Hasvik, NO
temperature icon 7°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 10°C
jasno
Oslo, NO
temperature icon 17°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon 14°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno

Nástrahy, návnady, finty

Zdravím všechny.

Každý, kdo jezdí do Norska má jistě nějakou fintu, nebo oblíbenou nástrahu, nebo jenom malinko jiný způsob použití známé nástrahy. Pravděpodobně na tomto webu již vše proběhlo (nebo téměř vše), ale nejsem si vědomý, že by to bylo jako samostatné téma, sloužící k rozšíření našich obzorů pro ty, kdo do Notska jezdí už déle, pro ty kdo začínají to může být velmi užitečný zdroj informací. Samozřekmě sem patří i nástrahy a návnady tradiční, dále i typy, finty apod. Sám bych začal mojí nejoblíbenější nástrahou na Polaky. Jedná se o modifikaci tzv."Hauserova peří" . Není to můj objev, ale už dvě výpravy do Norska to byla moje nej nástraha. Používám ji při lovu ze břehu (skály - mírný sklon, hodně "trávy"). Pomalu vláčím těsně nade dnem. Úžasné záběry polaků 70-90 cm. V lokalitě kam jezdíme je to jistě nástraha nejůčinnější. Loni jsem za hodinu chytil takovýchto polaků 5. Parťáci okolo mě- bylo jich dalších 5, chytili polaka jediného a takhle to bylo vždy, když byly pto tuto nástrahu podmínky. Ty podmínky jsou důležité, protože je to nástraha lehká, špatně létá a bere ji vítr. Takže je nutné téměř bezvětří. Když, ale vyjde počasí, svítí sluníčko, nefouká, prut 2,7 10-30g, silon 0,22-- PÁNOVÉ TAK TO JE ORGASMUS. Prosím pánové a dámy pište, pište...

Odpovědět

další série.....

a ještě..:-P

Harty ty zase jedeš:-D

Dnes jsem dostal pro naší bandu od kolegy s Orca týmu 60 pilkrů, zítra se pokusím dodat fotky.

To Harty:

Ty vole....j, to ani neni možné, buď to všechno urvete, nebo zásobuješ celou republiku(a Německo) špičkovýma pilkinama...

My jsme minulou zimu narubali kýbl "jighlávek" a jak jich máš dost,

tak netrháš....tak 3/4kyble čeká na další sezónu...ale něco stejně dodělám....

To je prima záliba na jarní podvečery cooooo.....

To je hobíííí....:-D:-D:-D

Harty, kde se dají sehnat ty samolepky co máš na pilkrech?

To Harty: Tak ta oranžová barva je super. Gratuluji. Ještě vhodná samolepka a jsi jednička v celém Norsku.

[citace]leiter napsal:

Harty, kde se dají sehnat ty samolepky co máš na pilkrech?[/citace]

Mají je prakticky ve všech prodejnách s tapetami. Je to samolepka v šíři asi 50 cm a koupíš si délku jakou potřebuješ. Pak už jen vystříhat a nalepit. Já je kupuji v OBI v Č.Budějovicích.

To husky19: mohu se zeptat čím to lepíte a jak dlouho to vydrží?děkuji

Díky moc, nedávno jsem hledal v Hornbachu a nic jsem tam neviděl.Zkusím tedy OBI.

Děkuji

[citace]Piva napsal:

To husky19: mohu se zeptat čím to lepíte a jak dlouho to vydrží?děkuji[/citace]

Tapeta je samolepící a pokud se nalepí na pilkr, tak drží poměrně dobře. Mám pilkry, které jsou z jedné strany naprosto rovné a hladké a tam vydrží několik dní rybolovu. Potom se začne odlepovat buď celá, nebo se začne loupat krycí tenká průhledná folie. Tím se dostane voda mezi jednotlivé vrstvy a tapeta "slepne". Jednou jsem je dokonce lepil dvousložkovým lepidlem a to potom nesundáš ani když chceš.8-). Lepit to jinak než použít samolepící stranu se(dle mého soudu) nevyplatí. Po jednom Norsku stejně ztrácí své vlastnosti a je třeba vyměnit.

Buď si vystřihnu tvar, který nalepím (nedosáhne až na okraj pilkru), nebo nalepím pilkr na větší kus této tapety a potom oříznu dle pilkru.

To Husky19: Zdravím, od 15.4.2013 do 26.4.2013 jsem v Třeboni v lázních Aurora a tak se Ti ozvu a doufám, že se sejdeme. Musím Tě vyzpovídat o navigaci a prostě o všem.

[citace]kulik napsal:

To Husky19: Zdravím, od 15.4.2013 do 26.4.2013 jsem v Třeboni v lázních Aurora a tak se Ti ozvu a doufám, že se sejdeme. Musím Tě vyzpovídat o navigaci a prostě o všem. [/citace]

Velmi, velmi rád se sejdu.8-)

To Husky19: Můžeš mi, prosím Tě poslat, (třeba na SZ), Tvé telefonní spojení. Díky

[citace]kulik napsal:

To Husky19: Můžeš mi, prosím Tě poslat, (třeba na SZ), Tvé telefonní spojení. Díky[/citace]

Samozřejmě.

603 465 622

Mám na test super novinku 2013 a už se opravdu třesu až ji vyzkouším ... ať se už ryby bojí !!!!!!

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.