinu chytil takovýchto polaků 5. Parťáci okolo mě- bylo jich dalších 5, chytili polaka jediného a takhle to bylo vždy, když byly pto tuto nástrahu podmínky. Ty podmínky jsou důležité, protože je to nástraha lehká, špatně létá a bere ji vítr. Takže je nutné téměř bezvětří. Když, ale vyjde počasí, svítí sluníčko, nefouká, prut 2,7 10-30g, silon 0,22-- PÁNOVÉ TAK TO JE ORGASMUS. Prosím pánové a dámy pište, pište...

Odpovědět

To Otta: Návazec ze "40" monofilu používáme delší cca 120cm, ale jinak šibenice používáme téměř vždy na mníky, a jsme maximálně spokojeni, alespoň ve středním Norsku jsme nenašli úspěšnější montáž.

Namísto měkké makrely dáváme malého kellírka,ale čerstvého, kterému opatrně vyjmeme páteř, je pak ve vodě velice "vláčný" a v kombinaci se 3 jednoháky (hlava, hřbet a ocas) i lehce smrtící a vydrží i okusování menších kusů. Jen zátěž přiměřeně větší, 600-850 g podle driftu.

Dorsak dík,každá rada a skušenost se hodí.:-D:-D

Přemýšlel jsem jak využít zbytky. Vytvořil jsem DeeSA . Křížence Deep a Savage Gear. :-D

[citace]PEN napsal:

Přemýšlel jsem jak využít zbytky. Vytvořil jsem DeeSA . Křížence Deep a Savage Gear. [/citace]

WHAT A HELL ???? :-|:-|:-|

Toto RN neprodává, ale je to mazec nástraha...

Ještě k tomu ramínku.Včera jsem přijel z Norska a tak posílám nějakou fotku.Dva návazce s trojháčkem na kterých je navléknut jednoháček a kus fosforu v epoxidu-koupeno v lídlu jako svítící kamneny,tento kamen jsem provrtal.Na systém jsem chytl dvě obecné,118 a 104,a dva langy,109 a 106.Závaží 400gr na vlasci 0,40 asi 60 cm dlouhém.

[citace]otta napsal:

[/citace]

Tu makrelu tam máš moc hezky připravenou, to by bylo, aby nebylo. :-P:-P:-P:-P

[citace]jigin napsal: Už to máme jenom za 12 a konečně sem dokončil palební baterii jigů pro tento zájezd..Podle výsledkú testu z minulého měsíce sem preferoval gramáže 10-14g, tak tomu odpovídala i výroba...Polaky těšte se!!!![/citace]

-------------------------------------------

Měl jsem s sebou letos v srpnu na Lysoysundu jedno balení těchto peříček od " Jigina " a musím konstatovat, že se fakt osvědčily.Používal jsem ty lehčí,10,14 i víc gramů,na přívěsy nad pilkr a braly na ně větší keleři znatelně víc, než na jiné návnady a i makrely.Na klasickou přívlač jsem je taky zkusil,ale nic moc,ale to bylo asi místem,kde to na přívlač moc nebralo.Jinak na příští rok kupuji tyto peříčka znovu,doporučuji.

Karel

Na přání jednoho nejmenovaného byla vyrobena smrtelně nebezpečná nástraha . Jestli to bude míti úspěch, to nevím, ale do této rubriky to patří.

TO 007 v jakých to máš gramážích????

to KARELFISH.... děkuji za správu ,sem rád že Flashjigi fungovali...na srazu RN v Praze 30.11 představím celý vývoj a testy, které sme dělali za uplynulé tři roky, také techniku lovu s nima a další finty ohledně lehké mořské přívlače...

Myslim, ze tu je konkurence viz. http://nr70.se/hem/produkter.html (primarne urcene na stiky) :-)

[yt=rk5Ffh8tYqk=yt]rk5Ffh8tYqk[/yt]

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Ahoj, sháníme 6-tého do naší...
Dnes je neskutečný den, za hodinku...
V Kvanvaeru na Hitře sekají teď...
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mpF1SY-QVm8?si=bZ0Sm2P3hgTU58p_" title="YouTube video...
Když už jsme u této výroby...
Chtěl bych poděkovat Tomovi Nakládalovi za...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!