Hasvik, NO
temperature icon 1°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 4°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 11°C
jasno
Bergen, NO
temperature icon 6°C
slabé přeháňky
Malé, MV
temperature icon 32°C
oblačno

Nástrahy, návnady, finty

Zdravím všechny.

Každý, kdo jezdí do Norska má jistě nějakou fintu, nebo oblíbenou nástrahu, nebo jenom malinko jiný způsob použití známé nástrahy. Pravděpodobně na tomto webu již vše proběhlo (nebo téměř vše), ale nejsem si vědomý, že by to bylo jako samostatné téma, sloužící k rozšíření našich obzorů pro ty, kdo do Notska jezdí už déle, pro ty kdo začínají to může být velmi užitečný zdroj informací. Samozřekmě sem patří i nástrahy a návnady tradiční, dále i typy, finty apod. Sám bych začal mojí nejoblíbenější nástrahou na Polaky. Jedná se o modifikaci tzv."Hauserova peří" . Není to můj objev, ale už dvě výpravy do Norska to byla moje nej nástraha. Používám ji při lovu ze břehu (skály - mírný sklon, hodně "trávy"). Pomalu vláčím těsně nade dnem. Úžasné záběry polaků 70-90 cm. V lokalitě kam jezdíme je to jistě nástraha nejůčinnější. Loni jsem za hodinu chytil takovýchto polaků 5. Parťáci okolo mě- bylo jich dalších 5, chytili polaka jediného a takhle to bylo vždy, když byly pto tuto nástrahu podmínky. Ty podmínky jsou důležité, protože je to nástraha lehká, špatně létá a bere ji vítr. Takže je nutné téměř bezvětří. Když, ale vyjde počasí, svítí sluníčko, nefouká, prut 2,7 10-30g, silon 0,22-- PÁNOVÉ TAK TO JE ORGASMUS. Prosím pánové a dámy pište, pište...

Odpovědět

To JAKABO: To mi nedělej. Na to se nedá dívat. Teď, abych si šel koupit klobásu a nebo to rozchodil. Jinak vypadají nádherně k nakousnutí.

[citace]kulik napsal:

To JAKABO: To mi nedělej. Na to se nedá dívat. Teď, abych si šel koupit klobásu a nebo to rozchodil. Jinak vypadají nádherně k nakousnutí.[/citace]

Tak si dej bacha, aby v tom nebyla něk´jaká konina, či zdechlá hovězina z Polska:-D:-D:-D

To Leitner: No tak já to tedy raději rozchodím. I když, konina by mi nevadila, ale ta zdechlina už jo.

[citace]Hoop napsal:

To Zdeneko:

Můžeš mi prosím říct, co je to za peří.

Minulý rok jsem měl kogut z trojhákem a toho trápení

z tím vyndáváním...[/citace]

Toto je kohout. Letos luďa vyrobil mimořádně těžšké. Hmotnost 20-30 g.

Octopus, neboli chobotnice.

Taky zajímavý nástražný systém. Ale snad jen v CZ vodách.

Tak jsem se vrátil z lázní a už zase jsem "pracoval"

na Slovensku jsem si koupil -

Vážení, jezdím na Hitru a chytávám i v chaluhách a četnost vázek při vláčení v těchto lokalitách mi nedává spát a tak se ptám, má někdo nějaký trik nebo montáž, která snižuje množství vázek v těchto lokalitách?

Což vyzkoušet hlavičky bez háčků. Letos se o to pokusím.

Kime nezlob, nebo Ti u Hrocha snim pečené koleno a nerozdělím se s Tebou!:-x:-x:-x

Nevím, zda napíši něco užitečného pro zkušeného rybaříka. Určitě to znáš. Předpokladem je v chaluhách vláčet lehkou nástrahou, aby se co možno nejméně, vahou dostávala do chaluh. Nástrahu se snažit držet těsně nad porostem, případně ojediněle ve svrchní části, kde chaluha není tak tuhá a často se dá utrhnout. Zásadně používat jednohák, který je co možno nejvíce skryt v těle gumy.

To Vapno1: Díky, snažím se o to samé, ale rozpoznání zda jsi těsně nad chaluhami nebo moc vysoko a nebo už v nic není vždy zcela jednoduché. Proto se ptám zda nemá někdo nějaký tri nebo vychytávku.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.