Hasvik, NO
temperature icon 3°C
déšť
Trondheim, NO
temperature icon 6°C
déšť
Oslo, NO
temperature icon 16°C
polojasno
Bergen, NO
temperature icon 9°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno

Nástrahy, návnady, finty

Zdravím všechny.

Každý, kdo jezdí do Norska má jistě nějakou fintu, nebo oblíbenou nástrahu, nebo jenom malinko jiný způsob použití známé nástrahy. Pravděpodobně na tomto webu již vše proběhlo (nebo téměř vše), ale nejsem si vědomý, že by to bylo jako samostatné téma, sloužící k rozšíření našich obzorů pro ty, kdo do Notska jezdí už déle, pro ty kdo začínají to může být velmi užitečný zdroj informací. Samozřekmě sem patří i nástrahy a návnady tradiční, dále i typy, finty apod. Sám bych začal mojí nejoblíbenější nástrahou na Polaky. Jedná se o modifikaci tzv."Hauserova peří" . Není to můj objev, ale už dvě výpravy do Norska to byla moje nej nástraha. Používám ji při lovu ze břehu (skály - mírný sklon, hodně "trávy"). Pomalu vláčím těsně nade dnem. Úžasné záběry polaků 70-90 cm. V lokalitě kam jezdíme je to jistě nástraha nejůčinnější. Loni jsem za hodinu chytil takovýchto polaků 5. Parťáci okolo mě- bylo jich dalších 5, chytili polaka jediného a takhle to bylo vždy, když byly pto tuto nástrahu podmínky. Ty podmínky jsou důležité, protože je to nástraha lehká, špatně létá a bere ji vítr. Takže je nutné téměř bezvětří. Když, ale vyjde počasí, svítí sluníčko, nefouká, prut 2,7 10-30g, silon 0,22-- PÁNOVÉ TAK TO JE ORGASMUS. Prosím pánové a dámy pište, pište...

Odpovědět

[citace]Harty napsal: Ze starých nové,tuning podle Dieter Eisele-Black Panther.[/citace]Ty jsou parádní nebudeš je prodávat na srazu?

Nová nástraha:

Světlo

A nebo fosforové barvy.

[citace]kaqpa napsal:

Nová nástraha:

Světlo[/citace]

Podobně se chytá na Maledivách, ale ryby do lodi sami neskáčou. :-)

To Harty: Připojuji se k Jindřichovi, pokud by jsi chtěl prodat nějaké Tvé přebytky tak bych měl určitě zájem.

Sposob uchytenie jednojhakov podla Svedov

Mieko - uchytenie dvoch jednojhakov

zdravim, do norska jedu už po 9 té, a stále si nejsem jistý jestli je na přívlač lepší používat monofil nebo pletenku, ted jedu prvně až v červnu do steigenu, spíš vláčet než pilkrovat, budu rád jestli mi někdo poradí průměry atd. předem děkuji

Pavlík.

Tato diskuze se sem pravidelně vrací a k tomuto tématu bylo již napsáno mnoho písmenek. Jsou příznivci monofilu i šňůry. Záleží jestli na lehkou vláčku, nebo těžší. Jestli se jdeš bavit makrelami, nebo čekáš záběr 50-ti kilového halibuta. Já vozím vždy obojí a skoro vždy vítězí šňůra. To ale netvrdím, že je to tak správně. Jen jsem rád připraven na razantnější záběr. Bude záležet i na tvých zkušenostech s tímto způsobem lovu. Připrav se, že asi dostaneš mnoho velmi dobře míněných rad, podaných s nejlepším vědomím a svědomím a budou naprosto odlišné. Pletenku bych dal velmi kvalitní od 0,12 do 0,25 mm s vysokou pevností. Tu vozím já a nezklamala mne. V neposlední řadě je zásadní i použití kvalivního prutu s dobrou akcí a navijáku s kvalitní brzdou.

Takže možností je mnoho a řekl bych, že všechny mohou být správné. ;-);-);-)

No vidíš a já jsem zase příznivcem monofilu. Ale víc se o tom rozepisovat nebudu, protože jak píše Husky, již toho bylo napsáno až dost. :-D:-D:-D:-D:-D

[citace]WOHANKA-TEAM napsal:

No vidíš a já jsem zase příznivcem monofilu. Ale víc se o tom rozepisovat nebudu, protože jak píše Husky, již toho bylo napsáno až dost. [/citace]

Dávám za pravdu Doškymu, taky preferuji kvalitní monofil na vláčku.8-)

Milane, já si myslím, že kdyby si si namotal režnou niť, tak ti to bude bohatě stačit na ty tvoje úlovky:-D:-D:-D

[citace]Jiran napsal:

Milane, já si myslím, že kdyby si si namotal režnou niť, tak ti to bude bohatě stačit na ty tvoje úlovky[/citace]

Asi ti nedošlo, že někdo musí naplnit bednu čudlama,aby se standovi ty obludy neprohýbaly. Ono to pak při focení blbě vypadá když má ohnutou rybu a nejde narovnat.:-|

Neboj, letos budeš ty nejúspěšnější:-D:-D:-D

Najaký ten typ na dobrú návnadu.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.