Hasvik, NO
temperature icon -6°C
husté sněžení
Trondheim, NO
temperature icon -0°C
mírné sněžení
Oslo, NO
temperature icon -5°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon -1°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 28°C
polojasno

Nástrahy, návnady, finty

Zdravím všechny.

Každý, kdo jezdí do Norska má jistě nějakou fintu, nebo oblíbenou nástrahu, nebo jenom malinko jiný způsob použití známé nástrahy. Pravděpodobně na tomto webu již vše proběhlo (nebo téměř vše), ale nejsem si vědomý, že by to bylo jako samostatné téma, sloužící k rozšíření našich obzorů pro ty, kdo do Notska jezdí už déle, pro ty kdo začínají to může být velmi užitečný zdroj informací. Samozřekmě sem patří i nástrahy a návnady tradiční, dále i typy, finty apod. Sám bych začal mojí nejoblíbenější nástrahou na Polaky. Jedná se o modifikaci tzv."Hauserova peří" . Není to můj objev, ale už dvě výpravy do Norska to byla moje nej nástraha. Používám ji při lovu ze břehu (skály - mírný sklon, hodně "trávy"). Pomalu vláčím těsně nade dnem. Úžasné záběry polaků 70-90 cm. V lokalitě kam jezdíme je to jistě nástraha nejůčinnější. Loni jsem za hodinu chytil takovýchto polaků 5. Parťáci okolo mě- bylo jich dalších 5, chytili polaka jediného a takhle to bylo vždy, když byly pto tuto nástrahu podmínky. Ty podmínky jsou důležité, protože je to nástraha lehká, špatně létá a bere ji vítr. Takže je nutné téměř bezvětří. Když, ale vyjde počasí, svítí sluníčko, nefouká, prut 2,7 10-30g, silon 0,22-- PÁNOVÉ TAK TO JE ORGASMUS. Prosím pánové a dámy pište, pište...

Odpovědět

Kdyby jenom voda. Tady se malém i kouřilo. Je to sice brácha ale takové kusy jsme měli denně tak tři čtyři. A guma x železo = remíza:-P

Když koukám na ty gumy od 007krivanek tak mi hodně připomínají gumy nordkap. A jak by řekl tříletý syn tak tu formu na hlavu a na gumu potřebuju. Krivanku 007krivanek díky za foto. Zase nebudu spát.:-P

zdenoko:proč ten konfrontační tón,Hartymu praci jen chvalim,je to nadhera a jen jsem napsal svuj poznatek.Jinak polaku jsme na 5-6 cm stříbrné pilkymy již pár chytili,asi jsme měli štěstí.To,že ty zatím ne je tvá věc a poučovat tě nebudu,každý má své oblíbené nástrahy.Souhlasím s Penem,když žerou,berou vše,co se hýbe.

Harty:ten poslední,nabízený opět nádhera,klobouk dolů,tvou nabídku beru,když tak mi napiš na SZ,cenu a tak......:-P:-P

[citace]007krivanek napsal:

[/citace]

Krivanku prosím co to je za nástrahy? Nevypadají vůbec špatně.

[citace]Holzby napsal:

007krivanek napsal:

Krivanku prosím co to je za nástrahy? Nevypadají vůbec špatně.[/citace]

Taky jsem si je kdysi pořídil, ale v zelené barvě. Ale už si nepamatuji výrobce. Bohužel s žádným úlovkem se pochlubit nemohu:-?

[citace]PEN napsal:

Kdyby jenom voda. Tady se malém i kouřilo. Je to sice brácha ale takové kusy jsme měli denně tak tři čtyři. A guma x železo = remíza

[/citace]Tak o tomto je řeč.Za 21.dnů doufám že budou kluci najetí do mělčin.Pár fotek z Polakama se objevilo,ale zatím jsou prý na hloubkách.

Takhle vypadá nástraha po lovu skrei na Soroy.tady se investice vyplatila.

to 007krivanek: připojuji se k ostatním prosebníkům. Co je to za nástrahy? Kde se dají koupit a jaké jsou barvy?

Ty hlavy v levém sloupci se dají koupit kde? Nevíte někdo?

Barvy jsou jen 3 a dají se koupit u BOBA.

Tom má to napravo.

Bob je Honza Dufek?

Jen sem si odskočil z díly.

Bob je ZERP

Tom jsem Já.

Doufám, že v tom nemáš guláš.

Hlavy Sagvan ( v pravo na desce ) bude mít snad každý obchod s mořským rybolovem do konce příštího týdne.

Gumy , které jsem dával výše jsou ve vývoji.

Večer zkusím hodit foto i jiné barvy.

Budou u Sima, u mne Zerpa, na Titranu atd.

to 007krivanek: Dík za info.

Jeden prvomájový průvod.

Halík

Kočka

Keler

Jednoskvrnka

Sumec ( alias Doršák )

Makrela

Kapr

Cejn

30 l Svijany.

Od každýho kousek. Nic se nemá přehánět.

to 007krivanek: ale myslím, že ty hlavy v levém sloupci jsou od Dufka, u Zerpa na stránkách jsem je nenašel.

Ten průvod vypadá velmi dobře:-D

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Ahoj, sháníme 6-tého do naší...
Dnes je neskutečný den, za hodinku...
V Kvanvaeru na Hitře sekají teď...
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mpF1SY-QVm8?si=bZ0Sm2P3hgTU58p_" title="YouTube video...
Když už jsme u této výroby...
Chtěl bych poděkovat Tomovi Nakládalovi za...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!