Hasvik, NO
temperature icon -3°C
mírné sněžení
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
mírné sněžení
Oslo, NO
temperature icon -1°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 3°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 27°C
polojasno

Nástrahy, návnady, finty

Zdravím všechny.

Každý, kdo jezdí do Norska má jistě nějakou fintu, nebo oblíbenou nástrahu, nebo jenom malinko jiný způsob použití známé nástrahy. Pravděpodobně na tomto webu již vše proběhlo (nebo téměř vše), ale nejsem si vědomý, že by to bylo jako samostatné téma, sloužící k rozšíření našich obzorů pro ty, kdo do Notska jezdí už déle, pro ty kdo začínají to může být velmi užitečný zdroj informací. Samozřekmě sem patří i nástrahy a návnady tradiční, dále i typy, finty apod. Sám bych začal mojí nejoblíbenější nástrahou na Polaky. Jedná se o modifikaci tzv."Hauserova peří" . Není to můj objev, ale už dvě výpravy do Norska to byla moje nej nástraha. Používám ji při lovu ze břehu (skály - mírný sklon, hodně "trávy"). Pomalu vláčím těsně nade dnem. Úžasné záběry polaků 70-90 cm. V lokalitě kam jezdíme je to jistě nástraha nejůčinnější. Loni jsem za hodinu chytil takovýchto polaků 5. Parťáci okolo mě- bylo jich dalších 5, chytili polaka jediného a takhle to bylo vždy, když byly pto tuto nástrahu podmínky. Ty podmínky jsou důležité, protože je to nástraha lehká, špatně létá a bere ji vítr. Takže je nutné téměř bezvětří. Když, ale vyjde počasí, svítí sluníčko, nefouká, prut 2,7 10-30g, silon 0,22-- PÁNOVÉ TAK TO JE ORGASMUS. Prosím pánové a dámy pište, pište...

Odpovědět

[citace]kim napsal: Ten sortmaster vypadá kouzelně. Nákupní horečka začíná zprávami od kolegů, kteří něco nakoupili a že je to zaručená nástraha a pod. a mají to tam a tam. Ženský kupují šperky, šaty a my zase neodoláme v rybářských obchodech. Samozřejmě se s tím peru, ale ještě jsem nezvítězil. Ovšem taková prohra nebolí.[/citace]To jsi napsal pěkně.Jak jde člověk kolem rybařiny tak tam prostě vleze a je ztracen:-D

Konečně máme ty twistry !!!!! Vloni to byla bomba8-O8-O8-O

9 + 11 cm = 8.- a 10.- Kč;-);-);-)

8-O8-O A TOTO JSOU TY V.I.P. BARVY !!!!!! č. 1 v roce 2O12 8-O

A toto jsou ty dobré karabinky do všech hlaviček 8-O8-O8-O8-O

Od 11-44kg. Vše vhodné na vláčení .

to Holzby,kéž by a to k němu mám ještě jeden box,který nosím na loď a spousta věcí zůstává doma,když,jak už tu bylo psáno,je tolik stále nových věcí a člověku to nedá semo tamo něco dokoupit,takže je toho mnoho a většina si k slané vodě ještě ani nepřičichla a hned tak nepřičichne....:-D:-)..ale to je u každého norského maniaka snad stejné......8-)

[citace]zerp napsal:

A toto jsou ty dobré karabinky do všech hlaviček

Od 11-44kg. Vše vhodné na vláčení .[/citace]

Hlavne abys je mel az se pro ne stavim...

Dnes mě Pecina předal jím vyráběné mouchy.

[citace]zerp napsal:

Konečně máme ty twistry !!!!! Vloni to byla bomba

9 + 11 cm = 8.- a 10.- Kč[/citace] Mám pocit že i letos.Hlavně vlevo ten motor-oil-glitr. Mám něco podobnýho.

Dnes 16.:-D A trochu železa:-P

Pánové moc hezký. To já jsem dostal včera od Hartyho zásilku jeho uměleckých kousků a snad taky dostanu nějaké mouchy od Honzy Peciny a už to nemám kam dávat a proto za 14 dní vyrazím zas něco utrhat, abych mohl zase doplňovat. Znáte ten koloběh života. Tak Kime dnes i když nestíhám jsem musel něco napsat. Díky, za včerejší zavolání, bylo to příjemné.

Kuliku přeji Ti aby jsi to trhal jen o chaluhy a nikoliv, když je na tom ryba. Ty mouchy Ti Honza přinese na pokec. Když s sebou budeš mít tak 2 m silonu 0,60 tak ti to i naváže.

:-)a když pak zjistím, že to, co jsem za celou dobu použil, by se mi vešlo do malý krabičky jen tak do kapsy...

Co s tím arzenálem budu dělat? Potřebuju dokupovat i příští rok :-D

Tak, 0,60 silon Kime nemám, ale něco koupím a přinesu a rád se podívám jak to Honza váže.Pokud budeš u Hrocha dřive než já, tak mi drž místo.

[citace]zerp napsal:

Konečně máme ty twistry !!!!! Vloni to byla bomba

9 + 11 cm = 8.- a 10.- Kč[/citace]

Zdravím, díval jsem se na Váš e-shop a nikde jsem ty twistery neviděl... nebo je máte jen na prodejně? Díky, Kostik

Pořiďte si UV lampu na bankovky.Já ji používám čtyři roky.Za prvé,když nasvítíte fluo.nástrahy ,tak docílíte extrémní svítivosti.A za druhé máte minimálně záběrů od žraloků.-naše zkušenost.To při chytání na velkých hloubkách se docela hodí.Za jedno to nemusíte pořád vytahovat a za druhé jsou žraloci chránění a tím je i chráníme.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Od rána máme uloveno 5 krásných...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší...
V Kvanvaeru na Hitře sekají teď...
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mpF1SY-QVm8?si=bZ0Sm2P3hgTU58p_" title="YouTube video...
Když už jsme u této výroby...
Chtěl bych poděkovat Tomovi Nakládalovi za...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....